Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Orasul interzis al Chinei domnia concubinei
258 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele Orasului Interzis partea a II-a
164 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele Orasului Interzis partea I
148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piramida cu cristale
1.146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterul bustului lui Nefertiti |
80 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata uimitoare a imparatesei tirane a Chinei
169 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Singura imparateasa a Chinei | Wu Zetian
279 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dinastia Han din China - Primul Imperiu in flacari
110 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O capitala distrusa in timp de pace
546 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O capitala distrusa in timp de pace
338 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Orasul interzis al Chinei .Domnia concubinei

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.08.2022  Adauga la favorite 226 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Istoria Orasului Interzis incepe cu o lovitura de stat sangeroasa la inceputul secolului al XV-lea, cand ambitiosul comandant de camp printul Zhu Di a preluat puterea. In calitate de imparat Yongle, el a declarat Beijingul noua capitala a Chinei si a ordonat construirea unui complex de palate urias. Constructia simbolului arhitectural al atotputerniciei sale si reflectarea perfecta a ordinii cosmice a fost terminata in doar cativa ani. Cu toate acestea, destinul lui Yongle era sa fie strans legat de prabusirea imperiului.

Era sanctul interior si inima pulsatorie a Imperiului Chinez. Astazi este cea mai mare atractie turistica a Chinei moderne: Orasul Interzis din Beijing.

Acest program se concentreaza pe site-ul magic si pe doua puncte de cotitura majore. Prima parte, „Centrul lumii", ne transporta la domnia imparatului Yongle in secolul al XV-lea, cea mai cosmopolita perioada a dinastiei Ming. Dupa ce a uzurpat tronul, Yongle a trebuit sa se bazeze pe eunucii sai de la curte pentru a administra Imperiul. Desi furati de barbatia lor, ei s-au ridicat pentru a ocupa cele mai inalte posturi. Aceasta privire fascinanta asupra eunucilor imperiali este urmata de „Domnia concubinei", care o prezinta pe Cixi, legendara imparateasa vaduva de la sfarsitul secolului al XIX-lea. O simpla concubina, a devenit cea mai puternica femeie de la curte, o manipulatoare maiestrie a structurilor de putere din Orasul Interzis.

Ea a fost „doamna dragon" nemiloasa care i-a supus pe ultimii regenti ai Tronului Dragonului sa devina marionetele ei. Vaduva imparatului Cixi a fost una dintre cele mai puternice femei din istoria Chinei. Ea a venit in Orasul Interzis ca tanara concubina in 1850, castigand in curand favoarea imparatului chinez si devenind cea mai importanta femeie a imperiului. Cixi a condus destinul Chinei timp de aproape cincizeci de ani si nu a fost inca in stare sa opreasca valurile de schimbare care aveau sa doboare marele Imperiu Chinezesc.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.