Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum plantam, ingrijim si recoltam vinetele
232 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne ingrijim plantele pe timp de canicula
242 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ingrijim trandafirul japonez?
1.521 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum plantam si ingrijim capsunii
514 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum plantam si ingrijim capsunii
508 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mentinerea plantelor in viata in timpul iernii:
430 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ingrijim iasomia de camera (planta perena)
221 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ingrijiti plantele de interior in lunile de iarna
426 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Usi interior ieftine
1.640 vizite - 0 comentarii
adaugat de tampo
 
  Ingrijirea orhideelor
3.780 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Cum ingrijim orhideele in interior

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.11.2012  Adauga la favorite 3.748 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Multe dintre persoanele iubitoare de plante prefera sa creasca orhidee in interior si nu in gradina. Sunt plante exotice destul de pretentioase si sensibile, tocmai de aceea este necesar sa urmezi cateva instructiuni pentru ingrijirea lor. Noteaza-ti si pune in aplicare sfaturile noastre si, cu siguranta, orhideele tale vor fi frumoase si fericite!

Lumina

Orhideelor crescute in casa este obligatoriu sa le oferi lumina adecvata. In cazul in care nu au suficienta lumina, frunzele vor capata culoarea verde inchis.

Camera in care tii ghivecele cu orhidee trebuie sa fie foarte luminoasa, insa plantele nu trebuie expuse razelor directe ale soarelui, deoarece frunzele risca sa se arda.

Daca nu le poti oferi aceste conditii, poti cumpara lumini fluorescente (neoane) de la un magazin specializat in vanzarea produselor pentru gradina - in acest fel, plantele tale vor avea parte de lumina de care au atata nevoie.

Temperatura

Atunci cand cresti orhidee in interior, temperatura din locuinta si, in special, din incaperea in care tii plantele nu trebuie sa fie mai mica de 15 grade Celsius. In general, speciile de orhidee au nevoie de o temperatura intre 21 si 29 de grade Celsius in timpul zilei si 15-18 grade Celsius noaptea.

In cazul in care ghivecele cu aceste flori parfumate sunt tinute pe pervazul ferestrei, este necesar sa le muti intr-un alt loc pe durata noptii, deoarece frigul poate afecta plantele chiar si prin geam.

Umiditatea

Umiditatea este un factor extrem de important pentru orhideele crescute in casa - aceste plante tropicale iubesc umezeala. Probabil ca va fi necesar sa folosesti un pulverizator, pentru a spori umiditatea aerului. De asemenea, frunzele trebuie sa fie stropite cu apa in fiecare dimineata.

O idee foarte buna pentru mentinerea umiditatii din aer este sa asezi ghiveciul pe o tava acoperita cu pietricele, peste care ai turnat apa, cat sa le acoperi. Apa care se evapora treptat va oferi necesarul de umiditate orhideelor tale.

Udarea

Orhideele crescute in interior au nevoie de o cantitate corespunzatoare de apa. Plantele trebuie udate din abundenta, dimineata, iar urmatoarea udare trebuie sa se produca in momentul in care pamantul din ghiveci este aproape uscat. Apa folosita pentru udare trebuie sa fie calduta, pentru a impiedica aparitia unor boli sau afectiuni ale plantei.

Circulatia aerului

O buna circulatie a aerului este esentiala pentru sanatatea plantei, deoarece impiedica ciupercile si bacteriile sa infecteze frunzele ude, stropite cu apa. Aceasta problema poate fi foarte usor rezolvata cu ajutorul unui ventilator aflat in imediata apropiere a orhideelor.

Aceste plante se vor integra de minune in micul colt verde pe care l-ai creat in locuinta si, datorita atentiei si devotamentului tau, vor creste mari, frumoase si sanatoase. Parfumul lor delicat iti va improspata casa si iti va bucura simturile. Ingrijeste-le si iti vor rasplati eforturile!


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.