Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mari actori - Alec Baldwin
1.555 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori :Norman Wisdom
1.479 vizite - 0 comentarii
adaugat de maria
 
  Mari actori - Stefan Iordache
1.354 vizite - 0 comentarii
adaugat de calea
 
  Mari actori - Max von Sydow
1.476 vizite - 0 comentarii
adaugat de rica
 
  Mari actori - Nicholas Cage / 7 minute
1.442 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Bruce Willis
1.779 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Rex Harrison - Mari actori,mari regizori
1.530 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Dustin Hoffman
1.314 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Tim Allen
1.501 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Conan O'Brien
1.501 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Mari actori - Gene Hackman

 
 
 
 
 
Adaugat de sanda 02.10.2012  Adauga la favorite 1.223 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mari actori - Gene Hackman

Biografie Gene Hackman

Nascut pe 30 ianuarie 1931, in San Bernardino, California, Gene Hackman a intrat in marina la varsta de 16 ani.

A studiat jurnalismul la universitatea din Illinois, si-a inceput cariera in televiziune, insa mai tarziu decide pentru actorie si se inscrie la scoala de drama Pasadena, unde il are coleg pe Dustin Hoffman. Dupa ce apare in filmul "Mad Dog Coll" (1961), Hackman debuteaza in afara Broadway-ului in 1963, in "Children at Their Games", castignad premiul Clarence Derwent, pentru rol secundar. In 1964 este recunoscut pentru munca sa o data cu filmul "Lilith", iar in 1966 pentru "Hawaii". Povestea din 1967 despre al doilea razboi mondial, "First to Flight", s-a dovedit a fi un dezastru. A jucat si in "Bonnie and Clyde", rol pentru care este nominalizat la Oscar, pentru rol secundar.

Dupa ce joaca intr-o serie de filme alaturi de Jim Brown, ("The Split" si "Riot"), Hackman joaca in rolurile lui: Robert Redford in "The Downhill Racer", Burt Lancaster in "The Gypsy Moths", si Gregory Peck in "Marooned". Pentru filmul "I Never Sang for My Father", se alege cu o alta nominalizare. Anii ce urmeaza vor reprezenta pentru el ani de importanta majora, deoarece joaca in rolul lui Popeye Doyle, in filmul "The French Connection", film pentru care obtine Oscarul pentru cel mai bun actor. Dupa acest succes urmeaza un alt magnet de bani: "The Poseidon Adventure" (1972).


Dupa ce joaca alaturi de Al Pacino in "Scarecrow", Hackman face un rol de zile mari in filmul lui Francis Ford Coppola - "The Conversation" (1974) si mai apoi in "Young Frankenstein". Au urmat "Night Moves" (1975) si "Bite the Bullet", inainte ca actorul sa se hotarasca pentru "The French Connection 2". Cariera sa ca actor incepe sa decada o data cu filme care nu au avut succesul asteptat, printre acestea numarandu-se "Lucky Lady", "The Domino" si "March or Die".

Poate doar rolul din "Superman" (1978) si mai apoi in "Superman 2" a reprezentat pentru el un mic succes, insa a fost absent de pe marile ecrane o perioada buna de timp. Alte filme precum: "Reds", "All Night Long" si "Eureka" au rulat in cinematografe, insa au trecut fara a fi observate.
In 1983, drama "Under Fire" a readus cariera lui Hackman pe drumul cel bun. Au urmat "Uncommon Valor", "Misunderstood", "Twice in a Lifetime", "Power", "Hoosiers", iar in 1987 se intoarce in cea de-a patra parte a filmului Superman: The Quest for Peace. "No Way Out", in care joaca alaturi de Kevin Costner, a reprezentat un alt succes al carierei sale. In 1988 joaca in 5 productii de succes: "Another Woman", "Bat 21", "Full Moon in Blue Water", "Split Decisions" si "Mississippi Burning". Anii '90 il regasesc fie ca actor principal ("Narrow Margin", "Class Action"), fie in roluri secundare ("Postcards From the Edge", "The Firm").

In 1992, alaturi de Clint Eastwood in "Unforgiven", este nominalizat pentru rol secundar. Acest succes l-a condus in roluri din alte 2 filme western: "Wyatt Earp" si "The Quick and the Dead". In 1995-1996 apare in: "Crimson Tide", "Get Shorty", "The Birdcage", "The Chamber" si "Extreme Measures". Un an mai tarziu joaca rolul presedintelui Americii in "Absolute Power". In 1998, Hackman joaca in trei filme diferite ca gen: thriller-ul - "Enemy of the State", filmul de animatie "Antz" si "Twilight".
Noul mileniu il gaseste pe (deja) veteranul si binecunoscutul actor in "The Replacements" si "Heist". Anul 2001 ii aduce cel de-al treilea Glob de Aur, pentru cel mai bun actor dintr-un musical sau comedie, pentru rol din "The Royal Tenenbaums".


Gene Hackman a fost si va ramane un actor de succes, ale carui abilitati actoricesti si alegeri (de-a lungul carierei sale) fac din el un conducator iscusit, fiind printre cei mai respectati actori ai timpului sau.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.