Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Richard Gere Is My Hero (2010)
1.106 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Mari actori - Nicholas Cage / 7 minute
1.442 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Alec Baldwin
1.555 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori :Norman Wisdom
1.479 vizite - 0 comentarii
adaugat de maria
 
  Mari actori - Stefan Iordache
1.354 vizite - 0 comentarii
adaugat de calea
 
  Mari actori - Max von Sydow
1.476 vizite - 0 comentarii
adaugat de rica
 
  Mari actori - Bruce Willis
1.779 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Julia Roberts
1.141 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Rex Harrison - Mari actori,mari regizori
1.530 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Matt Damon / 40 minute
1.084 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Mari actori - Richard Gere / 44 minute

 
 
 
 
 
Adaugat de sanda 02.10.2012  Adauga la favorite 1.224 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mari actori - Richard Gere / 44 minute

Biografie Richard Gere
Articole
Biografie

Richard Gere s-a nascut la data de 29 august 1949 in Philadelphia. El este al doilea din cei cinci copii ai familiei Gere. De mic i-a placut muzica, si astfel a inceput sa cante la cateva instrumente iar in liceu chiar a scris cateva cantece pentru spectacolele scolare.

El a absolvit liceul North Syracuse Central High School in 1967 si a castigat o bursa in gimnastica la Universitatea din Massachusetts. A lasat facultatea dupa doi ani pentru a putea juca in filme. Primul sau rol a fost in anul 1973, in muzicalul "Grease". In 1978 a calatorit in Tibet si Nepal, unde a vorbit cu multi calugari si a trecut la religia budista.

La inceputul anilor '80 a calatorit in Honduras, Nicaragua si El Salvador impreuna cu un doctor si a vizitat tabere ale refugiatilor. Se spune ca a avut o aventura cu pictorita braziliana Sylvia Martins. Dupa cateva aparitii pe Broadway, Richard a capatat statutul de mare star dupa rolul din "American Gigolo".

In 1988 a refuzat rolul principal din "Die Hard", care i-a revenit lui Bruce Willis. In 1990 a jucat in filmul de succes "Pretty Woman" alaturi de Julia Roberts. In data de 12 decembrie 1991, Richard s-a insurat cu frumoasa Cindy Crawford insa au divortat in 1995.

Dupa divort, el a inceput sa aiba o relatie cu actrita Carey Lowell. Impreuna cu aceasta are un fiu, Homer James Jigme Gere, nascut pe 6 februarie 2000. In 1991 a fost ales intre primii 50 cei mai frumosi oameni de catre revista People, iar in 1999 drept cel mai frumos barbat in viata. El este un foarte bun pianist si adora sa compuna muzica. Este membru fondator al "Casei Tibetane", o organizatie non-profit dedicata prezervarii culturii Tibetului.

A fost un suporter al "Survival International" pentru cativa ani, o organizatie mondiala care sustine triburile, cum ar fi triburile de indieni din Amazon, Maasai din Africa de Est, Wichi din Argentina si multe altele. In 1994 Richard s-a dus la Londra si a donat 50000 de lire sterline asociatiei. El a spus: "Daca oamenii isi pierd pamantul, nu au nimic. Daca iti pierzi pamantul, iti pierzi cultura, te pierzi pe tine insuti". Chiar daca s-a nascut intr-un mare oras american, Philadelphia , Richard Gere provine din lumea rurala.

Parintii sai , Homer si Doris, au fost fermieri ce se ocupau cu cresterea vacilor pentru lapte , la fel ca si bunicul si unchiul sau . Al doilea intr-o familie de cinci copii (doua surori , doi frati buni si un frate vitreg , german , Henry Januszewski), tanarul Richard si-a luat diploma la North Syracuse Central High School in 1967.

A studiat apoi filozofia si arta dramatica la Universitatea din Massachusetts la Amherst dar paraseste scoala dupa doi ani pentru a se lansa in cariera de actor . A jucat roluri mici pe coasta de Est (Provincetown Playhouse la Cap Cod) ca si pe coasta de Vest (Repertory Theater din Seattle). Gere s-a mutat apoi la Vermont si a incercat sa –si faca o cariera muzicala de trompetist , un instrument la care excela , dar lumea muzicii l-a dezamagit pe Richard Gere care a plecat la New York pentru a relua o cariera pe scena .

A traversat apoi Atlanticul pana la Londra . unde a obtinut rolul lui Danny Zuko in comedia muzicala Grease, in 1973, un rol pe care-l va mai repeata pe Broadway. Munca sa l-a facut sa petreaca o stagiune jucand alaturi de Young Vic Company pentru care a interpretat mai multe piese . Dupa intoarcerea la New York, joaca in A Midsummer Night's Dream la Lincoln Center din New York ca si in The Taming of the Shrew . Performantele sale il propulseaza spre marele ecran .

Richard Gere isi face debutul intr-un rol minor al unui proxenet in 1975 in melodrama politista Report to the Commissioner. Joaca in 1976 in Baby Blue Marine, o drama din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial , interpretand un militar cu tendinte psihotice . Aceasta performanta il va face remarcat pentru realizatorii care-l vor distribui in Looking for Mr. Goodbar , Days of Heaven si in Yanks. In decembrie 1979, Gere revine pe scena si interpreteaza pe Broadway un rol principal , acela a lui Max, in piesa Bent de Martin Sherman, evocand viata unui homosexual in Germania nazista .

Din aceasta perioada incepe sustinerea sa pentru cauza gay si a lesbienelor . Dar rolul sau ambiguu de gigolo profesionist in filmul American Gigolo a fost cel care l-a propulsat pe Richard Gere . Actorul confirma statutul de june prim in reusitul An Officer and a Gentleman . In ciuda certurilor interminabile ( din timpul filmarilor dintre Gere si partenera sa Debra Winger) , filmul a fost un succes , fiind in 1982 al doilea ca reteta dupa E.T. Incepe apoi era “deceptiilor “ : Breathless , Cotton Club - in care canta la trompeta- , King David , No Mercy, Power si Miles from Home .

Gere trebuie sa astepte pana in 1990 pentru a da un nou suflu carierei sale cu Internal Affairs si cu enormul succes a lui Pretty Woman alaturi de Julia Roberts. De asemeni , Gere a jucat si in doua remakes : Sommersby si Intersection. Atent sa nu displaca din nou publicului , Richard Gere a alternat in timpul anilor 90 atat filmele thrillers (Final Analysis , Primal Fear , Primal Fear si Red Corner) cat si comediile romantice (Runaway bride si Autumn in New York . de asemeni a abordat si alte tipuri de roluri : sot inselat in Unfaithful , ziarist confruntat cu supranaturalul in The Mothman Prophecies , si revine la rolurile debutului sau din comedia muzicala : Chicago, alaturi de Catherine Zeta-Jones si Renee Zellweger, si primeste un Golden Globe.

La sfarsitul anilor 1970, Gere a facut o calatorie in Asia si a luat cunostinta cu brutalitatea practicata de chinezi fata de Tibet. In 1982, abandoneaza originea sa metodista si se converteste la budismul Tibetan . Prieten al celui de-al 14 lea Dalai Lama, Tenzin Gyatso, inca din 1983, Gere il considera pe acesta ca pe un lider spiritual si un mentor, dar in acelasi timp il considera si ca pe un tata sau un frate .

Actorul se va servi de notorietatea sa pentru a putea promova realitatea din Tibet si sa poata ajuta poporul tibetan oprimat de regimul comunist chinez . In 1987, actorul a fondat Tibet House la New York, o organizatie consacrata salvarii si restaurarii spatiului cultural si spiritual Tibetan . Aceasta sustinere neconditionata ii va adduce cateva neplaceri , cum a fost aceea de la Premiile Oscar din 1993 cand discursul sau foarte critic fata de China a fost judecat ca deplasat si controversat. De aceea , Gere si-a pregatit timp de mai multi ani proiectul sau despre viata lui Budha care va fi realizat de Shekhar Kapur, cu Goldie Hawn. Pe 4 septembrie 2007, Richard Gere a cerut boicotul Jocurilor Olimpice . In afara cauzei tibetane , Gere s-a facut si avocatul luptei pentru respectarea drepturilor omului in America Centrala , dupa mai multe calatorii in Honduras, Nicaragua si in Salvador. In iunie 2008, apare intr-un clip publicitar pentru Lancia Delta la volanul careia porneste din Hollywood pana in Tibet avand ca slogan : "The power to be different".

Richard Gere a avut numeroase idile cu diverse personalitati feminine printre care artista Sylvia Martin, designer –ul Diane de Furstenberg sau cu actrita Barbara Carrera. Pe 6 februarie 2000, prietena sa manechinul si actrita de comedie Carey Lowell, i-a daruit un baiat : Homer James Jigme («Jigme» semnificand «fara frica » in tibetana). Gere s-a casatorit cu Lowell pe 9 noiembrie 2002.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.