Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Turnedou Rossini
629 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  BLAT DE TORT - FARA GLUTEN
624 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dulceata de dovlecei cu lamaie,
163 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aperitiv "tigrisori"
386 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura cu biscuiti si crema cu lapte
3.628 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chiftelute de cartofi cu carne
302 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Placinta cu praz
266 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arosto con le patate
2.182 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tiramisu cu ciocolata
1.313 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  DESERTUL DE LAPTE-DELICIOS SI SIMPLU
307 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Turnedou Rossini

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.06.2012  Adauga la favorite 3.028 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Celebra reteta de "turnedou Rossini" ii apartine compozitorului italian cu acelasi nume , Gioachino Rossini. Operele sale muzicale au fost devenit renumite, cucerind rapid inima publicului (cea mai cunoscuta fiind "Barbierul din Sevilla"), dar Giachino Rossini a intrat in istorie si ca autor de capodopere gastronomice, imaginatia sa ravasitoare de artist fiind sursa unor nemaiauzite combinatii. Turnedourile Rossini sunt un adevarat spectacol de arome, complexitatea gustului dezvaluindu-se intr-o suita trepidanta de ingrediente extrem de fine, elegante si apetisante, fiecare avand un gust cu o personalitate distincta, dar care reusesc sa se impleteasca intr-o combinatie dionisiaca, menita sa uimeasca simturile celui care o degusta.
La baza acestui preparat sta celebrul muschi de vita, prezentat pe o felie de paine trasa in unt, peste care troneaza un medalion de foie gras rumenit , stropit din belsug cu un sos brun aromatizat cu vin de Madeira si trufe razuite...Si, pentru ca trebuia sa exista si nota finala de gratie, Rossini a imaginat si un decor de felii proaspete de trufe care sa orneze medalionul de foie gras. Excelenta culinara!
Rossini a locuit mult timp la Paris (unde a si murit), iar aceasta reteta a fost executata de unul dintre cei mai renumiti bucatari francezi la sugestia si sub supravegherea celebrului compozitor. Numele "turnedou" vine de la expresia frantuzeasca "turner le dos" ( a intoarce pe dos), folosita de Rossini in timp ce astepta pregatirea acestui preparat unic. Legenda spune ca Rossini a insistat ca prepararea acestei retete sa se faca in sala de mese, pentru a putea supraveghea timpii de executie. In timpul frigerii muschiului de vita, i-a strigat bucatarului " Tournez-moi le dos" (evident, dorind sa verifice coloratura fripturii). Replica a starnit amuzament general, iar surpriza finala a acestui preparat a incantat atat de mult , incat bucatarul a introdus-o in meniul sau, evident cu numele creatorului Rossini.

Aceasta este istoria turnedoului Rossini original ... Astazi, vom face celebrul turnedou Rossini , dar ...intr-o alta maniera. Vom construi o suita de arome avand ca nota dominanta gustul de foie gras, sustinut perfect de felia rumenita de piept de rata si de sosul aromat de trufe.
Aceasta varianta este va aduce 2 dintre cele mai iubite ingrediente frantuzesti (" magret de canard" -piept de rata si "foie gras"- ficat de rata sau de gasca ingrasata), rezultatul fiind foarte seducator.

Ingredientele pentru reteta originala de turnedou Rossini sau pt aceasta varianta sunt, prin definite, "de lux". De aceea, acest preparat este ideal pentru un meniu festiv, de sarbatoare ( de Revelion), pentru mese aniversare sau cine romantice.
Chiar daca aceasta reteta este lux, nu trebuie sa va lasati descurajati. Odata ce ati rezolvat problema achizitionarii ingredientelor, totul decurge de la sine, reteta lui Rossini e ca o suita magica de etape (simple!!!), care va va rasfata cu cele mai minunate arome chiar din timpul prepararii ei. Prepararea si degustarea unui turnedou Rossini este ca si cum ai asculta opera : cu fiecare nota iti trezeste o alta senzatie, iar la final simti ca esti alt om :)

Ingrediente (pentru 6-8 persoane):
-un piept de rata
-o ficat de rata (foie gras)
-felii de paine (nr feliilor sa fie egal nu nr turnedourilor)
-cateva trufe negre
-sampanie seaca, dar cu aroma puternica, moscata ( "Moscato Maestro" am folosit) sau vin de Madeira
-sare roz de Himalaya( am folosit acest sortiment de lux pentru a pastra nota rafinata a retetei)-puteti folosi si o sare normala sau , daca aveti, "fleur de sel"
-condimente pentru foie gras (optional)-eu am folosit ienupar (pentru a completa aroma de mosc a sampaniei cu o nota proaspata , de conifere). Puteti sa ramaneti la sare si piper, sau sa condimentati cu un amestec asiatic de " 5 sau 7arome". Sau puteti sa lasati foie gras simplu, natur, aroma sa naturala fiind chiar divina.
-unt


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.