Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  ."Casanova" de Federico Fellini | Papusa mecanica
1.259 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
  "Casanova" de Federico Fellini | Marele seducator |
1.086 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
  Casanova de Federico Fellini - | Annamaria si vindecarea
1.023 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
  IL CASANOVA di Federico Fellini - 1976
1.000 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
  "Casanova" de Federico Fellini | Alcovul miscator |
1.075 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
  "Casanova" de Federico Fellini | La Londra |
959 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
02:07
  Casanova de Federico Fellini - Lanterna magica
1.114 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
  Alberto Sordi - Seicul Alb (1952) / Comedie
2.313 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Luci del varieta (Italia 1950) Federico Fellini
1.805 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Opt si jumatate (Italia 1969) Federico Fellini /
1.458 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

IL CASANOVA di Federico Fellini - 1976

 
 
 
 
 
Adaugat de goldi 11.02.2012  Adauga la favorite 1.111 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
IL CASANOVA di Federico Fellini - 1976

Spre deosebire de alte ecranizari ale vietii faimosului amant, aceasta incearca sa domoleasca "mitologia" din jurul lui Casanova si sa-l prezinte ca pe un om obisnuit, care intamplator a luat parte la evenimente extraordinare.

Modul in care aventurile politice si amoroase sunt prezentate e unul detasat, lasand publicul sa umple spatiile libere legate de motivatii si emotii. Desi povestea se desfasoara peste tot prin Europa, filmarile au avut loc exclusiv in studiourile Cinecitta din Roma. Filmul a primit premiul Oscar pentru costume si a fost nominalizat pentru muzica, aceasta fiind asigurata de compozitorul coloanei sonore a trilogiei Godfather

Regizor:
Federico Fellini
Scenaristi:
Bernardino Zapponi
Federico Fellini
Giacomo Casanova
Genul:
Drama / Biografie / Istoric



Giovanni Giacomo Casanova de Seingalt (2. 04. 1725 - 4. 06. 1798) este nu numai una dintre numeroasele concretizari ale acestei stari arhetipale, de aventurier, de cuceritor ce se manifesta printr-o irezistibila atractie spre partenera, "eternul feminin", spre ipostazele acesteia, fizice sau metafizice, o partenera ocazionala, o partenera ideala.

Si aceasta cautare a partenerei ideale, in speranta unei posibile refaceri a intregului originar, a armoniei originare, "androginul", o faptura fabuloasa, bisexuata, pedepsita de zei prin despicarea in doua, datorita trufiei, a hybrisului, mit folosit de Platon pentru teza sa alegorica din Banchetul, capata accente dramatice, sensuri si semnificatii tragice.

Casanova, venetian, este un Don Juan si face parte din familia marilor nelinistiti, a aspirantilor spre absolut. A dus o intensa viata de aventurier. A colindat prin intreaga Europa si a cunoscut oameni de vaza, scriitori, artisti, suverani, dar si oameni de rand. Un bun cunoscator al clasicilor, a tradus o parte din Iliada lui Homer. Autor, intrucatva fecund, a scris in limbile italiana si franceza.

Printre altele, este autorul unui amplu roman, Icosameron sau povestea lui Eduard si Elisabeth, care au petrecut 80 de ani la meganieri, locuitorii bastinasi ai protocosmosului in interiorul globului nostru, al unor Anecdote venetiene, militare si amoroase, din secolul al XIV-lea sub guvernarea dogilor Giovanni Gradenigo si Giovanni Dolfin, in limba italiana, si tot in italiana, o istorie a Venetiei prerenascentiste si Istoria revolutiilor din Polonia.

Este cunoscut insa pentru celebrele si popularele sale Memoires (Povestea vietii mele) scrise in limba franceza intre anii 1791 si 1798, care cuprind existenta sa aventuroasa si experientele sale, convingerile sale, si care se remarca printr-o cunoastere si descriere a moravurilor epocii.

Casanova (1976, Italia), cu titlul in original Il Casanova di Federico Fellini, este o lectura moderna a Memoriilor. Federico Felllini nu pune accentul pe poveste, pe intamplari, pe peripetii, pe aventuri, ci pe jocul subtil, imprevizibil, contradictoriu al lumii interioare a personajului sau, sugerand nu ceea ce este aparent si trecator, ci ceea ce este esential si etern. De aceea, notele de galanterie, de frivolitate sunt eliminate in filmul lui.

Ca si in cazul altor personaje, de exemplu Marcello Rubini din La Dolce Vita, Guido Anselmi din 8 1/2 sau Fred din Ginger si Fred etc., Casanova este genul de individ uman framantat, bantuit de indoieli si asteptari, angajat pe un traseu al cunoasteri si autocunoasterii. in fond, prin Casanova, Federico Fellini coboara in eul sau fantezist si capricios, nelinistit si vizionar.

O memorabila interpretare a protagonistului realizeaza actorul canadian Donald Sutherland. Si Mario Monicelli a realizat un film despre faimosul aventurier si cuceritor, Casanova 1970 (1972, Italia), tot o lectura moderna a Memoriilor, dar intr-o ambianta contemporana, pe fundalul unei viziuni caricaturale a regimurilor totalitare, intolerante


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.