Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Elefantii-Cele mai inteligente animale ale planetei
1.379 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . Elefantii au o memorie buna
1.043 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Se tem elefantii de... soareci ?
2.263 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
  Elefantii - Un nou nascut de 100 de kilograme
422 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un fapt foarte rar - Un crocodil ataca elefantii
1.447 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Elefantul alb
1.256 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Animale Super inteligente / Elefantii
3.036 vizite - 0 comentarii
adaugat de hanul
 
  Canguri
1.918 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cangurul
1.347 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lemurii
2.732 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Elefantii o specie de animale aparte

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.09.2022  Adauga la favorite 278 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Elefantii sunt niste creaturi uimitoare care ma hipnotizeaza de fiecare data. Desigur, imi plac toate animalele, insa unele mai mult decat altele. Mai jos am realizat o lista cu opt lucruri interesante despre elefanti.

Greutatea lor
Elefantii africani pot ajunge la o greutate de 6.000 de kg. Exista in jur de 420.000 de elefanti Africani, raspanditi pe teritoriul a 37 de tari africane. Acestia nu sunt originari dintr-un loc anume, ci traiesc in savane, paduri dense si multe alte locuri cu habitat variat.

Trompele
Trompele elefantilor sunt foarte versatile si sunt unice in lumea mamiferelor. Trompa unui elefant reprezinta atat nasul, cat si buza de sus. Acestia isi folosesc trompa pentru a "saluta" un alt elefant. Femelele isi alinta puii cu trompa. Nu mai putin de 15 litri de apa pot sa fie depozitati in trompa, pana sa fie bauti. Cand simt pericol, elefantii ridica trompa in aer pentru a mirosi din ce parte vine.

Urechile
Urechile elefantilor sunt grozave. Isi folosesc aceste urechi gigant pentru a se racori. Urechile reprezinta si cel mai usor mod de a recunoaste un anumit elefant, deoarece sunt unice la fiecare dintre ei. Un fel de amprenta.

Media de viata
Media de viata a unui elefant este de 50 de ani, insa exista cazuri in care au trait si 70. Statisticile se aplica doar in cazul elefantilor care mor de batranete si nu din alte cauza: boli, pradatori, oameni sau captivitate.

Nasterea
Dupa 22 de luni de sarcina, femela da nastere unui singur pui. Mama il va ingriji pana ce implineste o varsta cuprinsa intre 2-4 ani. Un lucru foarte omenesc se poate observa la elefanti: mamele nu-si scapa puiul din ochi, iar daca acesta moare, femela il va jeli mult timp.
Doua tipuri
In salbaticie mai exista doar doua tipuri de elefanti. Sunt cei asiatici, care mai sunt cunoscuti si dupa numele de Elefantul Indian si cei africani. Elefantul african este cel mai mare dintre cei doi.

Schimbarea dintilor
Schimbarea dintilor la elefanti a fost mereu un obiect de studiu. Un elefant isi poate schimba de 28 de ori dintii de-a lungul vietii.

Labele picioarelor
Elefantii isi folosesc labele picioarelor pentru a asculta. Sunt capabili sa receptioneze orice fel de sunete sub-sonice si vibratii venite prin pamant.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.