Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Caini - Rasa: Schnauzer
2.505 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Braque du Puy
1.111 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caini - Rasa: Chihuahua
2.034 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Bichon Frise
1.805 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Ogar irlandez
2.215 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Malamut de Alasca
1.969 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Tosa Inu
2.874 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Border Collie
2.105 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  rasa de caine BOXER
1.917 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Cum indepartam capusele de pe caini / pisici
1.727 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Caini - Rasa: Vizsla maghiara

 
 
 
 
 
Adaugat de nina 08.11.2012  Adauga la favorite 2.218 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Vizsla maghiara
GENERALITATI
Cainele este unul care face parte din grupul raselor de vanatoare. Practic, aceasta rasa este una dintre cele sapte recunoscute pentru ca vaneaza, descopera si aduc (HPR). Au fost la inceput folositi pentru vanatoarea cu soim. Deprins perfect cu zgomotul pustii, este folosit si astazi la vanatoare, dar principala sa utilitate tinde sa fie aceea de animal de companie.

HRANA
Vizsla este un caine care mananca suficient de bine, si care trebuie sa dispuna de un sistem de hranire bine pus la punct. Are nevoie de o hrana echilibrata din toate punctele de vedere, sau de o dieta naturala, bazata pe cat mai multe substante hranitoare. Sumele alocate pentru hranirea acestuia nu sunt foarte mari, de vreme ce accentul trebuie sa se puna pe calitatea hranei, si nu pe cantitatea acesteia.

COSTURI SI DURATA DE VIATA
Vizsla nu este un caine care sa faca parte din categoria raselor ce se pot achizitiona cu minimum de eforturi financiare. Cu toate acestea, nu putem spune ca preturile sunt foarte mari, dar trebuie multa atentie in momentul cumpararii, pentru ca unele canise ar putea mari in mod exagerat sumele percepute. In ceea ce priveste speranta de viata a rasei, aceasta este estimata la 9-15 ani, media fiind de 14-15 ani, cu specificatia ca exista suficiente exemplare care au trait chiar mai mult decat atat. Discutam, deci, despre un caine longeviv. La nastere, o femela poate aduce pe lume sase sau sapte pui, dar cazurile in care se nasc 12 pui nu sunt chiar rare.

DESCRIERE
Vizsla este un caine de talie medie, solid, cu blana scurta, si extrem de activ. Dau o senzatie de noblete si gratie, acopera zona in care se misca intr-o maniera eleganta, miscandu-se extrem de rapid, in acelasi timp. Un exemplar al rasei poate ajunge la 64 cm si 30 kg, normal, masculii fiind mai puternici si mai inalti decat femelele.

BOLI
Cainele este unul care ii va face fericiti pe posesorii sai, neavand mari probleme de sanatate. Sunt cunoscute cazuri mai dese de displazie, dar crescatorii au incercat sa reduca la maximum aceasta posibilitate, astfel ca a cumpara un catel dintr-o canisa care s-a ocupat in mod special de afectiunea respectiva va va feri de batai de cap suplimentare. In rest, nu exista date care sa certifice afectiuni transmisibile din generatie in generatie, iar rezistenta rasei la bolile obisnuite ale cainilor este una buna.

ISTORIC
Originea exacta a rasei este si in ziua de astazi un mister, unii specialisti spunand ca este vorba de o rasa care a fost dezvoltata cu secole in urma, altii, ca ar fi aparut de-abia prin secolul XX. Exista unele date care arata ca, acum 1.000 ani, vanatorii maghiari stabiliti vremelnic in actualul teritoriu al Ungariei, era insotiti de soimi si de un caine care semana foarte bine cu acesta. Referirile la ei se faceau in termenul de �Cainele galben de vanatoare turcesc�. Atunci cand vanatorii maghiari au migrat catre alte tari, ei si-au luat cainele, care s-a amestecat cu alte rase, imbunatatindu-si abilitatile de vanator o data cu timpul. Cainele, ce a ramas in istorie ca unul dintre putinii caini ce poate fi folosit la orice fel de vanatoare, a fost aproape de extinctie de-a lungul celor doua razboaie mondiale. Exista credinta conform careia existenta sa actuala este rezultatul eforturilor unor persoane particulare, care au indragit cainele si care au facut tot posibilul pentru ca rasa sa treaca peste tumultoasele perioade ale razboaielor. Actualii crescatori ai cainelui au dezvoltat Vizsla maghiara ca pe un caine bun la rice fal de vanatoare, la fel de util pe pamant, cat si in apa.

EXERCITII SI DRESAJ
Vizsla nu este un caine greu de dresat, atat timp cat acesta este realizat cu fermitate si consistenta. Sunt inteligenti, dornici sa invete si usor de multumit. Trebuie insa retinut ca aceasta rasa este deosebit de sensibila, astfel ca maniera de dresaj trebuie sa fie, obligatoriu, una gentila. In ceea ce priveste perioada de exercitii, se pare ca 60-80 minute zilnice ar fi cam tot ceea ce ar avea nevoie rasa pentru a fi multumita. Este un caine activ, care trebuie mentinut asa, si caruia trebuie sa i se puna la dispozitie posibilitatea de a-si consuma energia uneori interminabila. Este un caine foarte bun pentru viata rurala, acolo unde va dispune de suficient loc pentru a alerga, dar daca i se vor oferi conditiile necesare si exercitiile de care are nevoie, se va adapta, pana la urma, si la viata de bloc fara foarte mari probleme.

CARACTER SI TEMPERAMENT
Vizsla este un caine deosebit de inteligent, antrenat si avand instincte naturale pentru orice fel de vanatoare, care adora sa se plimbe in afara casei si care se intelege de minune cu copii. Sunt ideali pentru familiile active din zonele rurale, dar se descurca bine si in orase, atat timp cat sunt stimulati fizic si psihic de catre stapanii lor. Au un instinct natural de a-si proteja familia din care fac parte, fiind foarte afectuosi si loiali acesteia. Trebuie insa socializati de la o varsta frageda. In general, un Vizsla va alege sa ramana langa stapanii sai, fara sa se aventureze foarte departe de acestia, sau in lipsa lor. Nu vor fi foarte fericit sa fie tinut intr-un cotet. Vor fi la fel de fericiti fie ca vor indeplini rolul de simpli caini de familie, fie ca vor fi pusi la munca.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.