Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  5 lucruri despre afine
1.170 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Anason – Pimpinella
240 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Infectiile urinare-vara
943 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiuri bune pentru slabit
1.693 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
  Ceai detoxifiant de lamaie si ghimbir
981 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cacao beneficii
729 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Guta -ce alimente sa eviti daca o ai?
1.005 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coada-calului – Equisetum arvense
217 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Slabeste cu leustean!
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O radacina poate ajuta in lupta cu BOLILE FICATULUI
812 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Afinele miraculoase

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.07.2012  Adauga la favorite 1.343 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Compusii din afine au un efect foarte puternic asupra oaselor, facandu-le mai tari, mai sanatoase si mai rezistente, dupa cum reiese dintr-un studiu efectuat pe soareci de laborator.

Ji-Rai Chen, cercetator pe probleme legate de scheletul uman, in cadrul Universitatii din Arkansas, si colegii sai au vrut sa afle in ce masura hrana din timpul copilariei afecteaza cresterea osoasa a viitorului adult si daca se poate declansa osteoporoza in lipsa unor alimente.

Potrivit ScienceDaily, in cazul cobailor mici, polifenolii gasiti in afine si alte fructe si legume rosii sau mov ajuta la cresterea rezistentei osoase. Specialistii se gandesc acum sa foloseasca fructele in tratamente care sa previna distrugerea oaselor.

Investigatia a aratat ca animalele care au fost hranite cu afine in proportie de 10% din mancarea totala aveau oase mult mai sanatoase decat celelalte.

finele sunt foarte gustoase consumate atat proaspete, cat si uscate, inghetate, incorporate in diverse prajituri sau amestecate cu iaurt. Sunt foarte nutritive si au antioxidanti din plin.

Potrivit LiveStrong, un pahar de afine are in jur de 80 calorii si zero grasimi sau colesterol. Aceeasi cantitate are si 10 mg sodiu, 20 g carbohidrati si 4 grame de fibre, insemnand 15% din cantitatea zilnica recomandata. Afinele sunt bune pentru:

Inima

Institutul american pe probleme de imbatranire a pus sub lupa afinele si a ajuns la concluzia ca acestea sunt fructele cu cele mai mari cantitati de antioxidanti. Subiectii pe care s-au facut testele au resimtit in mod clar imbunatatiri in cazul problemelor de inima de care sufereau, dupa ce au consumat afine.

Memorie

Potrivit unui studiu al Universitatii din Cincinnati, antocianina din afine ajuta la pararea radicalilor liberi, reduce inflamatiile si imbunatateste comunicarea intre neuroni. Mai mult, subiectii care incepusera sa aiba pierderi de memorie din cauza varstei si au baut suc de afine zilnic si-au imbunatatit capacitatile de memorare, dar le-au disparut si sipmtomele de depresie.

Obezitatea

Centrul de nutritie din Arkansas a scos in evidenta, in 2010, in cadrul unui studiu, efectele afinelor asupra obezitatii. Un grup de soareci a fost hranit cu alimente bogate in grasimi, altui grup adaugandu-i-se suc de afine in dieta. Cei din urma si-au mentinut masa corporala, in timp ce primii s-au ingrasat. mai mult

Vineri, 17 Iunie 2011, ora 17:43
Alte articole despre: afine sanatate, afine beneficii, afine antioxidanti, afine intrebuintari curative
Afinele intensifica arderea grasimilor
Afinele intensifica arderea grasimilor

Despre afine se stia deja ca reprezinta unele dintre cele mai sanatoase fructe, puternica lor actiune antioxidanta fiind de notorietate. Pe langa actiunea lor asupra creierului si faptul ca protejeaza inima si previn diabetul de tip 2, afinele intensifica arderea grasimilor si preintampina formarea de nou tesut adipos, a aratat un studiu recent.

O cercetare realizata in SUA, citata de Daily Mail, a aratat ca aceste fructe sunt o veritabila arma in lupta cu obezitatea, polifenolii continuti putand duce la arderea a pana la 73% dintre grasimi, in cazul unei doze mari, si pana la 27%, in cazul celei mai mici doze folosite in cadrul studiului realizat pe soareci.

Ramane ca cercetatorii de la Universitatea Texas sa testeze aceasta teorie si pe oameni, pentru a se vedea daca exista efecte secundare. Daca acestea nu sunt notabile, din polifenolii continuti de afine s-ar putea realiza un medicament care sa trateze obezitatea. mai mult

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 17:50
Alte articole despre: afine grasime, ardere grasimi, afine sanatate, afine proprietati, afine beneficii, afine ardere grasimi
Jumatate de cescuta de afine pe saptamana te pazeste de hipertensiune
Jumatate de cescuta de afine pe saptamana te pazeste de hipertensiune

Despre afine se stia ca sunt extrem de sanatoase si ca, printre altele, ajuta la coborarea tensiunii arteriale. Insa vestile ca fructele nu mai sunt nici pe departe la fel de sanatoase ca in trecut si ca este nevoie sa consumam o cantitate mai mare pentru a obtine aceleasi beneficii pe care bunicii nostri le aveau dupa consumul unui singur fruct sau a unei cantitati mici au facut inconjurul presei.

O echipa de cercetatori de la Universitatea Harvard a vrut sa afle de cate afine este nevoie pentru ca beneficiile sa fie resimtite la nivelul tensiunii. Astfel, s-a descoperit ca o jumatate de cescuta de afine pe saptamana este indeajuns pentru ca riscul de hipertensiune sa scada cu 10%, conform ThirdAge.

Compusii carora ar trebui sa le multumim sunt antocianinele, din familia flavonoidelor - despre care studiile au aratat ca previn si cancerul. Antocianinele se gasesc din abundenta si in rudele afinelor, respectiv in zmeura, dar si in coacaze negre si sucul de portocale rosii.

Este primul studiu de anvergura in ceea ce priveste efectul diferitelor flavonoide asupra tensiunii. Oamenii de stiinta au monitorizat 134.000 de femei si 47.000 de barbati timp de 14 ani. Niciunul dintre voluntari nu avea hipertensiune la momentul demararii studiului, dupa cum se mentioneaza in American Journal of Clinical Nutrition. mai mult


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.