Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Top 5 Atractii Turistice, Otava (Canada) -Ghid calatorie
1.706 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Ottawa--Canalul Rideau
123 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ottawa-Galeria Nationala a Canadei
107 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul provincial Algonquin-Canada
31 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ottawa-Parlamentul Hill
101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ottawa-- Notre Dame Basilica
104 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 5 Atractii Turistice, Toronto (Canada) - Travel Guid
1.576 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Gradinile Butchart, Canada
339 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Edmonton -Canada
855 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Saint Joseph's Oratory-Canada
417 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Ottawa-Canada

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.11.2012  Adauga la favorite 1.063 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ottawa este capitala Canadei si resedinta parlamentului federal canadian, port pe dreapta raului omonim si pe canalul Rideau, zona metropolitana avand o populatie de 1.168.788 locuitori (2006).

Orasul este situat in estul provinciei Ontario, la granita cu provincia Quebec. Ottawa nu este o metropola la fel de mare ca Montreal sau Toronto. Din punct de vedere al numarului de locuitori, aceasta se situeaza in urma altor orase canadiene, precum Vancouver sau Calgary. Ea formeaza impreuna cu Carleton o singura aglomeratie urbana, a patra ca marime din Canada, numarand peste un milion de locuitori. In Ottawa, doar un sfert din populatie este francofona. Aici suprematia limbii engleze este de netagaduit.

Capitala Canadei isi datoreaza numele unui trib de indieni care a adoptat o atitudine pacifista fata de albi. Aceste triburi au fost poreclite de restul triburilor indiene "Ottawa", adica "cei care fac negot cu strainii". Nimeni nu i-a uitat pe primii locuitori ai arealului actualei capitale, datorita carora a luat nastere orasul. In semn de respect fata de acestia a fost ridicata statuia indianului care priveste de pe postamentul sau la Ottawa cea acoperita de verdeata.


Francezul Samuel de Champlain a ajuns pentru prima data pe teritoriile Canadei acoperite de paduri dese in anul 1603. Aici a infiintat orasul Quebec, precum si nenumarate alte centre comerciale. In apropiere de Marile Lacuri, Champlain a dat peste triburi de indieni care populau padurile locale si cu care a legat rapid contacte comerciale intense. Champlain in 1613 a dat numele de Ottawa, raului descoperit de calatorul francez Etienne Brule in 1610, dupa numele unui trib indian care locuia in acea zona.

Ottawa datoreaza avansarea la rang de capitala a Canadei in special localizarii sale strategice la confluenta raurilor Rideau, Gatineau si Ottawa. Colonizarea acestor terenuri a inceput in anul 1810. Orasul s-a numit mai intai Bytown, de la numele guvernatorului John By, iar in 1854 a preluat numele de Ottawa. In 1812, cand a izbucnit razboiul dintre Marea Britanie si Statele Unite, Canada s-a aflat de partea britanicilor. Dupa incheierea ostilitatilor, intre anii 1826 - 1832 a fost construit Canalul Rideau, la ordinul guvernatorului de la acea vreme. A fost creata o cale sigura de transport pe apa, care facea ca tara sa nu mai fie dependenta, in caz de razboi, de fluviul Sfantul Laurentiu, situat in sud de Ottawa si constituind granita cu Statele Unite.

La mijlocul secolului al XIX-lea, in Canada a izbucnit conflictul legat de alegerea orasului care urma sa devina capitala tarii. Cele mai importante candidate erau centrele urbane Monreal, Quebec si Kingston. Decizia arbitrara a Reginei Victoria a pus capat neintelegerilor in 1857; dupa parerea acesteia, numai Ottawa putea fi luata in considerare, datorita excelentei sale pozitii strategice.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.