Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ciobanescul Caucasian
2.108 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Schnauzer
2.509 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Cainele romanesc - Ciobanescul Mioritic
1.569 vizite - 1 comentarii
adaugat de nina
 
  Braque du Puy
1.114 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caini - Rasa: Chihuahua
2.037 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Bichon Frise
1.807 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Ogar irlandez
2.217 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Malamut de Alasca
1.972 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Tosa Inu
2.878 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Ciobanesc Romanesc de Bucovina
1.625 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Caini - Rasa: Ciobanesc Romanesc Carpatin.

 
 
 
 
 
Adaugat de nina 16.11.2012  Adauga la favorite 1.540 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ciobanesc Romanesc Carpatin
Origine Romania

Inaltime 60.0 - 73.0 cm

Greutate 35.0 - 50.0 kg

Istoric rasa Este o rasa romaneasca formata in mod natural in spatiul Carpato Danubian si selectionata de ciobanii din Muntii Carpati dupa criterii empirice. Este foarte raspandit acum pe toata suprafata tarii si este foarte apreciat si utilizat pentru paza si protectie.

Descriere Fizica Este un caine de talie mare, puternic, robust, impozant. Corpul este masiv si viguros, rectangular, usor mai lung decat inalt, are osatura puternica si un piept lat si inalt. Nu este un caine greoi. Capul este puternic, masiv, solid, cu un bot conic, bine dezvoltat usor mai scurt decat craniul care este bombat. Are un stop moderat. Ochii nu sunt prea mari in raport cu capul, migdalati si oblici, inchisi la culoare. Nu sunt proeminenti si nici afundati in orbite. Urechile sunt in forma de "V", sunt prise usor mai sus de nivelul capului, rotunjite putin la vart si lasate. Gatul este gros si puternic. Coada este stufoasa, acoperita cu par lung si gros. Este prinsa sus; cand este in repaos aceasta este lasata cu varful usor curbat si ajunge pana la nivelul jaretului; in alerta e ridicate putand depasi nivelul spatelui. Blana este dubla, cu un strat inferior scurt si des, si unul exterior drept, aspru si des. Pe cap si partea din fata a membrelor este scurt iar pe corp este abundent. Culoarea este cea a nisipului in umbre mai deschise pe lateral si mai inchise pe spate. Poate avea si pete albe dar nu prea intinse. Aspectul general este cel al unui lup.

Personalitate Este un caine inteligent, voios, activ. Este curajos, mandru, echilibrat, calm, cu un instinct de paza foarte bine dezvoltat, ascultator. Este prietenos si devotat stapanului si familiei, dar neincrezator cu strainiii. Dovedeste un curaj deosebit cu eventualii pradatori (lupi, ursi, rasi).

Ingrijire Blana lui necesita un periaj destul de rar pentru a nu se incalci. Este unul din putinii caini care nu semnaleaza probleme de sanatate.

Conditii de viata Este rezistent la intemperii. Cel mai bine se va simti intr-o curte ingradita, dar se poate acomoda si la apartament daca este scos zilnic la plimbari si alergari.

Dresaj Nu este greu de dresat deoarece este ascultator si vrea sa faca pe plac stapanului. Se pot obtine rezultate frumoase cu un dresaj bland si consecvent.

Utilitate Este un excelent caine de paza al turmelor si al locuintei. Este si un bun animal de companie placandu-i joaca cu copiii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.