Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Orasul Paros Grecia
121 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Skiathos - O zi in insula Skiathos pe timp de pandemie
394 vizite - 0 comentarii
adaugat de edbica2000
 
  1.Insula Samos - Grecia
1.885 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Insula Iraklia-Grecia
605 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Ithaca-Grecia
457 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  46. Insula Ereikoussa-Grecia
1.732 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Olympos -Insula Karpathos din Grecia
580 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5.Insula Nisyros,Grecia
2.297 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Insula Milos- Grecia
427 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Cameo, Grecia
541 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

25 .Insula Salamina-Grecia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.02.2012  Adauga la favorite 6.471 vizualizari

Nota film: 4.5 / 5 (2 voturi )
   
 
Insula Salamina (Salamis) este cea mai mare insula din golful Saronic si cea mai aproape de Attica. Este situata in partea nordica a golfului Saronic si se invecineaza la nord-vest cu insula Pachi si cu portul Pireu (la est).

Aceasta parte a marii mai poarta denumirea de golful Elefsina. Lungimea liniei de coasta a insulei este de 104 km, iar suprafata sa atinge 95 km. Cel mai inalta colina este Mavrovouni – 365 m deasupra nivelului marii.


Insula Salamina este foarte renumita pentru “batalia de la Salamina". In 480 i.Hr., persii, in incercarea lor de a cuceri Europa, pusesera stapanire pe partea de est a Greciei.

Dupa batalia de la Termopile, unde Leonidas si cei 300 de soldati spartani si-au aparat in mod curajos idealurile si tara, flota persana s-a retras in golful Saronic, fiind definitiv invinsi la Salamina. Victoria navala de la Salamina i-a dat lui Alexandru cel Mare posibilitatea de a inversa procesul prin care regi persani succesivi invadasera Grecia, permitandu-i sa cucereasca Persia si sa raspandeasca astfel civilizatia greaca in intreaga lume cunoscuta la acea vreme.


Pentru iubitorii de inot, cele mai bune si mai recomandate plaje de pe insula Salamina sunt: Resti, Iliakti, Aianteio, Perani, Kiriza, Maroudi, Peristeria, Kolones, Satirli, Piriakoni si Kanakiani. Salamina are o populatie de 34.160 de cetateni si apartine administrativ de provincia Attica, prefectura Pireu. Pe insula exista doua primarii – cea veche, infiintata in 1835, la Salamina si cea noua, infiintata in 1998 la Ampelakia.


Transportul din si catre insula este asigurat foarte usor – cu ferryboat-ul si vasele de croaziera care pleaca din portul Perama (Pireu) si Paloukia (Salamina), la fiecare 15 minute. Mici vapoare de croaziera in insulele grecesti pleaca din portul principal din Pireu catre Salamina la fiecare jumatate de ora. Pe insula veti gasi, in apropierea plajelor, numeroase restaurante, ouzeri, taverne, cafeterii si baruri si aveti la dispozitie toate serviciile prin care va este asigurat divertismentul.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.