Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Comorile bijuteriilor franceze
150 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele trenului regal – britanic
302 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  MARI TRADARI CARE AU SCHIMBAT ISTORIA ROMANILOR
68 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mormantul lui Isus
347 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rusia - Istoria unui Imperiu
529 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Comorile bijuteriilor franceze
291 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Deportatii: Un tren in necunoscut (
229 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria complicata a aurului | Puterea Aurului
146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Partea II – Cerul coborat pe Pamant
820 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Legiunea straina
322 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Istoria bucatarii franceze

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.03.2022  Adauga la favorite 271 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Retetele culinare din bucataria frantuzeasca sunt delicioase, usor de preparat si nu necesita ingredienete exotice care sa fie greu de procurat.

Retetele de mancare si prajituri din bucataria frantuzeasca sunt sofisticate, savuroase si, oriunde le-ai manca, iti amintesc de restaurantele de lux ale Parisului. Francezii pun accent pe ingrediente naturale, iar orice mancare este insotita de un vin bun, pe care ei nu il refuza niciodata.

Bucataria frantuzeasca sofisticata si savuroasa isi are originile in Evul Mediu cand aristocratii se delectau cu banchete interminabile in cursul carora serveau nenumarate feluri de mancare, toate asezate pe masa in acelasi timp. Nu se multumeau cu cantitatea si cereau de fiecare data mancare preparata dupa retete complicate.

Fiecare regiune a Frantei are propriile retete culinare si prefera ingrediente speciale. In regiunea Champagne se pune accentul pe retetele cu vanat si fiecare cina este stropita cu sampanie, bautura care isi are originile in aceste locuri. In Lorraine oamenii au o slabiciune pentru retetele de dulceturi sofisticate si quiche – faimosul quiche Lorraine. In Alsacia, bucataria frantuzeasca se impleteste armonios cu cea germana, astfel ca francezii beau bere in loc de vin.

Zonele de coasta ale Frantei prefera retetele culinare pe baza de crustacee si peste. Fructele de mare sunt preferatele francezilor din Normandia, care mai folosesc foarte mult si merele in retetele de prajituri. In Provence si pe Coasta de Azur retetele culinare se bazeaza foarte mult pe citrice, legume si ierburi aromatice, iar din salate nu lipsesc maslinele.

Indiferent de zona in care locuiesc, francezii prefera retete cu branza de capra, retete cu miel, vita si pui. In bucataria frantuzeasca se mai folosesc din plin usturoiul si vinul, care dau un gust deosebit unei fripturi sau oricarei retete cu carne.

Avand in vedere ca restaurantul, asa cum il stim azi, isi are originile in cultura frantuzeasca, nu ar trebui sa ne mire ca francezii au cei mai buni bucatari din lume, iar retetele lor fac inconjurul globului, fiind pregatite atat de profesionisti, cat si de gospodine.

Ca mai toate bucatariile zonei mediteraneene, bucataria frantuzeasca este bogata in ulei de masline, legume, fructe de mare si peste, unele din cele mai sanatoase alimente pe care le-am putea consuma. Francezii nu au nevoie de „scurtaturi" cand vine vorba de alimentatia lor, nu se dau in vant dupa fast food si prefera sa gateasca retete traditionale, transmise din generatie in generatie. La aceasta se adauga placerea de a manca si bucuria care cuprinde intreaga familie aflata in jurul unei mese pline cu delicii, de pe care nu lipsesc paharele cu vin, fructele si legumele.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.