Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  25 alimente utile in BOLILE DE INIMA -
675 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  25 alimente utile in BOLILE DE INIMA - sfaturi nutritie
651 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Grupele de sange si bolile
435 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hematuria (urinare cu sange)
870 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Semne ca ai o circulatie proasta a sangelul
662 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Masajul terapeutic
668 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remediu natural de acasa pentru vene varicoase
286 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  2 boli care blocheaza degetele
30 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Constipatie - tratament naturist
804 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Diabet - remedii naturiste
174 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Boli de circulatie si endocrine

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.09.2022  Adauga la favorite 140 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Schimbarile de culoare la nivelul unghiilor pot ajuta la diagnosticarea afectiunilor tiroidiene, a anemiei si a tulburarilor de circulatie.

Punctele albe de pe unghii nu reprezinta un motiv serios de ingrijorare, insa schimbarea culorii acestora poate fi o manifestare de mare ajutor in diagnosticarea unor boli grave cum ar fi anemia, ciroza, tulburari endocrine sau de irigatie sangvina.

"Unghiile nu sunt afectate doar de factorii externi. Anumite boli ale organismului pot sa determine modificari ale unghiilor si sa constituie indicii importante pentru un diagnostic rapid. Anemia produsa prin lipsa de fier (anemia feripriva), afectiunile hepatice sau endocrine, bolile infectioase febrile prelungite conduc la modificari caracteristice ale unghiilor", explica Victor Clatici, medic primar dermatolog la Spitalul Elias, Bucuresti.

Unghiile vinetii - tulburari de coagulare a sangelui

Principalele modificari ale unghiilor sunt cele legate de culoare, consistenta si aspect. Astfel, unghiile devin albicioase odata cu inaintarea in varsta, dar, in acelasi timp, o astfel de schimbare poate fi semn atat de psoriazis, cat si de micoze (infectii provocate de diferite ciuperci), unghiile devenind ingrosate, sfaramicioase, de culoare alb-galbui.

"Doar aspectul unghiilor nu e suficient pentru a preciza diag nosticul corect. De aceea, pentru instituirea tratamentului se realizeaza un examen micologic si, in functie de rezultatul obtinut, se recomanda schema de tratament", completeaza dermatologul Victor Clatici.

Unghiile galbene sunt de regula cauzate de infectii fungice. In cazuri mai rare, unghiile ingalbenite pot indica o problema mai serioasa precum boli tiroidiene, ale plamanilor sau diabet.

Unghiile mov-vinetii pot indica faptul ca organismul nu este oxigenat suficient. "Unghiile cianotice, caracterizate de culoarea vinetie, pot reprezenta o tulburare de oxigenare a sangelui. Unghia este transparenta si pe sub ea se vad capilare, care sunt mai incarcate cu oxigen si isi schimba culoarea", explica prof. dr. Anca Zbranca, de la Catedra de dermatologie a Universitatii de Medicina "Gr. T. Popa", din Iasi.

Aceleasi unghii cianotice pot indica o infectie la plamani, precum pneumonia, iar o culoare mai deschisa poate insemna diabet. Unghiile care se exfoliaza pot fi asociate cu boli ale tiroidei.

Un alt factor care duce la schimbarea culorii unghiei il reprezinta traumatismele. "Innegrirea unghiilor trebuie sa fie diferentiata de tumorile pigmentare. Pentru orice modificare de culoare a unei unghii, care persista si nu are tendinta de eliminare spontana trebuie sa mergeti la un medic dermatolog care, pe baza examenului clinic si a dermatoscopiei (tehnica de examinare care mareste leziunile cu ajutorul unor lupe speciale), va preciza diagnosticul", mai arata medicul Victor Clatici.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.