Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Robinson Crusoe (SUA 1954) / Drama 89 minute
2.516 vizite - 0 comentarii
adaugat de fane
 
  Aventurile lui Robinson Crusoe (SUA 1954) Aventuri 90min
705 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Robinson Crusoe (SUA 1954) Subtitrat RO / 89 minute
5.425 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Robinson Crusoe (1975) Peter O'Toole, Drama 109 min
778 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Domnul Robinson.O poveste monstroasa (1976) 103 min
649 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Sinuhe Egipteanul (SUA 1954) Drama,Istoric / 102 min
11.162 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
  Suddenly (SUA 1954) Drama 75 min
603 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Strada Rosie (SUA 1945) Drama Edward G. Robinson 101 min
747 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Casa rosie (SUA 1947) Drama,mister / 100 min
939 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Omul Vineri (1975) cu Peter O'Toole | Aventuri 110 min
2.942 vizite - 0 comentarii
adaugat de hanul
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Robinson Crusoe (SUA 1954) / Drama 89 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 31.01.2023  Adauga la favorite 205 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.
   
 
Robinson Crusoe (1954)
Nota IMDB: 7.0
Regia:Luis Bunuel
Robinson Crusoe, un al treilea fiu cu putine perspective, pleaca pe mare impotriva dorintei tatalui sau. Intr-o calatorie din Brazilia in Africa pentru a cumpara sclavi , o furtuna il forteaza sa abandoneze nava. El inoata singur pe o insula pustie undeva in Oceanul Atlantic la 30 septembrie 1659.

Spre incantarea lui, nava abandonata se indreapta pe o stanca offshore, permitandu-i sa salveze alimente, unelte, arme de foc si alte obiecte inainte de a se scufunda. El pazeste capre, vaneaza vanat, isi face haine si isi construieste o casa, doar cu compania unui caine, Rex, si a unei pisici, Sam, singurii sai colegi naufragiati. Crusoe ii lasa pe Sam si pe pisoii ei sa fuga. Cand Rex moare de batranete in 1673, Crusoe aproape ca innebuneste de singuratate.

In 1677, dupa 18 ani, Crusoe descopera ca canibalii ii viziteaza insula impreuna cu victimele lor. Data viitoare cand ii observa cu telescopul sau, vede un prizonier facand o pauza, urmarit de doi canibali. Il dobandeste pe unul si il impusca pe celalalt; cand primul isi recapata cunostinta, evadatul il ucide cu sabia lui Crusoe. Crusoe il duce pe barbat inapoi la pastrada lui .

Ii spune vineri (dupa ziua saptamanii in care s-au intalnit). Crusoe il invata engleza si obiceiuri occidentale si il transforma pe vineri intr-un servitor. Crusoe nu are incredere in el la inceput, crezand ca vineri este si un canibal care l-ar ucide daca i-ar avea ocazia. El construieste o usa catre pestera in care incepe sa doarma. Cand vineri intra fara permis intr-o noapte tarziu pentru a strecura niste tutun, Crusoe ii pune fier de calcat pentru picioare . A doua zi, insa, Crusoe se cedeaza si ii ia. El ajunge sa aiba incredere completa in noul sau insotitor.

In 1687, dupa 28 de ani, Friday il salveaza pe Crusoe de un canibal care se strecoara in spatele lui. Vazand un grup mare, ei fug inapoi in pastrada. Canibalii, insa, sunt alungati de barbati albi cu arme. Capitanul Oberzo si seful sau sunt victimele unei revolte; revoltatii au aterizat pentru a lua apa proaspata si a-i maroni pe cei doi. Crusoe si Friday ii salveaza pe barbati si scapa nedetectati. Vineri merge apoi la liderul revoltei, oferindu-i un cos cu fructe, dar revoltatii sunt mai interesati de colierul de monede de aur (salvate de pe nava lui Crusoe) pe care il poarta. Vinerea ii conduce pe barbatii lacomi la pastrada. Acolo, Crusoe, Friday, Oberzo si bosunul ii captureaza. Oberzo isi recapata controlul asupra navei sale. La sugestia lui Crusoe, Oberzo este de acord sa-i lase pe revoltati sa ramana pe insula in loc sa fie condamnat sa moara pe spanzuratoare . Crusoe le lasa instrumentele si instructiunile despre cum sa supravietuiasca.

Crusoe pleaca acasa cu vineri, dupa ce a petrecut 28 de ani, doua luni si 19 zile pe insula. In timp ce vaslesc pentru nava, Crusoe isi imagineaza ca isi aude cainele Rex latrand in departare.



Distributia
Daniel O'Herlihy
Robinson Crusoe /
tatal lui Crusoe
Jaime Fernandez
vineri
Felipe de Alba
Capitanul Oberzo
Chel Lopez
Bosunul _
Jose Chavez
Pirat
Emilio Garibay
Mutineer principal


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.