Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lovitura mortala (SUA 1945) Drama,Thriller / 87 min
4.340 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Un weekend de iarna (SUA 2018) Drama romantica 84 min
1.174 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Contul e pornit (SUA -Anglia 2018) Comedie 90 min
408 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cel mai bun prieten din ceruri (SUA 2018) Drama 89 min
831 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Deceptii (SUA 1985) Drama ,Thriller 88 min / Partea 1
10.128 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Infern pe 2 Roti (2008) Actiune,Drama,Thriller / 80 min
4.120 vizite - 0 comentarii
adaugat de peter
 
  Arabesque (SUA 1966) Thriller 105 min
1.077 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.070 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ultima fuga (SUA 1971) Thriller cu Tony Musante / 94 min
2.070 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
  Iubitul meu, printul (SUA 2018)Comedie romantica 83 min
5.326 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Ophelia (SUA-Anglia 2018) Drama Thriller 116 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.05.2023  Adauga la favorite 179 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.5
   
 
Ophelia
IMDb 6.5
Regia
Claire McCarthy


O reimaginare a lui Hamlet, povestita din perspectiva Ofeliei.
In castelul din Elsinore , Danemarca , Ophelia, voita si libera, este doamna de serviciu preferata a reginei Gertrude si ridiculizata de ceilalti pentru lipsa ei de noblete. Tatal ei, Polonius , este consilier-sef al regelui Hamlet .

La intoarcerea din Wittenberg , printul Hamlet incepe curand sa o curteze pe Ophelia, dar dragostea lor este intrerupta cand isi intoarce studiile. In acelasi timp, unchiul lui Hamlet, Claudius , o seduce pe Gertrude.

Mai tarziu, Gertrude o trimite pe Ophelia dupa tonic de la vindecatorul Mechtild adanc in padure. In acea noapte, Ophelia ii este martora pe rege si regina intr-o cearta aprinsa. Ea o urmareste pe Gertrude tulburata pana la parapetele castelului, unde vede o aparenta fantoma.

A doua zi, regele este mort, probabil de la o muscatura de sarpe veninos. Claudius preia tronul ca succesor al sau si se casatoreste cu Gertrude. Hamlet se intoarce la Elsinore infuriat, banuind un joc nelegiuit. Isi reia dragostea cu Ophelia, pe care instanta o observa. Fratele Ofeliei, Laertes, o avertizeaza sa fie atenta, inainte de a pleca in Franta. Ofelia il intalneste pe Hamlet la parapete unde ii confera banuielile cu privire la infidelitatea mamei sale.

Ophelia afla mai tarziu ca Mechtild nu este doar sora geamana a lui Gertrude , ci si fosta iubita a lui Claudius. El a distrus-o acuzand-o de vrajitorie cand a avortat fiul lor. Ea a scapat de persecutie prefacand propria moarte cu o otrava speciala. Mai tarziu, Hamlet o intalneste pe Ophelia in capela si se casatoresc in secret.

A doua zi dimineata devreme, Ophelia descopera ca Claudius este figura spectrala, apoi gaseste otrava lui Mechtild in mantia sa si isi da seama ca l-a otravit pe regele Hamlet. Dupa ce le-a descoperit casatoria secreta, Claudius incearca sa o foloseasca pentru a-l spiona pe Hamlet. Ophelia il avertizeaza despre crima si el insista sa se ascunda intr-o manastire pentru a fi ferita de Claudius. Polonius deduce ca Hamlet este nebun, dar Claudius, neconvins, ii cere sa se casatoreasca cu Ophelia.

In acea noapte, Hamlet are o trupa de actorie care descrie uciderea tatalui sau. Claudius izbucneste in furie, confirmand suspiciunile lui Hamlet. Gertrude da vina pe Ophelia, respingand-o. Polonius pledeaza in cazul Opheliei cu Gertrude, dar el este ucis de Hamlet, care il confunda cu Claudius. Horatio o devasteaza si mai mult pe Ophelia, spunandu-i ca Hamlet a fost alungat in Anglia impreuna cu Rosencrantz si Guildenstern .

Laertes se intoarce din Franta cerand dreptate pentru tatal sau. In timpul pregatirilor pentru nunta, Ophelia afla ca Claudius a ordonat uciderea lui Hamlet. Dar Horatio isi ridica sperante cand ii spune ca este inca in viata.

Incercand sa scape din castel, Ophelia este incoltita de Claudius, asa ca il confrunta pentru ca a maltratat-o ​​pe Mechtild. El o incuie, dar ea scapa si se preface nebunie. In timpul actului ei, Ophelia ii spune lui Horatio sa-si ia trupul din mormant. Claudius ordona arestarea ei, dar Gertrude ii arata mila, crezand dovada ei de nebunie. Gardienii o urmaresc pana la lac unde bea otrava lui Mechtild si se pare ca se ineaca.

Horatio a inteles cererea ei si o dezgroapa cand se trezeste, dar otrava a slabit-o. Calatorind prin padure, ei gasesc soldati norvegieni care se indreapta spre Elsinore. Horatio pleaca sa avertizeze curtea in timp ce Ophelia o cauta pe Mechtild pentru un antidot.

Cand a fost confrunta cu uciderea regelui, Mechtild explica ca, desi nu a avut nicio parte, admite ca nu l-a putut nega pe Claudius, deoarece inca nutrenea sentimente pentru el, dar este de acord ca el ar trebui sa plateasca pentru crimele sale. In timp ce Ophelia se odihneste, Mechtild merge sa-i ajute pe norvegienii invadatori.

Ophelia se trezeste cu o Gertrude uluita si plina de remuscari, care anunta ca Laertes l-a provocat pe Hamlet la duel. Ophelia o iarta si se strecoara inapoi in castel nerecunoscuta cu ajutorul lui Gertrude. Intre timp, Claudius a uns sabia lui Laertes cu otrava.

Hamlet este nespus de bucuros sa-si vada iubita in viata si sanatoasa. Ophelia il roaga sa plece cu ea, dar el este in continuare mistuit de razbunare, dar promite sa o urmeze pana la manastire. Ophelia isi ia ramas bun de la el si pleaca definitiv din Elsinore. Atat Hamlet, cat si Laertes sunt ucisi, raniti de sabia otravita. Infuriata si indurerata, Gertrude apuca sabia lui Hamlet si il ucide pe Claudius, exact cand norvegienii asalteaza castelul, insotiti de Mechtild. Se otraveste cu veninul lui Claudius si moare in bratele surorii ei.

Filmul se incheie cu Ophelia care traieste linistita in exil cu fiica ei, tatal lui Hamlet.

Distributie
Editati | ×
Daisy Ridley ca Ophelia
Mia Quiney ca tanara Ophelia
Naomi Watts ca Gertrude / Mechtild
Anna Rust in rolul tanarului Mechtild
Clive Owen ca Claudius , unchiul printului Hamlet
George MacKay in rolul lui Hamlet
Jack Cunningham-Nuttall in rolul tanarului Hamlet
Tom Felton in rolul lui Laertes
Calum O'Rourke in rolul tanarului Laertes
Devon Terrell ca Horatio
Nathaniel Parker ca regele Hamlet
Dominic Mafham in rolul lui Polonius
Daisy Head ca Christina
Sebastian De Souza ca Edmund
Noel Czuczor ca Rosencrantz
Martin Angerbauernas ca Guildenstern


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.