Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Robert Redford
577 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Alec Baldwin
1.568 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori :Norman Wisdom
1.491 vizite - 0 comentarii
adaugat de maria
 
  Mari actori - Stefan Iordache
1.370 vizite - 0 comentarii
adaugat de calea
 
  Mari actori - Max von Sydow
1.490 vizite - 0 comentarii
adaugat de rica
 
  Mari actori - Nicholas Cage / 7 minute
1.452 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Robert De Niro
629 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Bruce Willis
1.788 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Rex Harrison - Mari actori,mari regizori
1.543 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mel Gibson - Mari actori,mari regizori
1.246 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Mari actori - Robert Redford

 
 
 
 
 
Adaugat de sanda 02.10.2012  Adauga la favorite 1.340 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mari actori - Robert Redford

Biografie Robert Redford

Actor, regizor, producator, Charles Robert Redford Jr s-a nascut pe 18 august 1937, In Santa Monica, California. Tatal lui, Charles Redford Sr. lucra contabil la Standard Oil Company in perioada de dupa cel de al doilea razboi mondial.

Tanarul Redford demonstreaza de mic veleitati atletice si castiga o bursa la baseball in cadrul Universitatii din Colorado in 1955. In acelasi an moare mama lui, fapt care il marcheaza foarte mult avand repercusiuni asupra activitatilor lui scolare si sportive. Patima bauturii il determina sa lipseasca de la ore si antrenamente, rezultatul fiind eliminarea din echipa si pierderea bursei.

Nazuind sa devina pictor, Robert se angajeaza la un teren petrolifer din Los Angeles pentru a castiga banii necesari unor studii de profil la Paris. Ajunge sa calatoreasca prin Europa si sa studieze pictura cu un profesor din Florenta. In 1958, descurajat de rezultatele sale, hotaraste sa se intoarca la Los Angeles. Acolo o cunoaste si se casatoreste cu Lola Jean Van Wagenen, o studenta din Utah care l-a sprijinit sa se lase de baut.

Cei doi s-au mutat in New York unde Robert s-a inscris la cursurile de pictura ale institutului Pratt, in paralel cu niste cursuri de scenografie. In 1959 regizorul piesei "Tall story" pusa in scena pe Broadway il audiaza pentru un mic rol, in locul unui actor care renuntase la proiect.

In urmatorii ani, Robert ia parte in mai multe piese pe Broadway, dar si in seriale de televiziune. Abia in 1962 isi face aparitia pe marele ecran in "War Hunt", un film slab cotat in box-office, dar bine primit de critica de film. Anul 1963 inseamna aparitia in piesa "Descult in parc" al lui Neil Simon, bucurandu-se de mare succes. Totusi, Redford se hotaraste sa renunte temporar la teatru si sa se implice in filme. Primul succes real vine odata cu "Inside Daisy Clover" pentru care castiga premiul Golden Globe la debut, iar ecranizarea piesei "Descult in parc" alaturi de Jane Fonda il consacreaza si in box-office. Rolurile nu incep sa curga si cu greu este acceptat in distributia pentru "Butch Cassidy and the Sundance Kid", in locul altor actori care au renuntat. Filmul devine succesul anului, castigand patru premii Oscar.

Noul "golden boy" de la Hollywood reconfirma in "Downhill Racer", in "The way we were"(1973), stralucind alaturi de Barbra Streisand si "The sting", alaturi de Newman si Hill. Jane Fonda, Dustin Hoffman, Mia Farrow ii vor fi parteneri in urmatoarele sale pelicule din a doua jumatate a deceniului 7.

Anii "80 vor trezi in Redford interesul pentru regie si chiar ii vor aduce singurul premiu Oscar pentru regia dramei "Ordinary people" in 1981. Actoria cade pe planul secund; desi "Indecent proposal"(1993) si "Up close and personal"(1996) se dovedesc niste reusite, Robert isi pastreaza cea mai mare parte a energiei pentru activitatea de regizor.

In viata personala, divorteaza de Lola in 1985, implicandu-se intr-o alta relatie pe termen lung, pana in 1995 cu Kathy O'Rear. De atunci este alaturi de pictorita Sibylle Szaggars. Din singura relatie oficiala are trei copii, Shauna, Jamie si Amy, dar si patru nepoti.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.