Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  10 dintre cele maiinteligente rase de caini
2.344 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Curiozitari despre catei
1.947 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cea mai tare masina de tuns iarba :))
1.127 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Orcii lui Crozet: David si Goliat
380 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
00:25
  Leul la vanatoare
2.388 vizite - 1 comentarii
adaugat de catalin27
 
  Vulpea
1.737 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Onychophora
1.104 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  I-a daruit sotiei un catelus!
708 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Imagini uluitoare si rare ale unui panda rosu
181 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisici - Rasa: Norvegiana de padure
1.589 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Golden Retriever

 
 
 
 
 
Adaugat de nina 30.10.2012  Adauga la favorite 1.783 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Rasa de caini Golden Retriever este foarte cunoscuta si apreciata de catre iubitorii de animale. Cainii care apartin acestei rase sunt, alaturi de Labradori, cei mai potriviti pentru familiile care au copii, dar si pentru persoanele care sufera de un anumit handicap, deoarece sunt companioni desavarsiti, dar si caini excelenti pentru terapie.

Scurt istoric al rasei Golden Retriever

Povestea acestei rase minunate spune ca in anul 1858, sir Dudley Majoribanks, cel care avea sa devina mai tarziu lordul Tweedmouth, aflandu-se la o reprezentatie de circ in Caucaz, a fost uimit de inteligenta si frumusetea unor caini “aurii", dupa cum el insusi ii numeste. Deoarece a fost placut impresionat de acesti minunati caini, Dudley Majoribanks a hotarat sa ii cumpere. Proprietarul cainilor a refuzat initial oferta sa, insa contra unei sume impresionante de bani, a cedat. Cainii au ajuns pe mosia lordului, in Scotia. Era cunoscut faptul ca lordul si familia sa iubeau foarte mult animalele.

In anul 1952, jurnalul lordului Tweedmouth a fost facut public, aflandu-se astfel ca acesta detinea un caine auriu, cu blanita ondulata in anul 1870, dupa cum arata o fotografie facuta atunci. Pasiunea si dorinta lordului de a obtine o rasa prin incrucisarea acestui caine auriu cu blana ondulata cu un altul, din rasa Tweed Water Spaniel, s-a materializat in rasa prin caini Golden Retriever. Primele exemplare au fost patru la numar (Crocus, Primose, Cowslip si Ada) si au fost nascuti in anul 1868. Intreaga familie a lordului a fost implicata in obtinerea acestei rase si, mai mult decat atat, in popularizarea sa. Fiul lordului, Edward, a primit in dar de la tatal sau unul dintre catelusi, iar lordul a pastrat-o pe Ada pe care a incrucisat-o mai tarziu cu un mascul de Setter Irlandez, rezultand astfel Goldenul.

Lordul Tweedmouth este supranumit “parintele" rasei de caini Golden Retriever si este omagiat prin popularitatea acestei rase, dar si printr-un monument ridicat in cinstea sa, care il infatiseaza pe el, dar si pe sotia sa, alaturi de doua chipuri ale unor caini.

Nu este cunsocut momentul exact cand aceasta rasa a inceput sa fie cunoscuta sub numele de Golden Retriever.

Cainii care faceau parte din rasa Golden Retriever au fost initial folositi pentru vanatoare, deoarece aveau abilitatile necesare unor astfel de activitati: memorau locul unde vanatul a cazut, dar si numarul exemplarelor, atat de pe uscat cat si din apa, dupa care le aduceau cu foarte multa incantare stapanului. Avand excelente abilitati de cautare si aport, dezvoltate si mai mult in timpul actiunilor vanatoresti, cainii din rasa Golden Retriever au inceput sa fie folositi pentru activitati de “search and rescue" (cautare si salvare). Mai mult decat atat, in zilele noastre acesti caini sunt prietenii si insotitorii devodati ai persoanelor cu handicap, fie copii, fie persoane in varsta, cu handicap de vedere sau de locomotie. Sunt folositi si in cadrul unor activitati precum depistarea de droguri sau materiale explozibile.

Caracteristici ale rasei de caini Golden Retriever

Cainii care fac parte din rasa Golden Retriever sunt puternici si foarte bine proportionati, armoniosi, eleganti si cu miscari bine definite. Masculii pot atinge 34 kg, iar femelele 29 de kg. Capul lor este rotund, iar urechile sunt triunghiulare, de dimensiuni medii. Ochii au culoarea maro inchis si sunt foarte blanzi. Botul este foarte puternic (specific cainilor de vanatoare) de o lungime aproximativ egala cu craniul. Corpul este echilibrat si armonios. Blana cainilor din aceasta rasa are, dupa cum spune si numele, o culoare galben-aurie. Este dreapta sau usor ondulata.

In ceea ce priveste comportamentul si temepramentul acestor caini, se poate spune ca sunt printre cei mai prietenosi. Sunt foarte inteligenti, afectuosi si loiali, mereu dispusi sa isi ajute stapanul si sa il impresioneze. Nu sunt caini de paza, fapt pentru care vor fi prietenosi cu majoritatea oamenilor. Se adapteaza foarte bine atat la viata de curte, cat si la cea de apartament. Sunt ideali pentru familiile care au copii deoarece le place compania lor, se pot juca impreuna si sunt foarte protectivi cu cei mici. Cainii din rasa Golden Retriever iubesc sa se joace in natura si adora sa aporteze. Sunt foarte usor de dresat si invata foarte repede comenzile. Acesti caini nu ridica niciun fel de problema in ceea ce priveste comportamentul.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.