Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Vitamina E
973 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vertijul sau tulburarile de echilibru
505 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 cauze ale sindromului de gura uscata
503 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Colesterol marit? Redu-l cu ceai verde!
560 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cafeaua amara iti face viata dulce
951 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce e de facut in caz de TENSIUNE MICA
418 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Veninul de vipera si beneficiile sale asupra sanatatii
48 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum poti scapa in mod natural de pesticidele si erbicide
867 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce spun limba si saliva despre sanatatea ta
980 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cafeaua si beneficiile ei
1.664 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Parkinson

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.10.2012  Adauga la favorite 1.362 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Boala Parkinson poate afecta capacitatea unei persoane de a-si controla miscarile corpului. Anumite celule nervoase de la nivelul creierului produc, in mod normal, o substanta chimica numita dopamina. Dopamina este un mediator chimic sau un neurotransmitator, prin intermediul caruia celulele nervoase controleaza miscarile corpului. In boala Parkinson, aceste celule nervoase, ce produc dopamina, se distrug ducand la nivele scazute ale acesteia. Cand se intampla acest lucru pot aparea probleme in miscarile corpului.

Boala Parkinson da o gama larga de simptome si complicatii. Acest articol acopera doar tratamentul general al bolii si nu simptomele particulare.

Tratamentul poate controla simptomele in primele faze evolutive ale bolii si este inceput imediat ce simptomele afecteaza activitatea zilnica si abilitatea de a munci a persoanei bolnave. De exemplu, o persoana dreptace la care tremorul se instaleaza pe partea stanga poate sa nu se simta stanjenita de aparitia acestui simptom si poate sa nu simta nevoia unui tratament pana cand simptomatologia se inrautateste. O persoana ce nu poate sa-si indeplineasca sarcinile de serviciu datorita simptomelor bolii va dori sa inceapa tratamentul mult mai repede dacat o persoana care nu munceste sau care nu este afectata in activitatea zilnica de vreunul dintre simptome.

Simptomele acestei afectiuni apar de obicei la persoane cu varste intre 50 si 60 de ani. Afectiunea evolueaza lent si uneori poate trece neobservata de familie, de prieteni si chiar de persoana in cauza. Un numar mic de persoane dezvolta simptomele doar pe o singura parte a corpului, acestea neprogresand si pe cealalta parte.

Medicamentele pot controla simptomele intr-o oarecare masura, dar o data cu evolutia bolii, acestea devin din ce in ce mai ineficiente. Boala Parkinson poate cauza o varietate de complicatii pe masura ce evolueaza.

Legatura dintre boala Parkinson si factorii de risc este inca in cercetare. Acesti factori de risc pot fi: factori genetici, varsta, toxine din mediul inconjurator sau radicalii liberi(antioxidanti). Desi aceste cercetari sunt pe cale sa dezvaluie anumite raspunsuri, expertii nu stiu cu siguranta cauza acestei boli.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.