Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Care sunt cauzele inflamatiei cronice si cum se trateaza
36 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Angiocolita
1.286 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Salazionul
899 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TOP 5 ALIMENTE LA CARE TREBUIE SA RENUNTI
174 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TOP 5 ALIMENTE LA CARE TREBUIE SA RENUNTI
228 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Boli de ochi - remedii naturiste
969 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul de urzica -
578 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gastrita cronica
68 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum eliminam toxinele din corp
415 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Congestie pulmonara
854 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

De ce apare INFLAMATIA in corp

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.09.2022  Adauga la favorite 151 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Exista cinci semne cheie ale inflamatiei acute:
Durere: poate aparea in mod continuu sau doar la atingerea zonei afectate.
Inrosire: are loc din cauza unei cresteri a aportului de sange la capilarele din zona.
Pierderea functiei: pot exista dificultati in miscarea unei articulatii, in respiratie sau in perceperea mirosului.
Umflaturi: daca se acumuleaza lichid se poate dezvolta un edem.
Caldura: cresterea fluxului sanguin poate face ca zona afectata sa fie calda la atingere.

Totusi, aceste semne nu sunt intotdeauna prezente sau nu sunt perceptibile, uneori inflamatia fiind "silentioasa", fara simptome. O persoana se poate simti, de asemenea, obosita, in general indispusa si poate avea febra.

Simptomele inflamatiei acute dureaza cateva zile.
Inflamatia cronica: se poate manifesta luni sau ani de zile si are – sau poate avea - legatura cu diverse boli, cum ar fi: diabetul, bolile cardiovasculare, artrita si alte boli ale articulatiilor, alergiile, boala pulmonara obstructiva cronica, psoriazisul sau boli autoimune (artrita reumatoida, etc).
Simptomele vor depinde de afectiune, dar frecvent includ durerea si oboseala.

Asadar, cauze de inflamatie sunt 1: traumatismele (lovituri, cazaturi, arsuri), 2: contactul cu o substanta chimica sau cu un alergen (acul albinei, praf, ambrozie, polen, unele alimente si medicamente) si, 3. reactiile autoimune, si 4 3: infectiile. Infectiile care pot duce la inflamatii sunt toate bolile aleaDe cele mai multe ori, bolile care se termina cu „ita" - bronsita, sinuzita, apendicita, amigdalita, pielonefrita, colita, hepatita, cervicita, parodontita si care or mai fi, au la baza inflamatii generate de infectii.

Tratamentul inflamatiei depinde de cauza si de gravitate. Cand inflamatia nu este produsa de o infectie bacteriana, sigur adesea nici nu este nevoie de vreun tratamentantibiotic!. Daca e doar durere, se prescriu analgezice (sfantul paracetamol) care vor ameliora durerea dar nu vor reduce inflamatia, permitandu-i sa-si continue rolul ei in vindecare.. Uneori, insa, netratarea inflamatiei poate duce la simptome care pun viata in pericol. In timpul unei reactii alergice, de exemplu, se poate produce o inflamatie severa a cailor respiratorii, care se „inchid", facand imposibila respiratia. De aceea este esential pentru persoanele care stiu ca au o alergie, sa aiba asupra lor in permanenta tratamentul (a. Antidotul la o astfel de reactie).
Tot pentru ameliorarea durerii dar si pentru reducerea inflamatiei si a febrei (daca e cazul) se mai administreaza antiinflamatoare nesteroidiene. Celebra aspirina si Mult-Prea-Inghitirea-Sa ibuprofenul. Chiar daca se pot cumpara la liber, e de preferat sa fie utilizate doar daca le recomanda medicul, si in niciun caz pe termen lung, pentru ca nu sunt chiar asa de nevinovate cand e vorba de efecte adverse.

Corticoterapia (administrarea de corticosteroizi) reprezinta un alt tip de tratament de combatere a inflamatiei. Este eficient in gestionarea unor afectiuni precum artrita, arterita, dermatita, hepatita, boala inflamatorie intestinala, lupusul sistemic, astmul sau reactiile alergice.
Utilizarea corticosteroizilor este totusi o arma cu doua taisuri, iar administrarea pe termen lung poate fi daunatoare. Bine ca nu se elibereaza fara reteta si n-ai cum sa faci rost de ele daca nu ti le-a prescris medicul dupa ce a pus in balanta beneficiile si riscurile.
Cand inflamatia este produsa de o infectie bacteriana sau fungica (BACTERIANA SAU FUNGICA, NU VIRALA!!!) tratamentul este cu antibiotice sau antifungice.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.