Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ursul polar
1.696 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ursul brun
2.086 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parul ursului polar nu este alb
542 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Yeti - ce este de fapt Omul Zapezilor?
1.482 vizite - 0 comentarii
adaugat de dobre
 
  Ursul grizzly
2.458 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tigrul
1.882 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Panda
1.843 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mistere si creaturi salbatice
194 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calatoriile animalelor-Pe urmele ursului polar
1.379 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TIgrul o frumusete salbatica
1.587 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Ursul polar

 
 
 
 
 
Adaugat de nina 31.10.2012  Adauga la favorite 1.695 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ursul polar

Ursul polar este un mamifer mare, greutatea acestuia ajungand pana la 350-650 kg la masculi si 150-300 kg la femele, inaltimea la 1,8 m si lungimea la 3 m.
Are o blana de culoare alba. Ghearele mari si puternice sunt capabile sa doboare adversarii naturali.
Are un strat de grasime sub piele, care il ajuta sa se protejeze impotriva frigului, aceasta caracteristica fiind intalnita si la alte animale din tundra.
Este un inotator excelent. Corpul acestora este asemanator cu cel al unui urs maro. Capul poate ajunge la peste 40 cm lungime, cu circumferinta de aproximativ 30 cm. Au buze extensibile, dintii sunt mai mici ca la celelalte specii, dar mai ascutiti, gatul mai puternic. Au buze extensibile adica nu sunt atasate de gingii si pot culege fructe mici, iar unii le pot coji. Au mirosul bine dezvoltat. Simte prada de la 30 de km departare. Urechile sunt mici, externe, dar au auzul bine dezvoltat. Culoarea blanii este albul, dar poate fi galbuie sau gri in timpul verii. Insa explicatia stiintifica a culorii lor este ca firele de par, incolore, sunt goale in interior ca fibrele optice si conduc razele ultraviolete spre pielea lor neagra, unde sunt absorbite. Este foarte calduroasa, iar temperatura corpului ramane neschimbata atunci cand este foarte frig. Sistemul lor de incalzire este foarte eficient (in parul blanii se gasesc canalicule microscopice pline cu aer care asigura o izolare termica excelenta) si de aceea uneori se tavalesc prin zapada pentru a se racori. Labele din fata sunt folosite pentru inot fiind mari si membranate pentru a asigura propulsia. Cele posterioare au rol de carma. Prezinta gheare neretractile. Picioarele sunt mai mari decat la ceilalti ursi (22 de cm latime) si au par pe talpi si ventuze pentru a le conferi stabilitate pe gheata. Pe uscat nu alearga atat de repede ca rudele sale. In apa atinge 10 km/h vaslind doar cu labele posterioare, iar scufundat poate sa stea pana la 5 minute. Precum oamenii se deplaseaza atingand solul cu calcaiele, dar si cu talpa si pot adopta o pozitie bipeda ceea ce ii avantajeaza atunci cand trebuie sa observe pericolele, sa caute hrana sau sa lupte. Inaltimea unui urs polar este de 1,6 m. Adultii cantaresc intre 300 si 600 kg. Pot ajunge la o lungime de 2,5 m. Femelele sunt mai mici cantarind 150-300 kg si avand 1,8-2 m lungime.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.