Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Charli Chaplin - Un geniu al cinematografiei
1.309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  - Je cherche apres Titine CHARLIE CHAPLIN
1.064 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Charlie Chaplin final speech in The Great Dictator
1.198 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  The Great Dictator- Globe Scene CHARLIE CHAPLIN
1.133 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Geraldine Chaplin
468 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Frank Zappa - Biografia unui geniu
1.204 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Nat King Cole - Biografia cantaretului
328 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Salvatore Adamo - Biografia unui succes
1.280 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Benny Hill - Biografia unui comic copios
802 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Martorul stie mai mult (UK 1979) Charles Bronson 99 min
2.032 vizite - 0 comentarii
adaugat de emil
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Charlie Chaplin - Biografia unui Geniu

 
 
 
 
 
Adaugat de orlando 13.12.2011  Adauga la favorite 2.917 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (2 voturi )
   
 
Charles (Charlie) Spencer Chaplin (n. 16 aprilie 1889, Londra, Marea Britanie, d. 25 decembrie 1977, Vevey, Elvetia.) este un actor si regizor englez. Este considerat a fi unul dintre cele mai mari staruri de cinema din secolul XX. Cele mai renumite filme ale sale sunt City Lights (Luminile orasului), Modern Times (Timpuri noi) si The Great Dictator (Dictatorul)


Chaplin s-a nascut pe data de 16 aprilie 1889, in East Street, Walworth, Londra. Parintii lui erau animatori; tatal sau era vocalist si actor, iar mama lui era cantareata si actrita. Acestia au divortat inainte ca Charles sa implineasca trei ani.

Acesta a invatat sa cante de la parintii lui. Recensamantul din anul 1891 arata ca mama sa, actrita Hannah Hill, traia cu Charles si fratele sau vitreg, Sydney pe Barlow Street, Walworth. Ca si copil, Charlie a locuit cu mama sa in numeroase locuri si adrese, printre care si 3 Pownall Terrace, Chester Street si 39 Methley Street.

Bunica sa din partea mamei era jumatate tiganca, lucru de care era extrem de mandra, dar a fost descrisa si ca „Scheletul din dulapul familiei noastre".

Tatal sau a murit din cauza alcoolului cand Charlie avea 12 ani, in anul 1901. Conform recensamantului din acel an, Charlie locuia pe 94 Ferndale Road, Lambeth, impreuna cu o organizatie de artisti numita The Eight Lancashire Lads, condusa de John William Jackson (fiul unuia dintre fondatori

America

Making a Living (1914), debutul in film al lui Charlie ChaplinPrimul tur in America a lui Charlie Chaplin a fost cu grupul lui Fred Karno intre anii 1910 si 1912.


In anul 1913, Chaplin a fost vazut cu trupa de catre Mack Sennett, Mabel Normand, Minta Durfee si Fatty Arbuckle. Sennett l-a angajat in studioul lui, Keystone Studios, ca inlocuitor al lui Ford Sterling.

Dupa prima aparitie in lumea filmului a lui Chaplin, in filmul „Making a living", Sennett a simtit ca a facut o greseala costisitoare.[5] Multi oameni sustin faptul ca Normand l-a convins sa ii ofere lui Chaplin a doua sansa

Chaplin in anii 1910

Chaplin a fost transferat la Normand, care a scris si regizat multe din primele sale filme.[7] Lui Chaplin nu i-a placut sa fie regizat de o femeie, iar cei doi nu se puneau de acord de multe ori. Intr-un final, cei doi au trecut peste diferentele dintre ei si au ramas prieteni chiar si dupa ce Chaplin a plecat de la Keystone.

Mark Sennett nu l-a adoptat pe Chaplin imediat, iar acesta credea ca Sennett vrea sa il concedieze din cauza ca nu s-a iteles cu Normand. Cu toate acestea, filmele lui Chaplin au avut mare succes, iar acesta a devenit unul dintre cele mai mari staruri de la Keystone.

Pionier in industria filmului

Primele filme ale lui dr Chaplin au fost facute pentru studiourile Keystone ale lui Mark Sennett, unde si-a dezvoltat personajul Vagabondul si a invatat foarte repede arta de a face filme. Publicul l-a vazut pe Vagabond cand Chaplin avea 24 de ani, in cel de-al doilea film al carierei sale, lansat pe data de 7 februarie 1914 „Kid Auto Races at Venice" (Pustiul face curse de masini in Venetia)

Cu toate acestea, el a inventat costumul de vagabond pentru un film realizat cu cateva zile inainte, dar lansat mai tarziu, pe data de 9 februarie 1914, „Mabel's strange Predicament" (Ciudata situatie neplacuta a lui Mabel). Mark Sennett i-a cerut lui Chaplin sa „preia un machiaj de comedie",conform autobiografiei lui Chaplin.

Fatty Arbuckle a contribuit cu melonul socrului si proprii sai pantaloni (de dimensiuni generoase). Chester Conklin a contribuit cu un palton, iar Ford Sterling cu pantofii de marime 14, care erau asa de mari, incat Charlie trebuia sa ii poarte pe dos ca sa nu ii cada. Si-a conceput mustata din par artificial care apartinea lui Mack Swain. Singurul lucru care ii aprtinea lui Chaplin era bastonul sau din bambus.[9] Personajul Vagabondul s-a bucurat de o popularitate deosebita in audientele de cinema.

In anul 1916, Corporati Filmelor Mute i-a oferit lui Chaplin 670 de mii de dolari americani pentru a produce o duzina de filme de cate doua role de pelicula. I-a fost dat aproape tot controlul artistic si a produs 12 filme intr-o peroada de 18 luni si este considerat unul dintre cele mai influente filme de comedie din istoria cinematografiei.

Majoritatea filmelor lui Chaplin sunt din perioada muta, Keystone sau Essanay. Dupa ce Chaplin si-a asumat controlul asupra productiilor sale in anul 1918 (si i-a lasat pe exponanti si audienta sa ii astepte), intreprinzatorii au acoperit cererea de filme cu Charlie Chaplin aducand inapoi comediile sale mai vechi.
Tehnici de realizare a filmulu

Chaplin nu a prea vorbit despre tehnicile lui de a face filme, sustinand ca asta ar fi ca si cum un magician si-ar dezvalui propriile iluzii. De fapt, pana sa inceapa sa faca filme cu dialog (incepand cu „Dictatorul"), Chaplin filma mereu inainte de finalizarea scenariului.


Filmele cu dialog ale lui Chaplin pe care le-a facut la Hollywood sunt The Great Dictator (1940), Monsieur Verdouse (1947) si Limelight (1952)

Cu toate ca filmul Modern Times (1936) este mut, contine replici, care vin de la obiecte neanimate, precum un radio sau un televizor. Acesta a fost creat pentru audientele din anii 1930, in care oamenii nu mai erau obisnuiti sa urmareasca filme mute. Modern Times a fost primul film in care s-a auzit vocea lui Chaplin (in cantecul de la sfarsit, care a fost scris si interpretat de Chaplin).

Ultima lucrare a lui Chaplin a fost o melodie pentru filmul sau din anul 1923 „A Woman of Paris", care a fost terminat in anul 1976. La acea vreme Chaplin era extrem de fragil, chiar si comunicarea fiind dificila.

Moartea

Mormantul lui Chaplin si sotia lui, Oona.Sanatatea robusta a lui Chaplin a inceput incet sa se deterioreze spre sfarsitul anilor '60, dupa terminarea ultimului sau film, „A Countess from Hong Kong" si mai rapid dupa ce a primit Premiul Academiei in anul 1972. In 1977 avea deja dificultati in comunicare si se deplasa cu ajutorul unu scaun cu rotile. Chaplin a decedat in somn in ziua de Craciun in 1977.


Favorite

 
 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.