Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Arta ceaiului in Japonia
428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  A History of St. Peter's Basilica
486 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Atget: arta sau documentatie?
410 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Girl with a Pearl Earring (Fata cu cercel de perla)
472 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Buckingham: Interioarele partea I
337 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mona Lisa.De ce asa faimoasa?
28 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turnul Babel
300 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 fapte uimitoare despre Georgia O'Keeffe
144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pictorul Balthus (1908-2001)
380 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Henri de Toulouse-Lautrec
1.300 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Despre Cha-Cha-Cha

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.10.2012  Adauga la favorite 1.337 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Se pare ca numele de cha-cha-cha a aparut pentru prima data in Indiile de Vest, unde exista o planta ale carei pastai contin niste seminte care atunci cand sunt scuturate in interiorul unui recipient scot un sunet a carui transcriere fonetica este „cha". Acest gen de instrumente de percutie au fost folosite de catre orchestrele cubaneze pentru stabilirea ritmului melodiei.

Exista insa si alte variante referitoare la aparitia numelui acestui dans: din cuvantul spaniol chacha semnificand „vraci", sau din chachar care inseamna „a mesteca frunze ale arborelui de cacao", sau chiar din cuvantul char, „ceai". Insa cel mai probabil acesta provine de la energicul dans cubanez Guaracha. S-a mai sugerat si ca numele de cha-cha-cha este un derivat onomatopeic al sunetului pe care il produc picioarele in chasse-ul specific celor mai multe figuri de dans.
C1
O alta varianta privind aparitia numelui acestui dans o reprezinta existenta unei figuri numite chatch, care implica doi pasi lenti urmati de trei schimbari rapide de greutate. La inceputul anilor '50, aceasta figura s-a dezvoltat intr-un un nou dans format din variatii ale pasului de baza si a primit numele de cha-cha-cha.

Controversele asupra originii acestui dans continua, dat fiind ca exista numeroase puncte de vedere privind momentul si locul aparitiei cha-cha-cha-ului, dar si a personalitatilor care au contribuit la dezvoltarea sa. Insa un lucru este sigur: cha-cha-cha-ul a evoluat din mambo. Astfel, pe masura ce muzica si dansul mambo au capatat o notorietate mai mare, noile ritmuri si tempo-uri au adus mambo-ului modificari subtile in timp.

In 1951, compozitorul si violonistul cubanez Enrique Jorrin a introdus ritmul de cha-cha-cha pe ringurile de dans cubaneze in timpul spectacolelor sale cu Orchestra America.

Ritmul mai lent cu care orchestra cubaneza America interpreta mambo-ul le-a permis dansatorilor sa foloseasca o tripla pendulare a bazinului pe numaratoarea lenta. Si astfel a luat nastere Triplu Mambo. Unii sustin insa ca aceasta idee i-ar fi venit lui Enrique Jorrin inca din 1948, pe vremea cand era membru al orchestrei lui Antonio Arcano. In 1953, cantecele sale "La Enganadora" (primul cha-cha-ha, compus in 1951) si "Silver Star" au devenit hituri inregistrate. Din Cuba, cha-cha-cha-ul a fost introdus in Statele Unite la inceputul anilor '50, de catre Minon Mondajar.

Asta nu inseamna ca cha-cha-cha-ul este un dans lent; melodia „Bei Mir Bist Du Schon/La Furiosa" de Jack Costanzo&Don Swain este o dovada a rapiditatii la care poate ajunge un cha-cha-cha.

Conform altor pareri, aparitia cha-cha-cha -ului ii apartine profesorului englez de dans Pierre Lavelle care, in 1952, in vizita sa in Cuba, si-a dat seama ca mambo era dansat cateodata cu 2 pasi in plus pe masura muzicala. Astfel, la intoarcera sa in Marea Britanie, a inceput sa predea acest gen de mambo ca pe un dans separat. Arthur Murray a standardizat dansul pentru a-l face mai accesibil, scotand un Cha din ritm si inventand numaratoarea 1,2,3, Cha,Cha. Initial era cunoscut sub numele de MamboChaChaCha, triplu mambo sau mambo cu ritm de guiro.

Cha-cha-cha-ul a mostenit multe dintre elementele de stil de la precursorii sai, rumba si mambo. Ca majoritatea dansurilor latino, si cha-cha-cha-ul se realizeaza cu o miscare a picioarelor aproape de podea. Muschii dansatorilor sunt relaxati pentru a permite o miscare libera a soldurilor. Pe masura ce se fac pasii, partea superioara a corpului se aseaza cu determinare pe piciorul de sprijin.

Cha-cha-cha-ul a devenit rapid cel mai popular dans latino. Acest lucru se datoreaza renumitilor muzicieni care, prin spectacolele si turneele lor, au facut ca cha-cha-cha -ul sa devina nu doar un dans caracteristic civilizatiei latino, ci si unul universal. Cele mai cunoscute nume sunt: Arcano y sus Maravillas (una dintre trupele care a cantat aceste ritmuri inca de la incepurile lor), Fratii Lopez, Israel si Cachao (cu Coralia), Antonio Sanchez, Felix Reina, Enrique Jorrin, orchestra Aragon, Chicho O'Farril, Perez Prado, Tito Puente, Charles Aznavour, Ruben Blades si Willie Colon.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.