Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ardeiul rosu, bun pentru memorie
692 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vitamina E esentiala in pastrarea frumusetii
708 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  NU aruncati niciodata cojile de rodie! Elimina toxinele
239 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Care sunt beneficiile ceaiului de cimbru?
670 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cu aceste 7 nucifere vei avea o viata lunga si sanatoasa
1.318 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 Lucruri care distrug colagenul din organism
119 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  2 kilograme, in 24 de ore.
188 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Soarele, cu bune si cu rele
1.115 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  DACA AI ARTRITA NU MANCA NICIODATA ACESTE 7 ALIMENTE
118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile aurului
1.837 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Rodiile intarzie imbatranirea

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.08.2012  Adauga la favorite 3.102 vizualizari

Nota film: 4.5 / 5 (2 voturi )
   
 
Despre rodii se stie ca sunt sanatoase, insa un studiu recent, pentru care s-au cheltuit 2 milioane de lire sterline, a vrut sa arate care anume sunt proprietatile fructului. Cercetarea a scos la iveala faptul ca rodiile, consumate frecvent, previn bolile de inima, detensioneaza si chiar imbunatatesc viata sexuala.

Un extract din planta a fost dat celor 60 de voluntari in fiecare zi, timp de o luna, sub forma de capsule. A fost monitorizat efectul, la fel procedandu-se si in cazul subiectilor care primisera placebo. S-a observat ca celulele nu se mai deteriorau in ritmul considerat normal, atat la nivelul creierului, cat si la al muschilor, ficatului, rinichilor si pielii, relateaza Daily Mail.

Se crede ca rodiile incetinesc oxidarea ADN-ului, un fenomen absolut normal, inevitabil odata cu trecerea vremii. In mod interesant, cele mai active ingrediente nu se gasesc in sucul fructului, ci in pielita alba, dintre fruct si coaja, si chiar in samburi.

Rodiile contin mai cu seama Vitamina A, C si E, dar si fier si antioxidanti. Despre rodie dintotdeauna s-a spus ca este un super-fruct, ea reusind sa neutralizeze radicalii liberi. mai mult

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 19:23
1 comentariu
Alte articole despre: rodii efecte, rodii proprietati, rodii antioxidanti, rodii vitamine, rodii beneficii sanatate
Rodia, un elixir al sanatatii pe nedrept ignorat
Rodia, un elixir al sanatatii pe nedrept ignorat

Putin cunoscuta la noi, rodia este considerata, in cea mai mare parte a Asiei si in zonele mediteraneene, ca fiind una din cele mai benefice plante pentru sanatate si vigoare.

O singura rodie asigura 40% din necesarul de vitamina C, de acid folic, vitaminele A si E. Acest fruct contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde, atat de laudat.

Nu se cultiva in tara noastra, dar are o arie destul de raspandita, pentru a asigura exportul spre toate tarile care o solicita. Creste in Afganistan, Pakistan, Iran, Himalaya, partea de nord a Indiei, Caucaz, Malayezia, Spania, California, Arizona, sudul Italiei, al Greciei, nordul Africii si alte zone.

Traditia himalayana, vorbeste despre o zona, unde nu exista familie care sa nu aiba cel putin opt copii in viata, iar aproape o cincime din mamele respective au nascut gemeni. Despre aceasta zona, se cunoaste ca acolo sunt cei mai mari consumatori de rodii din lume.

Poate ca, la noi, amanuntul i-ar ispiti pe multi, dar nu exclud sa fie si mai multi cei care, la asa ceva, se declara prudenti.

Pentru ce si pentru cine sunt atat de binecuvantate rodiile

1. Pentru circulatie. Determina scaderea colesteroilului si normalizarea tensiunii arteriale. Impiedica formarea cheagurilor de sange. Cei carora stomacul nu le permite nici macar mica doza zilnica de aspirina recomandata de medic, pot recurge cu incredere la cura de rodii - trei luni pe an.

2. Bolile reumatice. Rodiile au un efect... mai mult

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 07:35
Alte articole despre: tratament rodie, rodie sanatate, rodia colesterol inima
Sucul de rodii face ca celulele canceroase sa se autodistruga
Sucul de rodii face ca celulele canceroase sa se autodistruga

Din ce in ce mai multe studii vin sa demonstreze beneficiile pe care sucul de rodii le are asupra sanatatii noastre. Cercetatori din SUA, Portugalia, Israel, India sunt implicati in cercetari ce nu fac decat sa scoata la iveala noi si noi proprietati ale acestui fruct, printre care aceea de a lupta cu cancerul.

Candva exotica, rodia a castigat mult in popularitate, iar entuziasmul pentru acest fruct este justificat de concentratia mare de antioxidanti. Studiile au aratat ca sucul de rodii baut zilnic, circa 220 de ml, timp de trei luni, scade colesterolul rau, imbunatateste circulatia sangvina, chiar si in cazul cardiacilor, face ca creierul sa fie mai bine oxigenat si irigat de sange, conform Huffington Post.

Studiile de laborator au aratat ca acelasi suc de rodii ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange, scazand inflamatiile de la nivelul acestora si prevenind ateroscleroza. In plus, creste nivelul de oxid nitric, care tine arterele suple si flexibile.

In plus, s-a observat ca sucul de rodii are si proprietati anticancer, facand ca celulele canceroase sa se autodistruga. Studiile de laborator au aratat ca asta se intampla mai ales in cazul cancerului mamar, de prostata si colon. mai mult


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.