Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ultimele 10 zile ale cuplului Ceausescu (I), 16 - 22 Dec
617 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chanel No. 5 sau declaratia de eleganta
864 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Strania moarte a lui Edgar Allan Poe
442 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arthur Miller
1.218 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marea calatorie a lui Ramses al II-lea
325 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Memorialul Bucurestilor - Episodul 4-
1.000 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata lui Eminescu. Ep. 11 - Dosarele de interdictie
477 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Genealogia lui Mihai Viteazul
921 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Apocalipsa din Neanderthal partea 1
172 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O viata dedicata filmului – Stanley Kubrick
151 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Ultimele zile din viata lui Marilyn Monroe | Partea 1

 
 
 
 
 
Adaugat de Alexandra 20.07.2012  Adauga la favorite 1.060 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (3 voturi )
   
 
1/9.Ultimele zile din viata lui Marilyn Monroe |Partea 1

S-au scris zeci de carti, mii de articole si s-au facut cateva filme despre viata si sfarsitul tragic al frumoasei Marilyn Monroe. Gasita fara suflare la 36 de ani, intr-o zi de august 1962, vedeta anilor ’60 a lasat in urma sa o multime de intrebari fara raspuns. A fost poate cel mai controversat deces din lumea artistica al tuturor timpurilor.




Supozitii, teorii si banuieli. Sa fie sinucidere, accident sau o crima mascata in sinucidere? Nimeni nu stie exact ce s-a intamplat in locuinta din California a divei blonde, inainte cu cateva ore ca aceasta sa fie gasita moarta cu receptorul de la telefon intr-o mana si cu un tub de somnifere in cealalta. Marilyn era goala, in pat, asezata cu fata in jos, dupa cum titra presa vremii.

Cu toate acestea, vecinii au povestit ca inainte de duminica neagra, din casa artistei s-au auzit certuri si zgomote de sticla sparta. Ba mai mult, in fata locuintei ar fi stationat, in seara de sambata, o ambulanta. Unul dintre vecini a povestit chiar ca ar fi auzit o foce feminina strigand. “Criminalilor! Sunteti multumiti acum ca e moarta?", ar fi tipat respectiva femeie, potrivit Daily Mail.

La 48 de ani de la tristul eveniment, unul dintre cei aflati in apropierea artistei in ultimele ei zile de viata accepta sa faca publice cateva detalii. Este vorba de legendarul cantaret si pianist de jazz Buddy Greco, un prieten al cantaretului Frank Sinatra, fost iubit al lui Monroe.

Din spusele acestuia, actrita si-a petrecut ultimul weekend din viata pe mosia Mafiei Cal-Neva, din Lake Tahoe, Nevada. Alaturi de Buddy Greco, acolo se mai aflau Sinatra, logodnica acestuia, Juliet Prowse, Dean Martin, Sammy Davis Jr. si celebrul cap al Mafiei, Sam Giancana. Dintre acestia, multi au murit intre timp, sau refuza si astazi sa vorbeasca despre acest subiect.

Simtea ca fratii Kenedy s-au purtat cu ea ca si cu o bucata de carne

Se pare ca, inainte cu doar cateva zile ca aceasta intalnire sa aiba loc, Marilyn se despartise de Robert Kennedy, fratele presedintelui american John F. Kennedy. Iar starea actritei nu era deloc una buna. “Era fragila, foarte fragila. Era distrusa si cu inima franta. Simtea ca fratii Kenedy s-au purtat cu ea ca si cu o bucata de carne", povesteste Greco.

Iar contactul divei cu realitatea era din ce in ce mai subred, ajungand sa fie dependenta de bautura si medicamente. Ba mai mult, era convinsa ca Bobby Kennedy avea sa-si paraseasca sotia si cei sapte copii pentru a fi impreuna cu ea, povesteste muzicianul.

Cand intr-un final a inteles ca acest lucru nu se va intampla, a inceput sa le spuna apropiatilor ca are de gand sa sustina o conferinta de presa in care sa povesteasca relatiile ei extra-conjugale cu fratii Kennedy. Cei din jur au sfatuit-o insa sa renunte la idee.

In dupa-amiaza cand a ajuns la petrecere, Marilyn arata senzational. Putina lume ar fi crezut ca are probleme. “Stateam cu Frank Sinatra, Peter Lawford si alti cativa oameni afara, cand la un moment dat, dintr-o limuzina a coborat o femeie superba, cu ochelari. Era imbracata complet in verde. M-am gandit, Doamne, ce femeie frumoasa, fara gust la haine, dar atat de frumoasa", povesteste Greco.

Omul isi aminteste cat de calda a fost artista cand Sinatra le-a facut cunostinta, imbratisandu-l si zambindu-i bland.

Avea aceleasi haine verzi, dar era beata si nepasatoare

Pana la finalul acelei zile, insa, femeia frumoasa s-a transformat total. Alcoolul si drogurile si-au facut efectul, doborand-o pe Marilyn. Iar Sinatra a fost mai mult decat deranjat de atitudinea fostei sale partenere. “Era in aceleasi haine verzi. Dar femeia pe care am vazut-o dupa masa, inteligenta, nostima, fragila, disparuse. Era beata si nepasatoare", isi aminteste Greco.

Cantaretul a sarit sa o ajute pe Monroe, cu atat mai mult cu cat se temea ca, data fiind starea confuza, sa nu spuna ceva nepotrivit despre relatia lor, povesteste Greco.

In cele din urma Marilyn a fost ajutata sa ajunga in camera sa. A doua zi cand a vrut sa vada cum se simte, Greco a aflat ca artista plecase deja. Era ultima data cand avea sa o vada in viata, cinci zile mai tarziu Marilyn fiind gasita fara suflare in casa ei din California.

De altfel, multa lume a sugerat ca Sinatra ar fi invitat-o pe Monroe la cea petrecere pentru a o avertiza sa nu faca publice detalii privind relatia ei cu fratii Kennedy. Insa nu se stie daca a si apucat sa faca acest lucru, sau daca, asa cum reiese din spusele lui Greco, ‘a lasat-o prada la lupi’. Un lucru e sigur, faptul ca in seara respectiva a fost respinsa de unul dintre oamenii pe care il considera prieten a grabit sfarsitul divei blonde, titreaza publicatia britanica.

C.S.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.