Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Vieux Port-Cannes
188 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vechiul Port al Marsiliei
708 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Livorno -Italia
1.449 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
01:51
  Tallinn - Estonia - Burg medieval, port baltic
1.748 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Genova -Italia
1.380 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O plimbare prin Portul Pireu-Grecia
327 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Port Erin-Anglia
185 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Shanghai (China)
703 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kingston, Jamaica
104 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Port Vila
866 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Port Said

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.01.2012  Adauga la favorite 923 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Port Said isi datoreaza statutul deosebit pozitiei geografice la capatul nordic al Canalului Suez, la limita dintre Africa si Asia, si la tarmul Marii Mediterane. Pe partea asiatica de vizavi se afla orasul geaman, mai mic, - Port Fuad. In Port Said, demne de atentie sunt, fara indoiala, comertul stradal insufletit, tipic pentru cultura araba, precum si populatia formata dintr-un talmes-balmes de imigranti sositi din toate colturile Egiptului si ale Africii de Nord. Orasul, cu strazile trasate dupa planul unui triunghi, a fost ridicat la intrarea Canalului Suez in Marea Mediterana. Port Said lasa impresia unei metropole moderne cu caracter european. In locul parfumului oriental, turistul simte aici mai degraba mirosul gazelor de esapament emanate de sirul nesfarsit de vapoare care traverseaza Canalul Suez in ambele directii. Asa cum se cuvine unei metropole care marcheaza granita nordica a uneia dintre cele mai imporante artere navigabile din lume, Port Said dispune de un port cu impresionanta suprafata de 230 ha (hectare), aparat de doua diguri puternice, dintre care cel vestic patrunde in mare cativa kilometri. Pana in 1956, pe dig se ridica statuia lui Ferdinand de Lesseps (1805-1894), inginerul francez al canalului Suez. Nationalistii egipteni au considerat insa monumentul un simbol al colonialismului si s-au descotorosit de el, aruncandu-l in mare. O relicva mai rezistenta a trecutului Egiptului s-a dovedit farul maritim, inalt de 53 m, a caruit lumina e vizibila de la o distanta de 23 de mile marine.

Pe partea estica a Canalului Suez se afla suburbia Port Fouad, intemeiata in 1927. Compania Canalului Suez - societatea pe actiuni care a strans fonduri pentru realizarea proiectului - si-a stabilit aici sediul administrativ si a ridicat un cartier de locuinte pentru angajati. Port Fouad isi datoreaza numele sultanului Fouad, care in 1922, dupa castigarea independentei de catre Egipt, a preluat coroana de rege. Daca se considera ca granita arbitrara dintre Asia si Africa este reprezentata de Canalul Suez, Port Fouad se afla pe teritoriul celui dintai continent. Port Said, pe de alta parte, ii atrage pe turisti prin plajele si parcurile sale minunate.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.