Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pisica Bobtail American
1.026 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rasa iepure NEOZEELANDEZ ALB
1.418 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Miam, iam, miam... delicioooos! :))
932 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Elefantul
1.937 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Gaini Araucana
856 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un fapt foarte rar - Un crocodil ataca elefantii
1.445 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Curiozitati despre pisici
2.153 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Guppy (Poecilia reticulata),
2.236 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pamantul ramane PLANETA MAIMUTELOR
1.336 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Ziua Internationala a Pisicilor.
1.587 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Bobtail

 
 
 
 
 
Adaugat de nina 30.10.2012  Adauga la favorite 1.856 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
BHomeArticole Stiri
Zoo/Parcuri naturale
Articole
ComunitateSfaturiFotoServiciiPET VETAnunturiForumPetshopAnimale.ro> Rase de caini> Bobtail sau Old English Sheepdog
Bobtail sau Old English SheepdogDescriereGalerie FotoStandard Rasa Sumar articol
Bobtail sau Old English Sheepdog
Istoricul si origineaAspectul exterior si dimensiunilePersonalitateaRelatiile cu familia si casaDresajulAspecte particulareBoli si afectiuni curenteBobtail-ul, de asemenea cunoscut si ca Old English Sheepdog, este un caine cu infatisare de ursulet de plus, pufos. Adora sa se zbenguie si sa se joace cu copiii, dar la fel de mult ii place sa-si petreaca cateva momente din zi singur, fara sa fie deranjat. Blana sa deasa si flocoasa necesita multa ingrijire sau vizite periodice la salonul de cosmetica canina.


Istoricul si originea
Se crede ca Bobtail-ul a fost creat la inceputul anilor 1800 in sud-vestul Angliei. Rasele utilizate la crearea acestei rase unice sunt controversate. Una dintre teoriile cu privire la originile rasei sustinea ca Bobtail-ul este rezultatul imperecherii dintre rasele Barbone si Deerhound. Alta sustine ca Bobtail-ul este rezultatul incrucisarii Briard-ului cu Bergamasco, iar a treia teorie este de parere ca aceasta rasa ar descinde dintr-un caine flocos de nationalitate rusa denumit „Owtchar", care fusese adus de corabierii din tinuturile baltice in Marea Britanie. Se presupune ca Bobtail-ul ar fi fost crescut si ameliorat de catre fermierii englezi, care aveau nevoie de un caine care sa le pazeasca si pastoreasca turmele de vite si de oi. Inca de la inceputurile rasei, cozile Bobtail-ilor erau scurtate ca o modalitate de identificare a cainilor utilitari scutiti de taxe, de unde si denumirea de Bobtail. Blana lor deasa si flocoasa era adesea tunsa in fiecare primavara, toarsa si utilizata pentru teserea de paturi sau alte confectii.

In secolul al XIX-lea, Bobtail-ul ajunsese sa fie intens utilizat in agricultura. In 1873, Bobtail-ul era pentru prima data prezent intr-o expozitie canina in Anglia.

Pana in 1880, Bobtail-ul era importat in Statele Unite unde a devenit destul de popular in randul celor mai instarite familii americane. In 1905, Bobtail-ul a fost recunoscut de catre American Kennel Club ca membru al grupei cainilor ciobanesti si de cireada.

Astazi, rasa este recunoscuta de urmatoarele oficii si organizatii internationale: CKC, FCI, AKC, UKC, KCGB, CKC, ANKC, NKC, NZKC, APRI, ACR.


Aspectul exterior si dimensiunile
Bobtail-ul este un caine compact cu linia spinarii care se inclina in fata de la nivelul soldurilor spre omoplati, aspect foarte rar intalnit la rasele de caini. Capul este mare si plat cu urechi mici, blegi. Ochii pot fi albastri sau caprui, unele exemplare putand fi chiar ceacare. Nasul este mare si negru. Corpul Bobtail-ului este robust, bine proportionat si musculos. Toracele este lat si adanc. Membrele anterioare sunt drepte si sunt prevazute cu labe mici si rotunjite. Coada este scurtata aproape de baza, daca exemplarul dumneavoastra nu se naste cu ea scurta. Blana sa flocoasa este o caracteristica a rasei. Este dubla si lunga. Culoarea robei poate fi albastruie, gri, gri albastruie sau blue merle cu pete albe. Bobtail-ul are mersul asemanator cu cel al ursului.

Bobtail-ul adult poate atinge o inaltime la nivelul greabanului de circa 56-61 cm la mascul si de circa 51-54 cm la femela. Bobtail-ii, la maturitate, pot atinge o greutate corporala de peste 27 kg, unele exemplare putand ajunge si pana la 45-47 kg.

obtail


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.