Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Caju
910 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cafeaua ca medicament
617 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce se intampla, daca bei apa de usturoi in fiecare zi
333 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce sa mananc un morcov crud pe zi?
134 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Excesul de trigliceride - pericol pentru sanatate
899 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Strugurii – top 20 de beneficii pentru sanatate
190 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SANATATE: BENEFICIILE CONSUMULUI SUCULUI DE ROSII
194 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dependenta de alcool
27 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alcoolismul
1.116 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce se intampla daca bei CAFEA?
749 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Benefiicile consumului de Caju

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.08.2012  Adauga la favorite 1.156 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Fiind foarte bogate in substante minerale ( fosfor, magneziu, cupru ) si continand omega 6, fructele de caju sunt foarte benefice sistemului cardiovascular si au un rol de protectie a sistemului osos. De asemenea, datorita continutului mare de magneziu ( 270 mg / 100 g ), fructele de caju sunt un bun remediu impotriva cresterii tensiunii arteriale, migrenelor sau a problemelor de respiratie. Fosforul care intra in alcatuirea acestor fructe (375g / 100g), intareste si in acelasi timp protejeaza sistemul osos. Fructele de caju reprezinta o bogatie in cupru, un antioxidant puternic benefic pielii, parului si a tesutului conjunctiv. Aceste fructe provin din Brazilia si fac parte din familia mango-ului si a fisticului. Odata cu trecerea timpului, fructele de caju au fost preluate si cultivate de tari precum India, Mozambic, Tanzania sau Nigeria.

caju fructeArborele de caju este foarte apreciat datorita calitatii lemnului, a balsamului extras si, nu in ultimul rand, a fructului. Fructele de caju sunt utilizate pentru consum, insa in cea mai mare parte a tarilor cultivatoare, acestea sunt folosite pentru realizarea dulceturilor, a sucurilor sau a unor bauturi alcoolice. Este important sa stiti ca aceste fructe, de cele mai multe ori, nu le veti gasi in coaja. De ce? Pentru ca in alcatuirea cojii de caju intra o substanta care irita pielea. Totusi, daca veti gasi fructe de caju in coaja, nu va faceti griji, deoarece, mai mult ca sigur, au trecut prin niste procese menite sa elimine aceasta substanta. Este bine de stiut ca fructele cu coaja “lemnoasa" sunt foarte bogate in fitonutrienti, protenie, fibre, antioxidanti si grasimi nesaturate benefice inimii, dar ce face ca fructele de caju sa fie superioare este faptul ca o portie contine mai putine grasimi totale si mai multe grasimi saturate decat alte fructe “lemnoase".

Un experiment recent a scos in evidenta calitatile fructelor de caju. Experimentul s-a facut pe baza prajirii fructelor de caju si a altor fructe “lemnoase". S-a constatat ca prin prajirea altor fructe “lemnoase" se imbunatateste doar gustul, in timp ce la fructele de caju cresc activitatea antioxidanta. Fructele de caju sunt foarte des utilizate in bucataria thailandeza, indiana sau chineza. In alte tari precum Malaezia printre ingredientele mancarurilor, se numara si frunzele arborelui de caju. Acestea se consuma sub forma de salata, preparate traditionale sau simple. Nu in ultimul rand, din fructe de caju se extrage un ulei foarte des intalnit in industria alimentara. De asemenea uleiul extras din coaja de caju este des intalnit in industria auto si poate fi folosit ca agent anticoroziv, hidroizolator sau adeziv. De altfel, acest ulei este folosit si in medicina.

Este bine de stiut ca din semintele de caju se extrage o pudra din care, la randul ei, se extrage antivenin, iar in unele parti ale lumii, din coaja arborelui de caju se prepara ceaiuri antidiuretice. Daca doriti sa includeti fructele de caju in alimentatia dumneavoastra, le puteti adauga la salate, cereale, piureuri, sosuri, deserturi sau in diverse combinatii cu legume. De altfel, fructele de caju se pot pisa rezultand un unt de nuci foarte gustos si foarte sanatos.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.