Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Raul (SUA 1951) Drama /Romantica 99 min
1.357 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Maurul din Venetia (SUA 1951) Drama Orson Welles 90 min
2.110 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Valentino ( SUA 1951 ) Biografie,drama 102min
425 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vagabondul (India 1951) cu Raj Kapoor / 153 minute
3.207 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Aveti grija de mica mea fetita (SUA 1951) Drama / 93 min
833 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pickup (SUA 1951) Drama,Film-Noir / 77 minute
1.844 vizite - 0 comentarii
adaugat de mitica
 
  Huliganul (SUA 1951) Crima,Drama,Film-Noir / 61 minute
797 vizite - 0 comentarii
adaugat de charly
 
  Rommel - Vulpea Desertului (1951) Actiune 88 min
5.829 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Am fost un comunist pentru FBI (SUA 1951) Drama 82 min
800 vizite - 0 comentarii
adaugat de irina
 
  Barbatul gras (SUA 1951) Crima,Drama,Film-Noir / 77 min
711 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Urmariti Soarele (SUA 1951) Drama 6.3

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.05.2022  Adauga la favorite 129 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.3
   
 
Follow the Sun (1951)

Regia Sidney Lanfield
IMDB 6.3


In Fort Worth, Texas , tanarul Ben Hogan ( Harold Blake ) lucreaza ca caddy de golf pentru a-si sustine familia si viseaza sa devina un jucator de golf profesionist. Crescut ( Glenn Ford ), renunta la slujba intr-un garaj, se casatoreste cu iubita din copilarie Valerie Fox ( Anne Baxter ), cumpara o masina folosita si porneste in turneu, descoperind pe parcurs ca Valerie se imbolnaveste de masina.

La primul sau turneu profesionist, la Niagara Falls, Chuck Williams ( Dennis O'Keefe ), un coleg profesionist popular, il ia pe Hogan sub aripa lui si devin cei mai buni prieteni. (Scena vestiarului prezinta cativa jucatori de golf ai zilei jucandu-si ei insisi.) Hogan face greseala de a ofensa renumitul scriitor sportiv Jay Dexter ( Larry Keating ), care confunda reticenta lui Hogan cu aroganta. Hogan are probleme de concentrare si ingheata; se gandeste sa renunte, dar Valerie il convinge sa nu faca asta. Ei merg mai departe, calatorind prin tara de la turneu la turneu, urmand soarele in rulota care este turul pro.

La Oakland Open, sotii Hogan au coborat la 5 dolari si s-au saturat de o dieta cu portocale. Ocupa locul 6, castigand 285 de dolari, iar Valerie exclama ca galeria nu-l mai sperie. Cu toate acestea, pretul concentrarii lui Ben este o reputatie de distanta.

Cariera lui prospera in urmatorii cativa ani, dar al Doilea Razboi Mondial se intrerupe. Dupa ce a servit in Fortele Aeriene, Hogan se intoarce la golf si devine un mare campion. Inca nu poate vorbi cu fanii sau cu clovnele din jur si a dobandit imaginea in mass-media a unui concurent robotic, rece, cu porecla „The Texas Iceberg". Il invidiaza pe Williams calea lui usoara cu fanii.

La Turneul Bing Crosby din Pebble Beach, el castiga, invingandu-l pe Williams. Fostul sau comandant ii saluta, dar Ben nu-l vede, se concentreaza atat de mult pe joc. Ben isi cere scuze cand generalul ii spune despre asta dupa turneu si se pedepseste pentru ca nu a putut sa joace golf si sa joace la galerie in acelasi timp si sa ofere fanilor ceea ce isi doresc. Intre timp, Williams a dezvoltat o problema cu bautura, care interfereaza cu golful sau si ii rupe casatoria cu Norma ( June Havoc ).

Hogan este acum cel mai mare castigator de bani in golf. Un turneu fictiv descris in film drept „The Big One" din Los Angeles, ii pune pe Williams si pe Hogan unul impotriva celuilalt. Hogan castiga, iar Williams si sotia lui merg mai departe in mod misterios fara un cuvant.

In 1949, pe drumul de intoarcere la Fort Worth, Texas, pentru a se muta intr-o casa pe care Valerie a cumparat-o pentru ei, un autobuz se indreapta cu masina lor pe un drum plin de ceata. Filmul il recreeaza pe Hogan aruncandu-se in fata sotiei sale pentru a o proteja, un act de abnegatie care l-a salvat si el: Volanul a intepenit scaunul soferului.

La inceput, politia crede ca Hogan este mort. Are leziuni prin zdrobire la pelvis , picioare si umar. Medicii se tem de formarea cheagurilor, iar specialistul necesar este la New Orleans . Valerie il suna pe generalul Richardson si el aranjeaza sa zboare acolo un avion. Operatiunile au succes, dar mai este un drum lung. Dr. Graham ( Roland Winters ) sugereaza sa luati un obstacol la un moment dat.

Hogan este uimit de revarsarea de respect din partea fanilor sai; camera lui de spital este inundata de flori, felicitari si scrisori. „Ar fi trebuit sa-mi iau ochii de la minge si sa ma uit bine la oameni", spune el. Ar vrea „sa mai cante o data pentru galerie". Chuck si Norma Williams, acum fericiti impreuna, vin in camera de spital cu legendele golfului Jimmy Demaret si Dr. Cary Middlecoff , care ii spun lui Hogan ca va fi capitanul echipei atunci cand vor merge in Anglia pentru Ryder Cup , indiferent daca el sau nu. pot juca.

Prin determinare si exercitiu devine suficient de bine pentru a merge acasa, unde isi revine constant. (Faptul ca se petrece foarte putin timp pe ecran pentru reabilitarea lui poate reflecta in mod intentionat viteza uimitoare a recuperarii lui Hogan in viata reala.) Intr-o zi, Valerie vine acasa si descopera ca a luat un taxi pana la un poligon. Ballboy ii spune ca trebuie sa pivoteze, sa-si schimbe greutatea de la picior la picior, iar incercand asta, Hogan cade. Valerie este frica si suparata – medicii l-au avertizat sa nu joace golf, deoarece pericolul formarii cheagurilor nu va disparea niciodata. Ea „nu poate suporta". Dar dupa ce l-a vazut suferind stand singur acasa, dorindu-si sa se poata juca, ea se razgandeste.

Titlurile ziarelor anunta ca „Iron Man" Hogan va juca la Los Angeles Open din 1950 , in mod traditional evenimentul de deschidere al sezonului de golf profesionist. Recrearea turneului include aparitii ale Dr. Cary Middlecoff , Jimmy Demaret , Sam Snead si altii. Williams, care spune ca s-a retras din turneu pentru ca mersul in caruta i-a dat tremuraturi, vine la vestiar pentru a-i oferi lui Hogan o discutie incurajatoare. Ben ii cere sa fie la egalitate cu el, iar Williams spune ca este vorba de picioare, de rezistenta necesara. Hogan „nu poate trage in 69 timp de patru zile la rand cu curaj".

De data aceasta, marea galerie il incurajeaza, iar Hogan se descurca bine chiar si in zilele de ploaie torentiala. Soarele iese pe verdele 18, iar Hogan se incheie cu 69 pentru ultima runda, conducand terenul. Sotii Hogan si Williams asculta radioul in timp ce Sam Snead se potriveste cu scorul lui Hogan, ceea ce face necesar un playoff. Hogan pierde in fata lui Snead in playoff, dar este aplaudat si onorat la o cina tribut din partea „fraternitatii de scriituri sportive", cu Grantland Rice jucandu-se ca toastmaster. Hogan tine un discurs scurt, dar emotionant, iar filmul se termina cu o recreare a copertei revistei Time care onoreaza victoria lui Hogan in 1950 la US Open.

In viata reala, cele mai mari realizari ale lui Hogan la golf aveau sa vina , iar in secolul 21 el este considerat a fi unul dintre cei mai mari jucatori din istoria jocului.

Distributie
Glenn Ford – Ben Hogan
Anne Baxter – Valerie Hogan
Dennis O'Keefe - Chuck Williams
June Havoc – Norma Williams
Larry Keating – scriitor sportiv Jay Dexter
Roland Winters – Dr. Graham
Nana Bryant – Sora Beatrice
Harold Blake - Ben Hogan, 14 ani
Ann Burr - Valerie, 14 ani
Jimmy Demaret – El insusi
Cary Middlecoff – El insusi
Grantland Rice – El insusi, Toastmaster
Sam Snead – El insusi
Harry G. Reader Jr. – Caddy lui Chuck Williams la Pebble Beach


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.