Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mari actori - Nicholas Cage / 7 minute
1.456 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Alec Baldwin
1.570 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori :Norman Wisdom
1.494 vizite - 0 comentarii
adaugat de maria
 
  Mari actori - Stefan Iordache
1.373 vizite - 0 comentarii
adaugat de calea
 
  Mari actori - Max von Sydow
1.492 vizite - 0 comentarii
adaugat de rica
 
  Mari actori - Bruce Willis
1.793 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Val Kilmer
1.477 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Robert De Niro
632 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rex Harrison - Mari actori,mari regizori
1.546 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Mickey Rourke
1.327 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Mari actori - Michael Caine / 45 minute

 
 
 
 
 
Adaugat de sanda 02.10.2012  Adauga la favorite 1.136 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mari actori - Michael Caine / 45 minute

Biografie Michael Caine

Maurice Joseph Micklewhite s-a nascut la 14 martie 1933 intr-o familie nevoiasa din Londra. Tatal, Maurice Sr., servise in Armata Regala din India timp de 7 ani dar, intors in tara, avea slujbe temporare si bruma de bani castigati se duceau spre pariuri la curse de cai. Lipsa banilor nu era singura problema pentru viitorul actor. Nascut cu rahitism, micutul suferea si de deficienta a vitaminelor, mersul l-a invatat cu ajutorul unor ghete ortopedice iar ochii sai erau afectati de blefarita. La acestea se adauga si un tic facial viral - toate contribuind la o copilarie plina de griji.

Cand Maurice are 2 ani, familiei i se adauga un nou membru, un alt fiu care primeste toata atentia parintilor, iar la 4 ani descopera magia cinematografului in al carui intuneric se refugiaza. Anul 1939 aduce amenintarea razboiului iar Maurice pleaca impreuna cu alti copii prin diverse sate pentru a scapa de bombardamente. Dupa o perioada este adus inapoi in Londra de mama sa. In anii razboiului tatal sau a fost rechemat la arme in nordul Africii, lipsind din mijlocul familiei timp de 4 ani. Mama isi va duce copiii la o ferma din Norfolk unde se bucura de aer curat si o viata sanatoasa. Maurice incepe sa castige bani impuscand sobolani si grauri. Saracia copilariei il determina pe baiat sa munceasca din greu pentru cel mai mic castig pe tot parcursul vietii.

Educatia sa scolara lasa de dorit insa inteligenta nativa atrage atentia unei profesoare locale- D-ra Linton care ii incurajeaza lecturile ambitionandu-l pentru o bursa pe care Maurice o castiga fara probleme. Intre timp mama se angajeaza la o familie bogata si se muta in aripa servitorilor, Maurice avand posibilitatea sa faca cunostinta cu luxul si eleganta.

In 1946 se muta inapoi in Londra. Din daramaturile cenusii lasate in urma de razboi Maurice evadeaza in acelasi cinematograf dar si in lecturi despre actorie si eroi. Rigoarea scolii nu il atrage deloc, se vede mereu pedepsit si trimis in spatele clasei. Adolescenta il aduce in mijlocul bandelor de strada pe care le paraseste in favoarea unui club cultural organizat de un preot care strangea fondurile necesare de la vedetele momentului. Aici se preocupa de baschet iar la actorie ajunge din intamplare: urmarind o fata care participa la cursurile de interpretare este poftit de profesor sa se alature clasei. Incepe sa joace in toate productiile teatrale ale clubului. Este luat sub protectie de Alec Reed care preda istoria filmului si care il ia ca asistent. Treptat face cunostinta cu lumea filmului si apare intr-un filmulet documentar.

In 1949 se angajeaza la Peak Films, o mica companie care producea filme despre obiectivele turistice ale Londrei. Aici ajuta la filmari si invata detalii tehnice despre productie.

Pana in 1952 Maurice se afla inrolat in armata- o experienta dura si traumatizanta. Intors acasa, incepe sa munceasca la o fabrica de unt. Pasiunea pentru actorie nu a disparut. Isi trimite poza la o revista de teatru si este chemat la interviu. Primeste slujba ca asistent de scena la o companie din provincie. Pana la a primi un rol se ocupa de toate lucrurile marinte necesare derularii productiei. Dupa cateva roluri este diagnosticat cu o forma de malarie si e nevoit sa se intoarca in Londra.

Participa la o auditie si este acceptat pentru rol. Aici o cunoaste pe Patricia Haines- actrita cu doi ani mai mare, de care se indragosteste si cu care se casatoreste cateva luni mai tarziu. Cuplul incepe sa caute roluri in Londra, cu un succes mai mic pentru Maurice care gaseste doar roluri de figuratie. Pentru intretinerea familiei e nevoit sa accepte si diverse slujbe marunte. In 1956 se naste fiica lor Dominique. Cei doi se despart in 1958 iar Maurice se intoarce la parinti. Tatal sau moare de cancer pulmonar lasand familia in deriva financiara. Cu banii incasati pe o asigurare, Maurice pleaca la Paris pentru a uita de situatia imposibila in care il plasa viata. La intoarcere descopera ca il asteapta un rol intr-un film "A Hill in Korea". Incurajat incepe sa caute alte roluri iar ajutorul vine tot de la regizorul Julian Amyes cu care colaborase la "A Hill in Korea". Asteptand semnarea contractului pentru un rol mai important, vede pe strada reclama filmului "The Caine Mutiny" cu Humphrey Bogart si astfel se naste numele de scena care il va consacra- Michael Caine.

Urmeaza roluri obtinute cu greu, in special in piese de teatru desi el isi dorea sa joace in filme. Sansa i se ofera dupa multe incercari, o data cu rolul din "Ipcress File" care ii asigura si stabilitatea financiara. Cu urmatorul film, "Alfie"(1966), capata faima pana dincolo de ocean, primind si o prima nominalizare la Oscar.

Urmand sfatul lui Cary Grant- un actor trebuie sa faca cel putin 15 filme pentru a deveni familiar publicului- Caine semneaza un contract de 2 ani cu 20th Century Fox si se pune pe treaba.

In 1968 este eliberat de contract si incepe sa isi aleaga singur rolurile. Urmeaza "The Battle of Britain" alaturi de mari staruri britanice. Anul 1971 il gaseste in postura de producator cu filmul "Get Carter", experienta repetata in 1972 si, mai tarziu, in anii '80.

Intr-una din rarele seri petrecute acasa, Caine este cucerit de o reclama la cafea(regizata de atunci necunoscutul Ridley Scott). Punctul de atractie il constituia o tanara frumoasa care dansa printre boabele de cafea. Caine ajunge pana in Brazilia sa o gaseasca si afla ca fata - Shakira Baksh, o fosta Miss Guyana, locuia de fapt in Londra. Cei doi se intalnesc si , ca urmare, Caine abandoneaza ratia zilnica de vodca in favoarea gradinaritului si burlacia in favoarea casatoriei. In 1972 li se naste fiica Natasha si se casatoresc in 8 ianuarie 1973.

Profesional anii '70 nu se ridica la valoarea talentului sau dar dintre aparitiile notabile iese in evidenta "The Man Who Would Be King" (1975) in care joaca alaturi de Sean Connery dar si de sotia sa. Tot in aceasta perioada paraseste Anglia stabilindu-se in Los Angeles. Aparitiile sale numeroase in al optulea deceniu sunt, de multe ori, motivate financiar. Printre ele gasim totusi roluri bune iar in 1986 productia "Hannah and Her Sisters" ii aduce primul Oscar- pentru rol secundar. Satul de nominalizarile anterioare neconfirmate, Caine nu a fost prezent tocmai la ceremonia care i-a adus confirmarea. Tot pentru rol secundar vine si al doilea Oscar in anul 2000(The Cider House Rules).

Lunga sa cariera e presarata cu multe filme- succese sau dezastre financiare, aclamate sau desfiintate de critici, premiate sau ignorate, cu roluri cat mai diverse care fac din Michael Caine un actor remarcabil ci nu doar un star.

In noiembrie 2000 este innobilat de regina la rangul de cavaler, Caine optand ca titlul sa i se ofere sub numele sau real - Maurice Micklewhite jr. - in memoria tatalui sau.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.