Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Geronimo (SUA 1993) Biografic,Western / 98 min
441 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Tinerii salbatici (SUA 1961) cu Burt Lancaster / 102 min
2.517 vizite - 0 comentarii
adaugat de blue
 
  Capturarea lui Geronimo (SUA 1979 Western / 142 min
740 vizite - 0 comentarii
adaugat de calul
 
  Pene albe (SUA 1955) Western 102 min
1.234 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Valentin-Iubitul meu din online (SUA 2019) Romantic
388 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mr Horn (SUA 1979) Biografic -Actiune 180 min
291 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Doctor West (Italia 2009 Western cu Terence Hill 102 min
860 vizite - 0 comentarii
adaugat de labionda
 
  Omiucidere -Viata pe strada Serial SUA (1993-1999)60 min
1.913 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calatoria fantastica (SUA 1939)Western 96 min
216 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O nevasta americana (Italia 1965) Ugo Tognazzi / 107 min
995 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Geronimo: O legenda americana (SUA 1993) 102 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 01.03.2023  Adauga la favorite 140 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.4
   
 
Geronimo: An American Legend (1993)Drama de razboi

Regia:Walter Hill

IMDB: 6.4
Filmul urmareste in mod vag evenimentele care au condus la capitularea lui Geronimo in 1886. Un vindecator respectat, Geronimo si colegul sau apas, accepta fara tragere de inima sa se stabileasca intr-o rezervatie stabilita de guvernul american in conformitate cu Actul de indepartare a indienilor . Tribul face tot posibilul sa se asimileze, dar multi apasi se lupta sa abandoneze modul lor traditional de viata, in timp ce guvernul nu isi onoreaza promisiunea de a impiedica colonistii americani sa invadeze pamanturile tribale.

Geronimo se angajeaza in cele din urma in rezistenta armata atunci cand soldatii cavaleriei americane insotiti de luptatorul indian Al Sieber macelaresc un om sfant si trupa lui de apasi dupa ce i-au descoperit ca isi practica credinta „pagana" in secret. Geronimo formeaza o militie ragtag, care umileste armata evitand captarea din nou si din nou, in timp ce desfasoara atacuri de gherila bine planificate. Complotul se concentreaza pe locotenentul Charles B. Gatewood , un absolvent de West Point insarcinat cu capturarea lui Geronimo cu ajutorul lui Sieber si Britton Davis , un cavaler ambitios, dar fara experienta.

Gatewood este sfasiat intre respectul sau reticent pentru Geronimo si datoria fata de tara sa. Superiorul sau, generalul de brigada George Crook , nu are decat admiratie pentru Geronimo si dispret pentru actiunile egoiste ale guvernului sau. Geronimo se preda in cele din urma lui Crook, dar mai tarziu evadeaza, de data aceasta convingand mai mult de jumatate din rezervatie sa i se alature. Ulterior, Crook demisioneaza in rusine si este inlocuit de Nelson A. Miles . Noul comandant ordona ca apasii ramasi sa fie pedepsiti ca mesaj catre adeptii lui Geronimo. De asemenea, decide ca Gatewood si colegii sai ofiteri sa fie indepartati de pe teren si inlocuiti cu oameni loiali lui.

Generalul Miles, realizand ca, in ciuda tacticilor sale, nici el nu este mai aproape de a-l captura pe Geronimo, se apropie de Gatewood cu o oferta: foloseste relatia cu Geronimo pentru a-l gasi pe razboinic si a-l convinge sa se predea. El ii ordona lui Gatewood sa-i ofere lui Geronimo o pedeapsa de doi ani de inchisoare in Florida , oferind un teren proaspat in Arizona si doi catari pentru fiecare razboinic care se preda. Gatewood ii replica lui Miles ca amandoi stiu ca guvernul nu are intentia de a onora acest acord. Miles ii ofera lui Gatewood 100 de oameni pe care sa ii ia pe teren, dar ofiterul mai tanar raspunde cu o cerere pentru un cercetas apas si trei barbati la alegerea lui.

Gatewood, Sieber, Davis si Apache Chato au pornit sa-l gaseasca pe Geronimo, dar in schimb descopera un sat de apasi sacrificati. Gatewood ii incredinteaza pe Sieber si Chato sa gaseasca responsabilii vanatorilor de scalp. Se opresc la un salon unde vanatorii au de-a face cu un Comanchero interesat sa cumpere scalpul. Cand vanatorii incearca sa ia si scalpul lui Chato, Gatewood soseste si incearca sa intervina si le ofera bani sa se intoarca in Texas . Vanatorii il batjocoresc pe Gatewood ca fiind un las si un amant indian si urmeaza un schimb de focuri. Sieber este impuscat si ranit de moarte, ultimele sale cuvinte indicand surprinderea sa ca a murit in incercarea de a salva un apas.

Gatewood, Davis si Chato continua sa vaneze Geronimo si ajung in sfarsit in tabara lui. Geronimo il intreaba pe Gatewood daca tanarul ofiter isi va incalca cuvantul ca cei care au venit inaintea lui. Gatewood decide sa fie sincer si ii spune lui Geronimo ce ii va face Miles apasului care a supravietuit daca va continua sa lupte. Confruntat cu realitatea grava, Geronimo face pace cu Gatewood si se preda impreuna cu oamenii sai generalului Miles. Miles aranjeaza apoi ca Gatewood, pe care il considera a fi insubordonat si o jena pentru armata, sa-si petreaca restul carierei intr-un post plictisitor, fara fund, comandand o garnizoana in zona rurala Wyoming .

Ultimul ignominie se abate pe Chato si pe ceilalti cercetasi apasi, care sunt dezarmati sub amenintarea armei si aruncati in inchisoare. Davis, suparat de ceea ce el considera o tradare a tot ceea ce credea, il confrunta pe Miles. Generalul il respinge, remarcand ca Davis este un idealist prost si chiar punand la indoiala integritatea lui dand de inteles ca oricine ia cuvantul „salbatic" asupra unui om alb nu este un american adevarat. Davis decide sa demisioneze mai degraba decat sa continue sa serveasca sub conducerea lui Miles. Chato se apropie de Geronimo si ii spune ca a avut dreptate sa lupte cu omul alb. Geronimo ii sfatuieste pe renegatii sai ramasi sa nu se ceara unul cu celalalt, deoarece mai sunt atat de putini dintre ei. El ii avertizeaza despre ceea ce urmeaza. Geronimo mai traieste inca douazeci si doi de ani,

Distributie
Wes Studi ca Geronimo [2] [3]
Jason Patric ca prim-locotenent Charles B. Gatewood [4]
Robert Duvall ca sef al cercetasilor Al Sieber
Gene Hackman ca generalul de brigada George Crook
Matt Damon ca locotenentul 2 Britton Davis [5]
Pato Hoffmann ca Visatorul
Rodney A. Grant ca Mangas
Kevin Tighe ca generalul de brigada Nelson A. Miles
Steve Reevis ca Chato
Carlos Palomino in rolul sergentului Turcia
Victor Aaron ca Ulzana
Stuart Proud Eagle Grant in rolul sergentului Dutchy
Scott Wilson ca Redondo
Stephen McHattie ca Schoonover
John Finn in rolul capitanului Hentig
Lee de Broux ca City Marshal Joe Hawkins
Rino Thunder in rolul batranei Nana


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.