Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce poti face cu cojile de mere
270 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bea otet de mere inainte de culcare
99 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  FRUCTELE
839 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reciclare a sticlelor partea a II-a
284 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 modalitati creative de reutilizare partea 1
276 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cojile de mere
1.291 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum faci VOPSEA NATURALA pentru parul blond
146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Suc de mere, morcovi, sfecla rosie
320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rehidratarea fructelor
236 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rehidratarea fructelor
171 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Vremea recoltei pentru mere si pere

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.09.2012  Adauga la favorite 911 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In sfarsit, a sosit vremea: primele mere si pere coapte sunt gata de cules. Este important sa identificati vremea potrivita pentru cules, deoarece zaharul si acidul sunt in proportii egale doar cand merele si perele sunt complet coapte.

Primul indiciu ca un mar este copt este ca are culoarea tipica pentru soiul sau. „Testul rotirii" este o alta modalitate de a verifica daca fructele sunt coapte. Daca rotiti incet fructul, acesta ar trebui sa se desprinda usor de pe ramura. In cele din urma, verificati daca semintele au devenit maronii. Testul gustului nu este de prea mare ajutor in cazul merelor si perelor. Dupa ce au fost culese, perele au nevoie de cateva zile de odihna pentru a-si declansa aroma, astfel ca trebuie culese cand sunt tari. Numeroase soiuri de mar, printre care si Jonagold, nu au gust cu adevarat bun daca nu sunt depozitate cateva saptamani inainte de a fi consumate.

O incapere racoroasa, intunecata, cu umiditate buna, este ideala pentru depozitarea acestor fructe. Este de preferat sa aerisiti incaperea cu rol de depozit. Puteti imbunatati umiditatea scazuta asezand recipiente cu apa in incaperea respectiva.

Cand depozitati fructele, verificati-le sa nu aiba lovituri sau stricaciuni produse de insecte si ca nu s-au stricat. Fructele stricate le pot „infecta" si pe cele din apropiere. Motivul este ca merele sau perele stricate emit etileni, care coc mai repede celelalte fructe, stricandu-le.

Fructele trebuie depozitate pe rafturi de fructe sau in cutii joase. Cutiile pot fi captusite cu rumegus sau cu carton gofrat. In cazul cutiilor mai inalte, recomandam asezarea cartonului gofrat intre straturile de fructe, pentru a impiedica aparitia adanciturile in fructe. Acoperiti cutiile cu folie perforata, pentru ca fructele sa nu se deshidrateze prea repede. De asemenea, puteti depozita fructele si in saci perforati de polietilena. In oricare dintre situatii, fructele depozitate trebuie verificate constant, astfel incat cele stricate sa fie imediat eliminate.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.