Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Caini - Rasa: Schnauzer
2.509 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Braque du Puy
1.114 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caini - Rasa: Chihuahua
2.037 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Bichon Frise
1.807 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Ogar irlandez
2.217 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Malamut de Alasca
1.972 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Tosa Inu
2.878 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Border Collie
2.108 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  rasa de caine BOXER
1.921 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Cum indepartam capusele de pe caini / pisici
1.729 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Caini - Rasa: Bergamasco

 
 
 
 
 
Adaugat de nina 15.11.2012  Adauga la favorite 1.567 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
BergamascoOrigine Italia

Inaltime 55.0 - 62.0 cm

Greutate 26.0 - 38.0 kg

Istoric rasa Originea acestei rase nu este prea bine cunoscuta. Dupa unii descinde din ciobanescul persian, iar dupa altii ar fi urmasul ciobanestilor tibetani Moloss. Se aseamana ca infatisare cu ciobanescul francez Briard cu care se presupune ca se inrudeste. Dupa al doilea razboi mondial rasa a fost in prag de disparitie dar iubitorii de animale au salvat-o.

Descriere Fizica Este un caine de talie mijlocie, bine construit, cu muschi puternici, cu un corp mai mult lung decat inalt. Capul este lung, craniul lat si usor bombat intre urechi, botul drept cu un nas mare si negru. Urechile sunt triunghiulare, culcate, scurte si acoperite cu par moale, usor ondulat, cu franjuri pe margine. Blana este dubla, cu un strat gros care are tendinta de a se impasli si un strat exterior lung, bogat cu smocuri de par ondulate si incalcite (suvite). Pe frunte, parul foarte lung cade peste ochi, acoperindu-i blana; poate avea culoare gri in toate nuantele, pana la negru complet, gri-galbui cu pete cafenii. Poate avea sau nu pete albe sau negre.

Personalitate Este un caine curajos, alert. inteligent rabdator, echilibrat si neobosit la lucru. Are o infatisare eleganta, este rezistent la intemperii. Se impaca bine cu copiii dar sunt precauti cu strainii, este devotat stapanului.

Ingrijire Cat este mic este suficient pieptanatul, dar pe masura ce creste si blana incepe sa se impasleasca trebuiesc smulse cu mana smocuri mici de aproximativ 3 cm in diametru. Parul de pe cap trebuie pieptanat regulat, baia este regulata doar vara deoarece ii trebuie mai multe zile sa se usuce.

Conditii de viata Are nevoie de miscare zilnica. Se simte bine in prezenta unui stapan cu experienta in cresterea cainilor, daca este tinut in curte isi face singur miscarea de care are nevoie. Trebuie socializat si dresat.

Dresaj Nu este un caine greu de dresat. Trebuie socializat de mic. Dresajul trebuie sa fie ferm dar fara pedepse severe.

Utilitate Este un caine ciobanesc, folosit mult in trecut la conducerea si paza cirezilor. In prezent este folosit pentru paza locuintelor si ca un caine de companie.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.