Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Al Pacino - Despre...Parfum de femeie
2.322 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Alec Baldwin
1.568 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori :Norman Wisdom
1.491 vizite - 0 comentarii
adaugat de maria
 
  Mari actori - Stefan Iordache
1.368 vizite - 0 comentarii
adaugat de calea
 
  Mari actori - Max von Sydow
1.490 vizite - 0 comentarii
adaugat de rica
 
  Mari actori - Nicholas Cage / 7 minute
1.451 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Val Kilmer
1.473 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Bruce Willis
1.788 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Rex Harrison - Mari actori,mari regizori
1.543 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Al Pacino - Unul dintre cei mai mari actori
1.317 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Mari actori - Al Pacino

 
 
 
 
 
Adaugat de sanda 02.10.2012  Adauga la favorite 1.222 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mari actori - Al Pacino

Biografie Al Pacino

Considerat unul dintre cei mai mari actori din intreaga istorie a filmului, Alfredo James Pacino a fost singurul copil al lui Salvatore si Rose Pacino, care au divortat cand acesta avea doar 2 ani.

S-a nascut pe 25 aprilie 1940 in South Bronx, New York. Plictisit si nemotivat la scoala, si-a gasit implinirea in piesele de teatru jucate in scoala, care au constituit primul pas in cariera. La varsta de 17 ani renunta la prestigiosul liceu "High School of the Performing Arts", dupa ce pica la mai toate materiile, mai putin engleza. Reuseste sa stranga totusi bani si se inscrie la "Herbert Berghof Studio" fiind mai apoi admis in "Actors Studio" unde este antrenat de legendarul Lee Strasberg.

Aparand in numeroase piese, a dat lovitura in "The Indian Wants the Bronx", castigand un premiu Obie pentru stagiunea 1966-67. Dobandind notorietate in teatru, a mai castigat un premiu Tony pentru “Does the Tiger Wear a Necktie?(Tigrul poarta cravata?)".


Isi face prima aparitie televizata intr-un episod din "N.Y.P.D." in 1968, iar debutul sau pe marile ecrane vine la mai putinde un an in filmul "Me, Natalie". Rolul sau din "The Panic in Needle Park" atrage insa atentia directorului Francis Ford Coppola care ii da lui Al un rol in blockbusterul "The Godfather" (desi majoritatea echipei de productie l-ar fi vrut pe Jack Nicholson sau Robert Redford). Alegerea directorului se dovedeste inspirata intrucat Al Pacino primeste prima sa nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar.

Isi continua cariera la cel mai inalt nivel si reuseste sa castige inca patru nominlizarai la Oscar pentru rolurilie din "Serpico" in 1973, "The Godfather II" in 1974, "Dog Day Afternoon" in 1975 si "...And Justice for All" in 1979.

In anii 80 cariera sa urmeaza un declin al carierei dupa rolurile esuate din "Cruising" si "Author! Author!". Prestatia din "Scarface" reatrage atentia criticilor asupra sa, insa interpretarea din "Revolution" in 1985 il trimite pe Al inapoi pe scena de teatru.

Revenirea in lumea cinematografiei si rolul din "Dick Tracy" ii aduc o noua nominalizare la Oscar, ca mai apoi sa castige premiul de cel mai bun actor pentru filmul "Scent of a Woman".

Anii ce urmeaza il gasesc pe Al devenind din ce in ce mai popular in lumea actorilor jucand in filme ca: "Carlito's Way" in 1993 ,"Donnie Brasco" in 1997, "The Insider" in 1999 (care a avut 7 nominalizari la Oscar), Insomnia in 2002 , "The Merchant of Venice" in 2004 si "88 Minutes" in 2007.

In viata personala Pacino este unul dintre cei mai convinsi si notorii burlaci de la Hollywood, nefiind niciodata casatorit. El are o fiica, Julie Marie, cu o profesoara de actorie, Jan Tarrant si doi gemeni cu Beverly D’Angelo, cea mai lunga relatie a sa. Istoricul sau romantic include o relatie indelungata cu partenera sa din Nasul, Diane Keaton.Al Pacino poate fi considerat un original in profesia sa.

Al Pacino a avut o viata grea inca din copilarie atunci cand la o varsta frageda parintii lui au divortat.Mama sa se numea Rose Gerard care se tragea dintr-un nativ italian si o newyork-eza de origine italiana.Tatal sau se numea Salvatore Pacino s-a nascut in orasul italian Corleone,din provincia Palermo,Sicilia.

In anul 1961 Al Pacino a fost arestat din motiv ca a fost prins detinsnd asupra lui o arma de calibru 38 in Rhode Island.Dupa divortul parintilor acesta s-a mutat cu mama sa in acasa bunicilor din partea ei.

Inclinatia sa pentru actorie o avea de mic copil atunci can imita actorii timpului de la televizor.Imita anumite voci,anumite situatii,anumite stari emotionale.

Al nu era un elev atras in mod special de scoala ci atras de piesele de teatru jucate cu colegii de clasa la orele respective dedicate pregatirii teatrale.Intr-un final renunta la scoala si ajunge sa-si indeplineasca visul in proportie mica,obtinand roluri mici in anumite piese de teatru si filme.Rolurile mici pe care le obtinea ,nu ii aduceau bani multi si acesta era nevoit sa traiasca in saracie.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.