Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Abatia Northanger(Anglia 2007) Drama 86 min
599 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Abatia Northanger(Anglia 2007) Drama 84 min
161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pravalia de antichitati (Charles Dickens 2007) / 93 min
2.051 vizite - 0 comentarii
adaugat de aura
 
  Manastirea Northanger(SUA 2007)Drama 120 min
12 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Furtul perfect (SUA 2007) Drama cu Demi Moore / 100 min
3.198 vizite - 0 comentarii
adaugat de rece
 
  O dragoste (Korea 2007) Drama / Partea 2/2
2.404 vizite - 0 comentarii
adaugat de hannah
 
  Manastirea Northanger(SUA 2007)Drama/romantic 120 min
7.668 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Poldark (UK 1975) Drama romantica 51 min / Episod 11
1.327 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Poldark (UK 1975) Drama romantica 51 min / Episod 10
1.264 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Poldark (UK 1975) Drama romantica 51 min / Episod 12
1.348 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Abatia Northanger (Anglia 2007) Drama 84 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 05.05.2023  Adauga la favorite 130 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.2
   
 
Northanger Abbey
IMDb 7,2
Regia Jon Jones


Catherine Morland, in varsta de saptesprezece ani, este unul dintre cei zece copii ai unui duhovnic de tara. Desi a fost baietel in copilarie, pana la varsta de 17 ani este „in pregatire pentru o eroina" [5] si ii place sa citeasca romane gotice , „cu conditia sa fie toate povesti si nicio reflectie". [6]

Catherine este invitata de familia Allen (vecinii ei mai bogati din Fullerton) sa-i insoteasca sa viziteze orasul Bath si sa participe la sezonul de iarna al balurilor, teatrului si altor activitati sociale. Curand i se face cunostinta cu un tanar domn, Henry Tilney , cu care danseaza. Doamna Allen se intalneste cu o veche prietena de scoala, doamna Thorpe, a carei fiica Isabella o prezinta pe Catherine romanul gotic al lui Ann Radcliffe , Misterele lui Udolpho ; cei doi devin repede prieteni. Fiul doamnei Thorpe, John, este un prieten al fratelui mai mare al lui Catherine, James, la Oxford, unde amandoi sunt studenti, iar cei doi tineri vin la Bath, unde John ii este prezentat lui Catherine.

Sotii Thorpe nu sunt fericiti de prietenia lui Catherine cu familia Tilney, deoarece il percep corect pe Henry ca pe un rival pentru afectiunile lui Catherine, desi Catherine nu este deloc interesata de John Thorpe. In ciuda faptului ca John Thorpe incearca continuu sa-si saboteze relatia cu familia Tilney, Catherine incearca sa-si mentina prietenia atat cu familia Thorpe, cat si cu familia Tilney. Acest lucru duce la mai multe neintelegeri, care au pus-o pe Catherine in situatia incomoda de a fi nevoita sa se explice familiei Tilney.

Isabella si James se logodesc. Tatal lui James aproba meciul si ii ofera fiului sau traiul unui preot de la tara cu o suma modesta, 400 de lire sterline anual, dar trebuie sa astepte pana cand va putea obtine beneficiul in doi ani si jumatate. Isabella este nemultumita, dar pentru Catherine, ea isi prezinta gresit suferinta ca fiind cauzata doar de intarziere si nu de valoarea sumei. Isabella incepe imediat sa flirteze cu capitanul Tilney, fratele mai mare al lui Henry. Inocenta Catherine nu poate intelege comportamentul prietenei ei, dar Henry intelege prea bine, deoarece cunoaste caracterul si obiceiurile fratelui sau.

Sotii Tilney o invita pe Catherine sa stea cu ei cateva saptamani la casa lor, Northanger Abbey. Catherine, conform lecturii sale de roman, se asteapta ca manastirea sa fie exotica si inspaimantatoare. Henry o tachineaza despre asta, deoarece se dovedeste ca Northanger Abbey este placuta si hotarat nu gotica. Cu toate acestea, casa include o suita misterioasa de camere in care nimeni nu intra vreodata; Catherine afla ca erau apartamentele doamnei Tilney, care a murit cu noua ani mai devreme. Deoarece generalul Tilney nu mai pare sa fie rau afectat de moartea ei, Catherine decide ca el a ucis-o sau chiar a inchis-o in camera ei.

Catherine descopera ca imaginatia ei excesiva a dus-o in ratacire, deoarece nimic nu este ciudat sau tulburator in apartamente. Din pacate, Henry o intreaba; el presupune si o informeaza ca tatal sau si-a iubit sotia in felul sau si a fost cu adevarat suparat de moartea ei. [7] Ea pleaca, plangand, temandu-se ca si-a pierdut cu totul respectul lui Henry. Dandu-si seama cat de proasta a fost, Catherine ajunge sa creada ca, desi romanele pot fi incantatoare, continutul lor nu are legatura cu viata de zi cu zi. Henry nu-i mai mentioneaza acest incident.

James scrie pentru a o informa ca si-a rupt logodna cu Isabella si ca ea s-a logodit in schimb cu capitanul Tilney. Henry si Eleanor Tilney sunt sceptici ca fratele lor s-a logodit cu Isabella Thorpe. Catherine este teribil de dezamagita, realizand ce persoana necinstita este Isabella. O scrisoare ulterioara de la Isabella insasi confirma indoielile fratilor Tilney si arata ca Frederick Tilney doar cocheta cu Isabella. Generalul pleaca la Londra, iar atmosfera de la Northanger Abbey devine imediat mai usoara si mai placuta pentru absenta lui. Catherine petrece cateva zile placute alaturi de Henry si Eleanor pana cand, in absenta lui Henry, generalul se intoarce brusc, inflacarat. O forteaza pe Catherine sa mearga acasa devreme a doua zi dimineata, intr-un mod socant, neospitalier,

Acasa, Catherine este apatica si nefericita. Henry face o vizita neasteptata si explica ce s-a intamplat. Generalul Tilney (din dezinformarea lui John Thorpe) a crezut-o a fi extrem de bogata ca potentiala mostenitoare a sotilor Allen si, prin urmare, o potrivire potrivita pentru Henry. La Londra, generalul Tilney s-a intalnit din nou cu Thorpe, care, suparat si meschin de refuzul lui Catherine de la cererea de casatorie pe jumatate facuta, a spus in schimb ca ea este aproape saraca. Infuriat, generalul Tilney, (din nou despre dezinformarea lui John Thorpe), s-a intors acasa pentru a o evacua pe Catherine. Cand Henry s-a intors la Northanger, tatal sau l-a informat despre ceea ce s-a intamplat si i-a interzis sa se gandeasca din nou la Catherine. Cand Henry afla cum a fost tratata, el se rupe de tatal sau si ii spune lui Catherine ca inca vrea sa se casatoreasca cu ea, in ciuda dezaprobarii tatalui sau.

In cele din urma, generalul Tilney accepta, deoarece Eleanor s-a logodit cu un barbat bogat si intitulat; si descopera ca Morland, desi nu sunt extrem de bogati, sunt departe de a fi saraci.

Distributie

Geraldine James ... Vocea lui Jane Austen (voce)
Michael Judd ... Pastor
Julia Dearden ... doamna Morland
Gerry O'Brien ... domnule Morland
Felicity Jones ... Catherine Morland
David Britania ... Villain gotic
Patrick Ryan ... Villain gotic


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.