Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce lucrari facem la sfarsit de august
254 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se planteaza bulbii de anemone
356 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Petuniile mereu inflorite
508 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Inmultirea hortensiei prin butasi
288 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tufanelele, florile toamnei
907 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pentru plantarea crinilor primavara
179 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum amenajam gradina .
8 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 greseli de evitat in ingrijirea plantelor din ghivece
287 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In loc de gazon. Armeria maritime
778 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Flori de piatra - ingrijire , inmultire
163 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Pregatiri de toamna-florile pe balcon.

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.09.2022  Adauga la favorite 210 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Zi de zi, conditiile din balcon - temperatura, umiditate, curenti de aer - se schimba. Iar tu trebuie sa schimbi “regimul de viata" al plantelor la care tii atat de mult.
Noul regim de «hidratare»
Anca Vasile, din Bucuresti si Viorel Chelu, din jud. Teleorman, vor sa stie cand este bine sa rareasca udarile. Iata ce raspunde specialistul:
Ritmul udarilor trebuie redus chiar de acum. Iata cum procedezi: cand vezi ca pamantul s-a uscat la suprafata, apasa usor cu degetul, ca sa verifici daca este uscat si la 1-2 cm adancime. E uscat? Nu te grabi sa pui apa, cum ai facut toata vara. Mai asteapta o zi-doua.
Chiar daca le uzi o singura data pe saptamana (de exemplu, in weekend, cand ai mai mult timp si pentru ele), nu este nimic grav. O usoara “seceta" le prinde bine acum, cand incep sa isi reduca ritmul vital.
Evident, daca vezi ca o planta “plange" dupa apa, nu o lasi sa sufere pana in weekend. Unele sunt mai sensibile si cer un regim special.
Dimineata devreme si seara tarziu, pe racoare - aceasta era regula “hidratarii" plantelor, in timpul verii. De acum, se schimba orarul: cea mai potrivita este ora pranzului, cand aerul este mai cald.
Renunta la dusurile zilnice, aplicate cu stropitoarea, si la vasul cu apa plasat langa ghivece. Altfel aerul se va umezi excesiv, pregatind terenul pentru atacul mucegaiurilor si al altor daunatori.
Nu le muta in vase mai mari
Florentina Voicu, din judetul Prahova, are o magnolie in varsta de un an si se gandeste sa o mute intr-un ghiveci mai mare, ca sa adauge si pamant nou, mai bogat in nutrienti. Ar fi o mutare complet gresita, ne spune specialistul de la Gradina Botanica.
Iar avertismentul este valabil pentru toate plantele de balcon: ele se pregatesc, de acum, pentru “somnul" din sezonul rece si isi reduc consumul de energie. Mutandu-le intr-un vas “confort sporit" le-ai obliga sa isi extinda radacinile, iar adaosul de pamant bogat in nutrienti le-ar forta sa creasca intr-o perioada cand ele vor sa se odihneasca.
Nu e un moment bun pentru butasi
Leontina Iorga, din Calarasi, vrea sa tunda muscatele si sa planteze, in jardiniere noi, butasii astfel obtinuti. E pacat, raspunde dr. ing. horticultor Eugenia Nita, fiindca muscatele mai infloresc pana in octombrie-noiembrie. Atunci le vei putea tunde, dar sunt sanse reduse ca butasii astfel obtinuti sa se mai prinda.
De ce ingalbenesc frunzele
O alta cititoare, Gabriela Vlaicu, din Bucuresti, are o alta problema cu muscatele: conturul frunzelor se ingalbeneste si unele frunze se usuca dinspre margini spre centru. Frunzele mari se usuca in mod firesc toamna.
In schimb, ingalbenirea si uscarea de la margini spre centru, mai ales cand sunt afectate si frunzele tinere, poate insemna ca muscatele stau in curent sau ca nu le place variatia udarii: le uzi prea des sau prea rar, prea mult sau prea putin


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.