Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  6 idei de a valorifica deseurile
353 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai bune fructe si condimente pt.un abdomen plat
1.296 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  11 SFATURI UTILE PENTU INCEPATORII IN SAH
152 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parinti si copii:- la sfatul psihologului
1.312 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile cireselor amare.
110 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pune FOLIE DE ALUMINIU in toaleta
5 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceapa si beneficiile ei
1.394 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile cuburilor de gheata,
113 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rosiile si pielitele lor
1.214 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi in plantarea bulbilor de flori toamna
428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Prunele si beneficiile lor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.07.2012  Adauga la favorite 1.301 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cine nu s-a agatat vreodata de crengile prunilor dupa fructele sale delicioase? Sau cine nu a ravnit dupa dulceata si compotul de prune al bunicii?

Nutritionistii ne sfatuiesc si ei sa consumam cu incredere aceste fructe. O cura pe baza de prune e o idee excelenta pe durata anotimpului calduros.

Compozitia prunelor

Apa se gaseste in compozitia prunelor in proportie de 80%, alaturi de substante nutritive precum: glucide (fructoza si levuloza), celuloza, acizi organici, vitaminele A, B1, B2, C, magneziu, sodiu, potasiu, calciu si fier.

Intrebuintari generale

O recomandare importanta a prunelor se refera la tratarea afectiunilor sistemului nervos. Potasiul din compozitia lor e extrem de benefic celulelor nervoase.

Daca te copleseste oboseala si starile depresive, combate-le cu succes consumand prune.

Mai mult decat faptul ca intaresc sistemul nervos, prunele sunt indicate pentru reglarea tranzitului intestinal si combaterea afectiunilor hepatice.

De regula, specialistii recomanda prunele astenicilor, copiilor, hepaticilor, celor afectati de reumatism sau arterioscleroza si celor ce se confrunta cu afectiuni digestive.

Prunele - laxativ natural

prune_uscatePrunele au devenit cunoscute datorita propritatilor sale curative. Una dintre acestea e reprezentata de rolul laxativ. Celuloza si mucilagiul din continutul lor inlesneste functionarea intestinului nostru.

In ce priveste constipatia, cura de prune presupune consumarea a 5-10 prune dimineata, pe stomacul gol. O mai mare satietate obtinem daca pe langa prune consumam si o cateva felii de paine cu tarate. O alternativa la acesta cura consta in consumarea de prune cu 30 de minute inainte de masa.

Prunele intaresc sistemul nervos

Pentru a infrange oboseala si starile provocate de suprasolicitare (sportivi de performanta sau persoane cu un program solicitant) se recomanda ca desert la mesele principale ale zilei o cura sau suc de prune.

Detoxifierea cu prune uscate

Perjele, cum sunt denumite in popor, sau prunele uscate sunt o alegere ideala daca vrei sa urmezi o cura de detoxifiere. Prunele uscate se consuma dimineata, pe stomacul gol. Dupa preferinte, se pot lasa la inmuiat intr-o cana cu apa toata noaptea. E indicat ca dupa aceea sa bei si un pahar cu apa, pentru ca maximiza efectul de detoxifiere a organismului.

Intrebuintari externe

Pentru un ten de invidiat va puteti prepara o masca naturala cu prune. Aceasta inchide porii si curata si improspateaza tenul. Zdrobiti fructele si lasati-le sa actioneze pe fata timp de 20 minute. In final clatiti cu apa calduta. Efectele tonifiante nu se vor lasa asteptate.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.