Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum sa supravietuiesti fara aer conditionat
2.393 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  Cum sa racorim casa fara aer conditionat
406 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Instalare aparat aer conditionat fara instalator
982 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa faci un aparat de aer conditionat prin USB
783 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa supravietuiesti anului 2012: Sfarsitul lumii...?
1.570 vizite - 0 comentarii
adaugat de petrica
 
  Cum iti faci un aer conditionat acasa, dintr-o galeata,
208 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa supravietuiesti unui atac zombie
917 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Cum sa te descurci fara aer conditionat
1.545 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  6 trucuri pentru aparatul de aer conditionat
493 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum folosesti eficient aparatul de aer conditionat
951 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum supravietuiesti caniculei fara aer conditionat

 
 
 
 
 
Adaugat de petrica 08.02.2012  Adauga la favorite 1.303 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cum supravietuiesti caniculei fara aer conditionat


N-ar trebui sa fie o problema, doar oamenii supravietuiau caniculei si atunci cand nu se inventase aerul conditionat. Iata ce ai de facut ca sa te racoresti daca nu ai un aparat de aer conditionat.

Ventilator in loc aer conditionat

Ventilatorul este o solutie mai ieftina si aproape la fel de buna ca aerul conditionat. Nicio grija, n-ai sa racesti din cauza lui. Totusi, daca iti faci griji in privinta asta, indreapta aparatul catre un perete, asa incat sa nu bata direct spre tine. Daca asezi chiar in fata lui un prosop ud, efectul de racorire va fi mai intens. Dar cel mai bine este sa indrepti ventilatorul catre un recipient in care ai pus cuburi de gheata.

In lipsa unui ventilator, lasa toate usile si geamurile deschise, dar numai seara, cand se racoreste afara. Le poti lasa asa toata noaptea daca e posibil, urmand sa le inchizi dimineata, la prima ora, inainte sa se incalzeasca afara. Cand ai inchis geamurile, ai grija sa tragi si draperiile, ca sa nu patrunda razele soarelui.

Apa te ajuta sa te racoresti fara aer conditionat

Pe parcursul zilei, profita de racoarea pe care ti-o ofera apa. In functie de preferinte poti sa-ti tii picioarele intr-un recipient cu apa, sa-ti pui pe umeri un prosop ud sau sa te stropesti cu apa rece, dintr-un pulverizator. Seara, cand mergi la culare aseza-ti pe frunte o compresa cu apa rece. Toate aceste metode dau rezultate, fiindca apa care se evapora iti raceste pielea.


Efectul este si mai evident daca faci un dus cu apa calduta si lasi pielea sa se usuce singura, fara a folosi prosopul. In zilele foarte calde, fa dusuri scurte, la intervale de timp regulate.



Pentru cei mici, o metoda excelenta de racorire este baia cu apa calduta. Umple cada pe sfert si lasa-i sa se balaceasca in voie, in compania jucariilor preferate.


Intre timp, nu uita sa elimini sursele de caldura care nu sunt necesare. Nu lasa calculatorul sau televizorul deschise daca nu ai nevoie de ele. Evita sa gatesti in timpul zilei, pentru a nu incalzi si mai mult casa. Oricum, sunt mult mai bune fructele si legumele crude, care sunt si hranitoare, si racoritoare.


Daca sunt proaspat scoase de la frigider, cu atat mai bine. Inghetata sau sucul de fructe inghetat, de asemenea te pot ajuta sa te racoresti intr-o zi calduroasa.


Si becurile incandescente incalzesc, chiar daca nu cu mult. Tine lumina stinsa pe timpul zilei, oricum umbra da senzatia de racoare.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.