Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Caini - Rasa: Schnauzer
2.494 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Braque du Puy
1.099 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caini - Rasa: Chihuahua
2.021 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Bichon Frise
1.790 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Dog Breeds-Italian Spinone
1.880 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Ogar irlandez
2.202 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Malamut de Alasca
1.959 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Tosa Inu
2.864 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Border Collie
2.096 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  rasa de caine BOXER
1.910 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Caini - Rasa: Chow dog

 
 
 
 
 
Adaugat de nina 08.11.2012  Adauga la favorite 1.534 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Chow Chow
Chow Chow -ul este un caine de talie medie cu o descendenta foarte veche. Originar din China, Chow Chow-ul este usor de recunoscut datorita aspectului pufos, limbii negre si fetei usor cutate. Foarte devotat familiei sale, Chow Chow-ul nu este extrem de prietenos cu strainii.



Istoricul si originea


Chow Chow-ul este un caine de talie medie cu o descendenta foarte veche. Originar din China, Chow Chow-ul este usor de recunoscut datorita aspectului pufos, limbii negre si fetei usor cutate. Foarte devotat familiei sale, Chow Chow-ul nu este extrem de prietenos cu strainii. Chow Chow-ul este una dintre cele mai vechi rase recunoscute de caini din lume.

Cainii din aceasta rasa, se pare ca ar fi originari din Mongolia , Siberia sau Nordul Chinei. Pe baza unor cercetari vaste, se crede ca Chow Chow-ul ar exista din timpul dinastiei Han, din jurul anului 150 i.Hr.

Traducerea cuvantului "chow" este, de asemenea, controversata. Exista in prezent doua teorii. Prima teorie asociaza numele acestei rase cu industria navala. Navele care calatoreau din Extremul Orient catre Europa trebuiau sa declare ceea ce transportau. Majoritatea navelor transportau diferite articole si pentru a le inlesni munca expediatorilor, termenul "chow-chow" sau "bric-a-bric" era utilizat pentru a desemna intreaga incarcatura. Cand acesti caini au devenit parte a marfii transportate de vase, numele s-a mentinut. Cealalta teorie nu este la fel de agreata. Unii sunt de parere ca numele "chow" este un slang (argou) cantonez/american pentru mancare si se refera la utilizarea nefericita a acestei rase in gastronomie.

Altii contesta ca aceasta rasa ar fi fost utilizata in acest mod si considera ca s-a produs o confuzie intre Chow Chow si o rasa de caini similari ca aspect cu acesta, care era, in realitate, utilizata ca sursa de hrana.

Chiar daca Chow Chow-ul este originar din Nordul Chinei, majoritatea cainilor au fost descoperiti in regiunea Canton (oras si port) din sudul Chinei, unde era denumit "cainele cu gura neagra" datorita limbii sale albastru-neagra, caracteristica. Rasa era atat de populara incat o singura canisa gazduia pana la 5000 de exemplare in acelasi timp.Chow-Chow-ul a fost pentru prima data adus in Anglia la sfarsitul secolului al XIX-lea si a devenit popular imediat dupa ce Regina Victoria si-a aratat interesul pentru aceasta rasa. Dupa ce, in cele din urma a ajuns in Statele Unite la inceputul anilor 1900, Chow-Chow-ul a fost rapid acceptat in American Kennel Club in 1903, ca membru al grupei Non-sporting.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.