Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ciobanescul Caucasian
2.108 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  I-a daruit sotiei un catelus!
708 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Shane, cainele Akita care a invins un tsunami.
1.399 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caine de mare
2.085 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cine este mai inteligent, cainele sau pisica?
1.483 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cainele simte cutremurul inaintea omului.
495 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cainele si maimuta
2.625 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Caini - Rasa: Bergamasco
1.567 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Cainele prietenul cel mai bun al omului
1.819 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caini - Rasa: Chihuahua
2.037 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Cainele romanesc - Ciobanescul Mioritic

 
 
 
 
 
Adaugat de nina 25.10.2012  Adauga la favorite 1.570 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ciobanesc romanesc mioritic este o rasa de caini din Carpatii romanesti.

Ciobanescul Mioritic a fost selectionat dintr-o rasa naturala existenta in Carpati, principalul motiv fiind utilitatea. Este un excelent caine de turma, paznic incoruptibil si un minunat caine de insotire. Este o rasa foarte veche, care s-a pastrat numai datorita pastorilor, fiind foarte folosit de cei din regiunea Sibiului (margineni) sau Sacelele Brasovului (mocani), de unde si denumirea populara a Mioriticului de „barac mocanesc".

Gratie aspectului viguros, aceasta rasa are multi amatori in Romania. Este considerat de unii singurul caine care are sanse de a scapa cu viata cand ataca ursul.

Standardul a fost redactat de catre Asociatia Chinologica Romana in 1981. Comisia tehnica A.Ch.R. a adaptat si revizuit standardul la 29 martie 2002, in conformitate cu modelul stabilit de Federatia Chinologica Internationala la Ierusalim.

Cainii ciobanesc romanesc mioritic au un corp masiv, care este acoperit in intregime cu o blana lunga si ciufulita, colorata in nuante deschise. Capul acestor caini este masiv; craniul lor este larg, putin arcuit; botul este puternic, ingustandu-se treptat spre nas; lungimea botului este mai mica decat cea a capului. Osul occipital al acestor caini este larg si pronuntat. Nasul lor este bine dezvoltat, larg si negru. Urechile acestor caini nu sunt foarte mari, asezate mai degraba in partea de sus, triunghiulare, atarnand de fiecare parte a capului. Ochii acestor caini sunt de marime medie, putin in forma ovala, de culoarea chihlimbarului sau caprui-deschis. Gatul cainilor este musculos si masiv, de lungime medie. Corpul lor este rectangular, de lungime medie; spatele este solid, larg si musculos; pieptul acestor caini este larg, moderat pronuntat. Umerii le sunt si ei largi. Coada este asezata sus; in repaos atarna in jos, varful ei fiind putin curbat. Cand sunt in actiune, coada este purtat in sus, la inaltimea spatelui, fara a fi insa aplecata peste acesta. Blana acestor caini este lunga si abundenta, acoperind intreg trupul lor, inclusiv capul si picioarele. Blana superioara este usor ondulata, mai rezistenta si lunga de 3.15-6.3 inch (8-16 cm); cea inferioara este mai densa si mai moale. Culoarea de baza pentru acesti caini este de obicei albul, crem deschis sau gri pal, uneori cu pete de aceste culori. Standardul la mioritici: blana alba cu marcaje negre, alb cu gri (vezi standard FCI). Este preferata pielea colorata in gri. Urechile si coada pot fi decupate.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.