Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Santa Cruz (La Palma)
184 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Los Cancajos, Spania
747 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palma Nova-Spania
784 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Changuu (Insula Inchisorii) Tanzania
496 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Iraklia-Grecia
602 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Rutland
631 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Reunion
740 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5.Insula Nisyros,Grecia
2.297 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Insula Saaremaa, Estonia
1.384 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  INSULA RAB
1.448 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

6)Insula La Palma

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.02.2012  Adauga la favorite 684 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
La Palma nu se numara printre cele mai vizitate locuri turistice din Insulele Canare. Motivul este aria restransa a plajelor si faptul ca soarele pe ici pe colo, se ascunde din fata dumneavoastra. Pe de alta parte insa, exista si motive pentru care La Palma sa fie denumita „La Isla Bonita“ (Frumoasa Insula) sau „La Isla Verde“ (Insula Verde). Conditiile climatice favorabile ne lasa sa admiram aici, o natura superba plina de plante si arbori. Insula La Palma va fi indragita de iubitorii turismului. Pentru ei, au fost amenajate trasee de grade diferite de dificultate. Datorita terenului accidentat, pe insula se vor simti bine si ciclistii dornici sa-si incerce puterile. Daca sunteti admiratori ai naturii salbatice si ai peisajelor , cu siguranta, La Palma va va lua respiratia.

La Palma se intinde pe 706 km² fiind astfel cea de acincea, ca marime intre insulele arhipelagului Canarelor. Cel mai inalt pisc de aici este Roque de los Muchasos (2426 m). Este cea mai mare diferenta de altitudine din lume pentru o suprafata atat de mica. Pe insula traiesc 85 mii de locuitori, dintre care 18 mii, in principalul oras Santa Cruz de la Palma. Clima este influentata de vanturile umede, ploua adesea, iar temperatura medie anuala este de 20oC.

Atractiile din La Palma
In insule cresc bananieri, multe alte soiuri de pomi fructiferi, ienuperi si bineinteles palmieri. Nu va lasati insa inselati, intrucat in traducere, La Palma inseamna „palma“. Zonele de stepa sunt bantuite de mufloni si tot aici puteti intalni iepurele salbatic. Pamantul fertil este favorabil agriculturii. Se cultiva aici si tutun. Merita sa degustati mierea locala foarte buna si vinul renumit.

Daca tanjiti sa va infasurati intr-o mantie verde si sa va bucurati de o natura neatinsa, vizitati parcul national Caldera de Taburiente. Pe langa vulcanul Tenequia si pestera Cueva Bonita, puteti admira verdele crud si numeroasele izvoare, rauri si raulete. Veti putea sa va uitati in interiorul celui mai mare crater vulcanic din lume. Caldera de la Taburiente are 9 km in diametru si o adincime de 770 m.

Merita vizitat si principalul oras al insulei, Santa Cruz de la Palma. Stradutele mirifice, verandele si balcoanele sale au fost indragite de insusi Cristofor Columb, care s-a oprit aici in cursul expeditiilor sale. In piata Plaza de Espana se afla biserica Iglesia el Salvador care dateaza din secolul al XV-lea. Interesant este de asemenea, Muzeul de Istorie Marina care se afla amplasat intr-un vas cu vele.

Acei care privesc cu interes cerul si iubitorii boltei instelate, vor aprecia cu siguranta faptul ca, potrivit astronomilor, locurile cele mai inalte din La Palma ofera cele mai bune conditii din lume pentru observarea stelelor. Este de la sine inteles, ca pe Roque de los Muchachos se afla un observator.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.