Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Reconstituirea (Romania 1968) - Istoria unui film
4.415 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  De ce trag clopotele Mitica ? (Romania 1981)
2.306 vizite - 0 comentarii
adaugat de felix
 
  O vara de neuitat (Romania 1994) Lucian Pintilie
1.881 vizite - 0 comentarii
adaugat de marcus
 
  Reconstituirea (Romania 1971) Lucian Pintilie
1.695 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Balanta (Romania 1992) Drama Lucian Pintilie /
7.039 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Ultima noapte a copilariei (Romania 1969) Comedie
913 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dupa-amiaza unui tortionar (Romania 2001) Drama
4.763 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  Weekend cu mama (Romania 2009) Drama
1.910 vizite - 0 comentarii
adaugat de terente
 
  Dupa-amiaza unui tortionar (2001) cu Radu Beligan
1.488 vizite - 0 comentarii
adaugat de orly
 
  Adela (1985) | Garabet Ibraileanu | Drama
2.462 vizite - 0 comentarii
adaugat de lavinia
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Reconstituirea (Romania 1968) Lucian Pintilie / Drama

 
 
 
 
 
Adaugat de nina 05.03.2012  Adauga la favorite 1.119 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
Nota IMDB: 8.3
   
 
Filmul Reconstituirea in regia lui Lucian Pintilie propus pentru lista de achizitii a MoMA din New York
de D.S.

Nota IMDb:8,3


Lucian Pintilie, Credit foto: Mircea Cantor
Foto: ICR NY In urma succesului de public si de presa al primelor zile din retrospectiva integrala Lucian Pintilie de la Museum of Modern Art din New York, co-organizata de ICRNY, Laurence Kardish, curatorul sef al departamentului de film, si-a anuntat intentia de a propune achizitionarea filmului Reconstituirea pentru colectia permanenta a muzeului.

Dupa o cronica entuziasta a filmului Niki Ardelean, colonel in rezerva, aparuta in The New York Times, in seara de 1 martie a avut loc deschiderea retrospectivei Lucian Pintilie la MoMA.

O sala arhiplina l-a aplaudat in picioare pe regizorul roman dupa ce acesta a facut introducerea filmului care l-a consacrat, Reconstituirea, impartasind, cu umor si emotie, povestea intalnirii sale cu Charlie Chaplin, la inceputul anilor 70, pe un platou de filmare din Londra. Morala introducerii: un artist este urmarit de trac oricat de spectaculoasa ar fi cariera sa. Prezentat intr-o noua copie, filmul Reconstituirea a impresionat un public american care nu avusese inca ocazia sa il vada.

Dupa ce in urmatoarele doua zile, Niki si Flo, Duminica la ora 6, Balanta si De ce trag clopotele, Mitica? au continuat sa umple salile de la MoMA, Laurence Kardish, senior curator al departamentului de film, si-a anuntat intentia de a propune achizitionarea filmului Reconstituirea pentru colectia muzeului.

Achizitia, odata aprobata de comisia MoMA, ar face ca filmul sa fie disponibil pentru membrii muzeului si pentru studenti. Se vor putea organiza, de asemenea, proiectii private la cerere si pelicula va fi prezentata in alte programe si retrospective ale muzeului, din New York si din America, in anii urmatori.

In seara de 2 martie regizorul roman a participat la evenimentul de la ICR New York care i-a avut ca protagonisti pe invitatii speciali ai retrospectivei, Mariana Mihut si Victor Rebengiuc, intr-o discutie moderata de Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Filmului Romanesc de la New York. Timp de o ora si jumatate, cei doi artisti au impartasit cu generozitate romanilor din diaspora, care au umplut sala ICRNY, experienta lucrului cu Lucian Pintilie, in film si in teatru. “Pentru mine, sa joc la Pintilie a fost o a doua facultate", a spus Victor Rebengiuc, in timp ce Mariana Mihut considera ca spectacolul Revizorul de la Bulandra i-a marcat definitiv cariera.

“Pintilie este regizorul care stie perfect cum sa lucreze cu actorii, nu te lasa pana nu obtine exact ce vrea. Inainte de filmari repetam ca la teatru.

Filmam de obicei intre 20 si 30 de duble pentru fiecare scena". In ziua urmatoare, Mariana Mihut si Victor Rebengiuc au introdus o alta capodopera de-a lui Lucian Pintilie, filmul De ce trag clopotele, Mitica?, interzis timp de zece ani de cenzura comunista. “Acest film a fost arestat si trimis la Jilava, acolo se inchideau si filmele, nu numai oamenii", a declarat Victor Rebengiuc.

Retrospectiva Lucian Pintilie continua pana in data de 12 martie. Retrospectiva a fost realizata de ICR New York in colaborare cu Laurence Kardish (Senior curator in cadrul MoMA) si Mihai Chirilov.


Favorite

 
 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.