Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ceasuri Rolex
1.093 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Puterea secreta a Bisericii Amish
302 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria secreta a corpului nostru​​​​​​
80 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria secreta a corpului nostru
35 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Autonomia robotilor
93 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria ceaiului 1
363 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Frantei coloniale - Partea 3:
193 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Uimitoarea planeta Pamant – Trecutul catastrofal
263 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  „Robotii" extraordinari
102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  MARI TRADARI CARE AU SCHIMBAT ISTORIA ROMANILOR
64 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Audemars Piguet - Istoria unei firme de ceasuri

 
 
 
 
 
Adaugat de thekids 28.08.2012  Adauga la favorite 1.788 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Originea radacinilor Audemars Piguet dateaza inca din anul 1874, cand tanarul de 23 de ani Jules-Louis Audemars s-a cunoscut cu Edward-Auguste Piguet pe atunci de numai 21 de ani, la Vallee de Joux, un oras considerat leaganul de prestigiu al manufacturierilor orologeri.

Amandoi erau nascuti in Le Brassus, iar cand au absolvit scoala, s-au hotarat sa plece la Vallee de Joux cu intentia de a profesa in domeniul lor favorit, acela al fabricarii ceasurilor.

Astfel, Audemars a inceput sa produca componente ale mecanismelor si Piguet s-a angajat ca "repasseur", avand misiunea de a efectua reglajul final al ceasurilor. In 1875 au fondat o firma care mai tarziu a fost cunoscuta sub numele de "Audemars, Piguet et Cie".


Din 1882 membrii famililor Audemars si Piguet au fost mereu in consiliul de administratie si astfel in mod direct sau indirect, au condus compania.



Succesul nu a venit imediat, la inceput Audemars gestiona productia si partea tehnica a companiei, iar Piguet s-a concentrat pe vanzari. De abia in 1882 marca Audemars Piguet a fost inregistrata oficial iar societatea cu acelasi nume a fost infiintata sapte ani mai tarziu. La acea data Audemars Piguet et Cie devenea unul dintre cei mai mari angajatori orologeri din regiunea Vaud, din sud-vestul Elvetiei.

Prima sucursala a fost deschisa la Geneva in 1889 si odata cu ea au inceput crearea si asamblarea propriilor componente in cadrul fabricii sub directa supraveghere si control strict al calitatii.

Intre 1894 si 1899 compania a produs aproximatic 1200 de ceasuri, printre care unele chiar foarte complexe.

Dupa moartea celor doi, in 1918 Audemars si respectiv 1919 Piguet, compania a crescut constant devenind mai celebra. Datorita succesului dobandit, afacerea a crescut, printre clientii lor numarandu-se companii de prestigiu precum Tiffany & Co, Cartier si Bulgari, care rebrenduiau ceasurile si le vindeau sub numele lor. Azi ele pot fi indentificate ca produse Audemars Piguet prin numarul de serie aplicat.

Mai tarziu, Audemars Piguet a lansat mai multe modele de ceasuri printre care remarcam cel mai mic repetitor de minute din lume si un ceas de buzunar a carui secundar sarea din secunda in secunda (nu se deplasa progresiv).

In 1925 Audemars Piguet a prezentat cel mai subtire ceas de buzunar fabricat vreo data, de doar 1,32 mm. Trei ani mai tarziu au creat primul "skeleton" (un ceas a carui componente sunt vizibile atat prin cadran cat si prin capacul din spate.
La sfarsitul anilor 1920 si inceputul anilor 1930 succesul celor de la Audemars Piguet a inceput sa paleasca.

Caderea pietelor bursiere cat si recesiunea economica si-a pus amprenta in dezvoltarea multor companii elvetiene. Pe perioada celui de-al doilea razboi mondial, producatorul a fost capabil sa revina in atentie producand unul dintre cele mai cunoscute modele, un cronograf ultra-subtire, inima mecanismului Calibre 2003.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.