Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Numele meu e Rocco Papaleo (1971) / Mastroiani / 101 min
2.574 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Spune Lumii (SUA 2015) Drama,Istoric subt RO 155 min
2.897 vizite - 0 comentarii
adaugat de corul
 
  More (Germania 1969) Crima,Drama,Romantic / 110 min
2.781 vizite - 0 comentarii
adaugat de gadea
 
  Alegeri dificile (SUA 1986) Drama 94 min
816 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Crash Dive (SUA 1943) Actiune,Drama / 101 min
549 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Copilul miresei (SUA 1991) Drama 105 min
193 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mingea (Romania 1958) Drama 70 min
1.571 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Portocale de Craciun (SUA 2012) Drama 101 min
573 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O harta a lumii (SUA 1999) Drama 125 min
675 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Domnul What (SUA 2015) Drama 90 min
692 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Copilul de la Buchenwald (Germania 2015) Drama / 101 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.04.2023  Adauga la favorite 219 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.5
   
 
Nackt unter Wolfen (2015)/ L enfant De Buchenwald 2015
Nota IMDb:7,5

Regizor: Philipp Kadelbach


In Aprilie 1943, Hans Pippig, care a fost activ politic in rezistenta, a fost trimis inlagarul de concentrare Buchenwaldimpreuna cu tatal sau . Tatal cade rapid victima violentei fara discernamant a nazistilor cand il vezi pe unul dintre paznici in ochi. Fiul primeste ajutor de laKapoAndre Hofel, care ii permite sa lucreze incamera de efecte. Aproximative doi ani mai tarziu, Aliatii sunt in avans. Lagarul deconcentrare Auschwitzera deja eliberati inainte de asta mii de prizonieri au venit de acolo la Buchenwald. La sfarsitul lunii martie se apropie si eliberarea Buchenwald-ului, trupele americane vor fi acolo in doua saptamani.

In timp ce nazistii discuta cum sa faca fata situatiei, prizonierul polonez Zacharias Jankowski, proaspat sosit de la Auschwitz, ii preda lui Pippig o valiza. Gaseste inauntru un baietel de trei ani. Ii arata lui Hofel si Marian Kropinski, care pot vorbi copilului in poloneza. Grupul vrea sa-l ajute pe baiat, dar se teme ca, daca SS-ul il va descoperi pe micul evreu ascuns, ei before “cobori pe horn". Acest lucru pune in pericol si o revolta planificata.

SS HauptscharfuhrerZweiling descopera copilul, dar o alarma de raid aerian intrerupe situatia critica si initial omul SS nu dezvaluie nimic. Prizonierii il ascund apoi peStefan Jerzy Zweig,in varsta de trei ani , in camera de efecte. Pippig vorbeste despre asta cu Hans Bochow, pentru ingrijirea numarului de prizonieri din lagarul de concentrare sunt mai importante decat copilul individual. Pentru ca cu putin timp inainte de a elibera,grupul de rezistentaplanuieste o revolta. Prin urmare, Bochow aranjeaza ca seniorul Helmut Kramer sa schimbe lista cu urmatorul transport, pentru a- i aduce pe Jankowski si pe baiat la.Bergen-Belsen .

Pippig se opune planului si dupa o publicitate de la Hofel ii da lui Jankowski doar o valiza goala. Cand polonezul observa ca fiul mic al prietenului sau nu este in valiza, el dispera si este impuscat. Zweiling vede ca baiatul este inca acolo si scrie un mesaj. May sunt douasprezece zile inainte de eliberare. Comandamentul lagarului a luat la cunostinta problema prin stirisi a luat la sarcina muncitorii fortati din camera de efecte. Intrucat toata lumea tace, Hofel si Kropinski sunt dusi in celulele de detentie si tortura cunoscute sub numele de "buncare". Acolo sunt torturati de Mandrill pentru a obtine informatii despre grupul de rezistenta si despre copilul ascuns de la ei, dar ambii prizonieri raman tacuti in ciuda chinului enormous.Intre timp, Pippig il aduce pe Stefan la cazarma epidemiei.

La 50 de kilometri de Buchenwald, armata SUA elibereazasublagarul Ohrdruf, in acestKromsdorfnazistii ucid inca muncitori fortati. Un prizonier la descoperit pe Stefan in fata cazarmei epidemiei. Dupa ce Pippig il aduce pe baiat inapoi inauntru, prizonierul ofera informatii pretioase unui nazist. Electricianul de lagar, Heinrich Schupp, in schimb, comunica ultimul statut prin aluzii ascunse.In ciudat avansului Aliatilor, Hofel si Kropinski sunt amenintati cu moartea si cu laturi la gat in ​​​​"Bunker". Urmand indrumarea tradatorului, nazistii cauta in cazarma epidemiei, dar nu-l gasesc pe Stefan. Cu toate acestea, baiatul nu mai este sigura acolo, motiv pentru care Pippig se ascunde intr-o fantana cu el.Tradatorul August Rose este fortat in camera de tortura sa-l omoare pe spanzuratul Kropinski, desi subliniaza ca nota este scrisul lui Zweiling.

Pe 6 aprilie 1945, Heinrich Himmlera ordonat evacurea lagarului de concentrare Buchenwald. Kramer raporteaza acest lucru rezistenta si ei discuta cum sa procedeze. Evacuarea taberei incepe a doua zi. Pippig a auzit anuntul si a parasit putul putului cu Stefan. Cand se intoarce putin mai tarziu cu mancare, il vede pe baiatul din faruri cu fata unui caine. Pippig striga la gardieni ca o distragere a atentiei si este impuscat.

In dimineata zilei de 11 aprilie, tancurile trupelor americane sunt la vedere. Nazistii aliniaza numeroase soldati, iarSS HauptsturmfuhrerRobert Kluttig cere ca prizonierii ramasi sa fie impuscati. Rezistentii dau semnalul de a se revolta si scot armele din ascunzatoare.Cand primele avioane americane pot fi vazute deasupra Buchenwald, SS UntersturmfuhrerHermann Reineboth, care ordonase anterior tortura, decide sa renunte si sa ordone echipei SS sa se retraga printr-un anunt. Urmeaza apoi o discutie intre dezamagitul Kluttig si comandantul lagarului Schwahl, care are o noua sarcina pentru el inlagarul de concentrare de la Dachau.vede. Intre timp, electricianul Schupp a intrerupt curentul pentru gard. Kramer anunta eliberarea prin difuzoare si face apel la prizonieri sa se abtina de lalinsaj, deoarece unii prizonieri doresc sa se angajeze in fata lui twin. Untersturmfuhrer Reineboth, care foloseste haine de lagar si par scurt, se prefata ca este un prizonier ratacitor al soldatilor americani care trec si poate scapa nestingherit. Hofel este salvat din "Bunker" si merge la Pippig, care este si inca in viata. In timp ce Hofel pleaca cu Stefan,Pippig grav ranit priveste spre cer


Distributia

Florian Stetter: Hans Pippig
Peter Schneider: Andre Hoefel
Sylvester Groth: Helmut Kramer
Sabin Tambrea: Hermann Reineboth
Robert Gallinowski: Robert Kluttig
Rainer Bock: Alois Schwahl
Rafael Stachowiak: Marian Kropinski
Thorsten Merten: Bochow
Torsten Michaelis: August Rose
Robert Mika: Zacharias Jankowski
Matthias Bundschuh: Gotthold Zweiling
Ulrich Brandhoff: Heinrich Schuepp
Torsten Ranft: Mandrill
Andreas Lust: Padurari
Marko Mandic: Leonid Bogorsky
Janusz Cichocki: Zidkowski
Max Hegewald: un roman
Leonard Carow: Johann Muller
Robert Hunger-Buhler: tatal lui Pippig
Vojta Vomacka: Baietel


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.