Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pietre pretioase pentru bijuterii
1.617 vizite - 0 comentarii
adaugat de patriot05ro
 
  Cartier – accesorii pretioase
1.802 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Breitling – lux elvetian
1.933 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pietre pretioase si semipretioase pentru bijuterii
1.547 vizite - 0 comentarii
adaugat de MunteleComorilor
 
  Rolex – ceasuri de lux
2.193 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Harry Winston – ceasuri super premium
1.996 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  La restaurant - ne asezam sa nu la o masa ocupata -
1.834 vizite - 0 comentarii
adaugat de bunele
 
  Peridot - efecte, proprietati si bijuterii
1.951 vizite - 0 comentarii
adaugat de patriot05ro
 
  Annick Goutal Perfume Eau D'hadrien
1.241 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Safir - efecte, proprietati si bijuterii
2.252 vizite - 0 comentarii
adaugat de patriot05ro
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Life Style
 

 

Piaget - Cesauri si bijuterii de lux

 
 
 
 
 
Adaugat de thekids 28.08.2012  Adauga la favorite 1.674 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Piaget este o companie elvetiana de orologerie si de bijuterii de lux, fondata in 1874 de catre Georges Piaget in satul „La Cote aux Fees".

Ea apartine grupului elvetian Richemont, specializat in industria produselor de lux.

Originile companiei (1874-1942)

In 1874, Georges Edouard Piaget isi instaleaza primul atelier in ferma de familie situata in micul sat elvetian din muntii Jura La Cote-aux-Fees.[1]. Numele Piaget, legat pana atunci in special de ceasurile de buzunar si de fabricarea unor mecanisme de orologiu de inalta precizie pe care i le comanda marci de renume, va depasi in curand frontierele regiunii Neuchatel.

In 1911, Timothee Piaget, fiul lui Georges Piaget, preia conducerea societatii familiale. Manufactura se consacra, incepand din acel moment, ceasurilor cu bratara


O marca inregistrata (1943-1955)

Sub influenta nepotilor fondatorului, Gerald si Valentin Piaget, marca Piaget este inregistrata in 1943. Manufactura din satul La Cote-aux-Fees produce incepand din acel moment propriile sale creatii si se dezvolta puternic pe plan international. Datorita dezvoltarii sale rapide, intreprinderea familiala deschide o noua manufactura in 1945, tot in satul La Cote-aux-Fees, ce se concentreaza mai mult pe inovatie si pe mecanismele extraplate.


Mecanismul extraplat si bijuteriile (1956-1963)

In 1957, manufactura de la La Cote-aux-Fees scoate Calibrul 9P, primul mecanism mecanic cu intoarcere manuala extraplat (2 mm grosime). Apoi, in 1960, ceasornicarii Piaget dezvolta Calibrul 12P, cel mai plat mecanism automatic din lume, cu o grosime de doar 2,3 mm (inscris in Cartea Recordurilor). Colectia Piaget se diversifica. Pe langa ceasurile moneda, ceasurile inel, ceasurile brosa sau ceasurile manseta, Piaget creeaza primele sale bijuterii. In 1957, ceasul pentru barbati Emperador este lansat si devine un model esential al marcii.


Dezvoltarea companiei duce la deschiderea unei alte manufacturi la Geneva dedicata bijuteriilor si, in 1959, se deschide primul magazin de bijuterii.


Dezvoltarea (1964-1987)

Bijuteriile Piaget se bucura repede de o recunoastere internationala datorita unor personalitati cum ar fi Jackie Kennedy, Gina Lollobrigida si Andy Warhol. In 1964, Piaget prezinta primele ceasuri dotate cu cadrane in piatra dura: lapislazuli, turcoaz, onix sau ochi de tigru. In continuare Piaget va lansa ceasul manseta, simbol al ceasornicariei de lux. In 1976, Calibrul 7P iese pe piata, un mecanism cuart, cel mai mic din ceasurile create la acea epoca.

Ceasul Piaget Polo[3], de stil avangardist, iese pe piata in 1979 si devine un model imagine al marcii. Colectia Dancer, lansata in 1986, se bucura si ea de acelasi succes. Sub conducerea lui Yves Piaget incepand din 1980, casa Piaget continua sa cultive gustul pentru exceptional si marca isi impune statutul de „bijutier in orologerie".



Fuziunea (1988-2000)

Grupul de lux Vendome, actualul Richemont, cumpara manufactura Piaget in 1988. In anii ’90 sunt lansate noi colectii: Possession, Tanagra, Limelight si Miss Protocole cu bratarile sale intersanjabile. In ceea ce priveste ceasurile, Piaget va scoate pe piata modelul Altiplano si va reinventa in 1999 unul dintre creatiile sale clasice, linia Emperador. Piesele complicate de orologerie de lux sunt regrupate in cadrul aceleiasi colectii, Black Tie.



Noul Mecanism (2001-2008)

In 2001, o noua Manufactura de Inalta Orologerie Piaget este deschisa la Plan-les-Ouates, in apropiere de Geneva. Mecanismele continua sa fie fabricate in locatia La Cote-aux-Fees, leaganul istoric al familiei. Noua cladire reuneste peste 40 de meserii din domeniul orologeriei si al bijuteriilor. In acelasi an, Piaget da un nou impuls ceasului Polo din anii ‘70 si lanseaza colectia Magic Reflections. Manufactura dezvolta mai multe linii de mecanisme mecanice si in 2002 scoate pe piata primul mecanism tourbillon al Manufacturii Piaget, Calibrul 600P, mecanismul tourbillon cel mai fin din lume de doar 3,5 mm grosime. In 2014, Piaget va sarbatori 140 de ani de la crearea sa.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.