Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Castelul Osaka--Japonia
862 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cel mai scump tren de mare viteza din Japonia,
153 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata de zi cu zi in Japonia - Documentar 79 minute
4.287 vizite - 0 comentarii
adaugat de cara
 
  33 de lucruri INCREDIBILE despre JAPONIA
1.315 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Japonia: Memoriile unui imperiu secret
1.317 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Japonia 11 martie 2011I -Motomiya
1.501 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rick Stein - Un tur al pietelor din Japonia
413 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Comorile pierdute ale lumii vechi.Japonia si samurai
705 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iarna in Japonia (Curatirea zapezii)
2.885 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Brutar francez uimitor! Brutaria lui japoneza!
420 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Osaka -Japonia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.07.2012  Adauga la favorite 1.385 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Oras-port cunoscut si sub numele de “Venetia Japoniei" sau “Manchester-ul Orientului" , cu o populatie de peste 2,6 milioane de locuitori, este situat in sudul insulei Honshu, in golful Osaka, pe malul raului Yodo, este capitala districtului Osaka. este o metropola industriala specializata in industria textila (bumbac), industria feroasa, ind. constructiilor de masini, echipament electronic si ciment. Aici sunt cele mai renumite targuri internationale pentru produsele industriei usoare asiatice. Orasul a crescut si s-a modernizat foarte mult dupa cel de-al doilea razboi, unindu-se cu Kobe (1,3 milioane locuitori-dupa sondajul din 1975 ), devenind astfel cel mai mare port de import si centru al industriei grele japoneze. Osaka este un oras dezvoltat si din punct de vedere al turismului pe latura culturala, in special.astfel, cele mai inportante puncte turistice sunt templele: Tammangu-secolul x, Shitennoji-secolul 6 si Temmangu, oras cu izvoare termale, in apropiere de Osaka. orasul este intersectat de mai multe canale traversate de poduri si cateva parcuri.cel mai mare, parcul Tennoji, contine gradina botanica. De asemenea, este “casa“ a teatrelor dramatice din japonia, in special Bunraku - teatrul de marionete. Universitatile: Osaka (1931), Kansai (1886), Osaka Bay (1949) sunt centrele de invatamant cele mai cunoscute.

De asemenea, are 2 aeroporturi, unul dintre ele, aeroportul international Kansai, deschis in septembrie 1994, pe o insula artificiala in golful Osaka. noul aeroport este primul in Japonia care se deschide in functie de ceas.

Doi ani mai tirziu, 10.000 de vieti omenesti au pierit in urma unui puternic cutremur. Orasul a fost devastat de focuri si incendii in anii 1909 si 1912. In Ianuarie 1995, un cutremur de pamant a zdruncinat solul insulei Awaji de-a lungul golfului Osaka. Autostrada de pe coasta golfului Osaka a fost distrusa la fel patind si stada de comunicatie dintre Osaka si Kobe denumita Hanshin Expressway. Populatia metropolei la recesamantul din 1998 a fost de: 2.476.105 locuitori.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.