Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pisici - Rasa: Bombay
2.178 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Curiozitati despre pisici
2.157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisici - Rasa: Abyssinian
1.925 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Ce nu stiati despre pisici
1.620 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 lucruri PUTIN cunoscute despre PISICI
1.078 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  88 de chestii despre PISICI
616 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rasa Allerca
1.459 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisicile stiu sa inoate !
1.746 vizite - 0 comentarii
adaugat de flautul
 
  Pisicile stiu sa inoate ?
309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisica gri
682 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Pisici - Rasa: Pisica persana

 
 
 
 
 
Adaugat de nina 15.11.2012  Adauga la favorite 2.101 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pisica persana
De aproape un secol Persana ramane cea mai populara rasa de pisici. Aceste feline gratiase sunt purtatoarele nu doar a unei blanite splendide si somptuoase dar sunt recunoscute pentru firea lor calma, blanda si docila. Persanele sunt pisici afectuoase, prietenoase si, in general, nepretentioase dar foarte demne si mandre de ele. Persane cu blanita albastra au o fire destul de independenta. Persanele Chinchillas sunt mult mai mobile si curioase decat alte pisici. Caracterul si comportamentul pisicii difera de la felina la felina, insa de regula Pisicile Persane nu creeaza neplaceri stapanilor sai. Aceste feline dau dovada de o inteligenta si un spirit comunicativ aparte. Putin probabil ca va distruge mobilierul, va sparge vesela sau va arunca pe jos ghiveciurile cu flori.




Pisica persana



Cum sa ingrijesc pisica persana?


In schimb, pentru ca blana acestei mustacioase sa arate decent, va trebui sa o ingrijiti zilnic - cu ajutorul unor perii speciale si piepteni care au capetele rotunjite. Blana nepieptanata se incalceste, si nu doar ca strica aspectul exterior dar poate provoca iritatia pielii. Desigur blanita poate fi tunsa (uneori din cauza ingrijirii necorespunzatoare e necesar sa tundeti pisica la 0). Insa dupa ce o veti tunde, nu va mai fi la fel de atragatoare si veti fi pur si simplu nevoiti sa uitati de expozitii feline. In plus, la anumite blanite, dupa ce au fost tunse, ar putea sa creasca avand o alta nuanta. Ar trebui sa intelegeti ca Pisica Pesana pur si simplu nu e in stare sa faca fata singura la ingrijirea blanii sale lungi si bogate.

Nu va putea sa-si pieptene cu limba blana sa lunga si incurcata. Si in plus, in timp ce isi linge blana pisica neaparat va inghiti par care se va transforma in ghemotoace, care vor duce la infundarea intestinelor si se va crea un blocaj. Asa ca pieptanatul pisicii Persane nu e doar o procedura cosmetica dar si o necesitate din punct de vedere medical. Trebuie obisnuite cu pieptanatul zilnic incepand de la varsta 2-3 saptamani. Acest lucru trebuie facut cu rabdare si bunavointa, in acest caz veti avea mai multe sanse ca pisoiul sa indrageasca aceasta activitate saptamanala.





Tactica de pieptanat e individuala pentru fiecare felina, in functie de temperamentul pisicii. Nu va straduiti sa descurcati deodata ghemotoacele formate - incercati de la inceput sa le descalciti cu degetele si apoi sa aplicati pieptenele cu dinti rari. In ceea ce priveste imbaierea, incercati sa-i faceti baie cit mai rar, folosind sampon pentru copii sau cu esente de plante. Inainte de baie pisica trebuie pieptanata bine, iar dupa baie este absolut necesar sa o uscati cit mai repede. Blana lunga si deasa a pisicii Persane se usuca destul de greu asa ca cel mai bine ar fi sa va obisnuiti pisica cu uscatorul de par (insa tineti minte ca aerul nu trebuie sa fie prea fierbinte si ca nu trebuie sa tineti uscatorul prea aproape de trupul animalului). Dupa baie pisica trebuie sa stea intr-o incapere incalzita si fara curenti de aer.

Pe blana umeda aplicati pudra pentru pieptanare care absorbe umezeala si face blana mai lucioasa si matasoasa.

Urechile si ochii pisicii Persane, de asemenea, necesita o ingrijire frecventa. Daca ochii pisicii incep sa lacrimeze sau intervin probleme cu urechile, ar fi cel mai bine sa va adresati unui veterinar. Daca pisica are urechile sanatoase e de ajuns ca odata pe saptamana de a procesa partea vizibila a canalului auditiv cu un burete abia umed.



Ce mananca pisica persana?
Persana



Cit priveste nutritia, regulile sunt aceleasi ca si la celelalte pisici. Cu toate acestea, pisicile Persane au o pofta mare de mancare, in acest caz trebuie sa aveti grija ca pisica dumneavoastra sa nu sufere de obezitate. Este foarte important ca pisica sa aiba o dieta echilibrata. E important de stiut faptul ca persanele au nevoie de iarba, incit e cea mai buna metoda de a scapa de ghemotoacele de par, care s-au format in stomac din blanita pe care a lins-o pentru a se ingriji. In plus, iarba matei e o sursa de vitamine si acid folic.

Asadar, pentru ca pisica dumneavoastra sa arate impecabil trebuie sa depuneti efort. O ingrijire corespunzatoare a blanitei si o nutritie echilibrata vor scapa persana de multe probleme de sanatate. De altfel, nu uitati si de dezvoltarea fizica a pisicii. In ciuda faptului ca pare mai mult un animal de decor, pisica persana are, asemenea felinelor, un instinct de pradator, e un vanator innascut si e foarte activa. Ar trebui sa aveti grija ca ea sa poata sa se „antreneze" si sa se mai zbenguie. Aici va va ajuta deja imaginatia , incepand de la aparatele de antrenat pentru pisici din magazinele specializate de lux si fel de fel de atractiuni pana la dispozitive handmade.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.