Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Fructe uscate: sanatate la superlativ, piele impecabila!
1.071 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tableta de sanatate - Durerile de cap si spate
715 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Menta - beneficii si sanatate - Cipri Kaiser
452 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CE SPUNE LIMBA TA despre STAREA SANATATII TALE
265 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Strugurii – top 20 de beneficii pentru sanatate
187 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SECRETUL pentru a depasi rapid virozele, gripa si raceli
93 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SANATATE: BENEFICIILE CONSUMULUI SUCULUI DE ROSII
191 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sarea grabeste vindecarea in caz de raceala
568 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cafeaua ca medicament
616 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru vacanta de vara
700 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Piersica -izovr de sanatate

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.06.2012  Adauga la favorite 997 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Piersica, recunoascuta inca de pe vremea vechilor asiatici datorita proprietatilor sale curative, si-a pastrat pana in prezent postura de „aliment-minune". Chiar daca in nenumarate diete regasim ideea ca un trai sanatos presupune renuntarea la multe delicii, in ceea ce priveste piersica nu exista replica in acest sens.

Piersicile sunt considerate adevarate comori ale naturii atat datorita faptului ca sunt extrem de savuroase cat si pentru ca aduc nenumarate beneficii sanatatii.

Istoric

Piersicul in floare era sarbatorit in Japonia si China prin diverse ritualuri. Pentru japonezi el semnifica fecunditatea, iar pentru chinezi constituia un simbol al longevitatii. In ambele natiuni se slavea vitalitatea acestui pom miraculos.

Remarcat si in India si Persia, piersicul, odata ajuns pe meleagurile romanesti, a fost preluat imediat in traditia gastronomica si medicala. Popularitatea piersicului s-a extins incepand cu secolul XV si pe taramurile din Franta. Doamnele de la curte comandau gradinarilor sa foloseasca acest pom fructifer in aranjamentele lor.

Compozitia piersicii

Piersica aduna laolalta elemente esentiale pentru sanatate, care se reflecta la exterior prin buna dispozitie, atat fizica cat si psihica.

Datorita continutului mare de zahar si hidrati de carbon, acest fruct furnineaza cantitati semnificative de energie organismului nostru. Fosforul din compozitia piersicii are un beneficiu incontestabil in tratarea afectiunilor nevrotice. Fructul abunda in vitaminele A, B1, B2, E.

Indicatiile terapeutice ale piersicii

Deoarece constituie o sursa sigura si naturala de energie, specialistii in nutritie recomanda piersica celor ce trebuie sa se refaca dupa o boala sau o perioada critica, celor afectati de stari depresive, stresati, obositi sau care au pur si simplu nevoie de un repaus.

Totodata, fosforul din compozitia piersicii are rol protector pentru celulele nervoase. Cura de piersici este extrem de indicata persoanelor afectate de nevroze sau alte afectiuni psihice.

Datorita continutului mare de vitamine, piersica contribuie la echilibrarea sistemului nervos, cresterea sistemului imunitar si usureaza sinteza hemoglobinei.

De asemenea, piersicile sunt considerate laxative usoare, fapt pentru care sunt recomandate in curele de slabire si tratarea constipatiei atat de suparatoare.

Cura de piersici

Cura presupune consumarea a 4 piersici dimineata (in loc de micul dejun) pe durata a doua saptamani.

Rezultatele nu vor intarzia sa apara. Piersicile ajuta la reglarea functiile intestinale si hepatice, imbunatateste procesul de asimilatie si mentin starea alcalina a sangelui.

Spre a nu se pierde nici o calitate, este indicat sa consumam piersicile nedecojite. Sucul preparat din fructele stoarse este ideal, deoarece pastreaza proprietatile curative ale acestora.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.