Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tratamentul cu parafina! Cum il poti face si acasa
461 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfantu Valentin
854 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Idei pentru manichiura colorata
2.319 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  Coafuri pentru Revelion
1.784 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scapi de cicatricile provocate de acnee cu morcovi
1.424 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trucuri de make up pentru gene lungi
1.555 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa folosim un BRONZER I Adina Vlad
1.360 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Codite franceze in functie de forma ochilor
1.687 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum faci rujul sa reziste mai mult timp pe buze
1.518 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa-ti faci o manichiura de efect cu oje Cupio
1.149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Frumusete
 

 

Cum poti beneficia de servicii medicale la domiciliu

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.03.2022  Adauga la favorite 185 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Un asigurat poate beneficia de ingrijiri medicale le domiciliu gratuite pentru maximum 90 de zile anual. Conditiile de acordare prin Casa de Asigurari de Sanatate sunt diferite in functie de starea pacientului, iar dosarele de acordare pot fi stufoase. Totusi, este un drept al tau, de care trebuie sa stii ca poti beneficia.

Recomandarea pentru servicii de ingrijiri medicale la domiciliu o face medicul de specialitate din ambulatoriu: medicul de familie sau medicii de specialitate din spitale la externarea asiguratilor, tinand cont de diagnostic, de stadiul bolii in momentul externarii si de un criteriu numit statusul de performanta ECOG al bolnavului. Acest status este o scala stabilita de specialisti cu scopul de a evalua modul in care boala afecteaza abilitatile si activitatile tale de zi cu zi. Ca sa obtii gratuit dreptul la ingrijiri medicale la domiciliu este nevoie ca statusul tau de performanta ECOG sa fie 3 sau 4.

Statusul 3 - inseama ca pacientul este incapabil sa desfasoare activitati casnice, este imobilizat peste 50% din timpul zilei si necesita sprijin pentru ingrijirea de baza: igiena, alimentatie si mobilizare
Statusul 4 - este stabilit atunci cand pacientul este complet imobilizat la pat, fiind dependent total de alta persoana pentru ingrijirea de baza.
Este nevoie de completarea unui formular special
Durata si ritmicitatea cu care vei beneficia de ingrijiri medicale la domiciliu se stabileste de catre medicul care recomanda serviciile si toate acestea sunt specificate intr-un formular numit „Recomandare pentru ingrijiri medicale la domiciliu". Chiar daca nevoile tale sunt mai extinse, medicul nu va putea recomanda mai mult de 90 zile de ingrijiri in 11 luni, acestea impartite si ele in episoade de ingrijire de cate maximum 30 de zile. Exista mai multi furnizori care ofera servicii medicale la domiciliu, iar asiguratul poate alege din ofertele disponibile. In cazul in care ingrijirile depasesc durata de 90 de zile, serviciile se platesc.

Ingijiri paliative, 90 de zile, o singura data in viata
In categoria ingrijirilor medicale la domiciliu intra si ingrijirile paliative, fiind eligibili bolnavii cu afectiuni oncologice si cei cu HIV/SIDA, care au speranta limitata de viata si status de performanta ECOG 3 sau 4. Si in aceste situatii, durata pentru care se poate beneficia de servicii de ingrijiri paliative la domiciliu e stabilita de medic, dar nu mai mult de 90 de zile o singura data in viata. In situatia in care ingrijirile nu sunt acordate in zile consecutive, la calcularea celor 90 de zile se iau in calcul numai zilele in care s-au acordat ingrijirile paliative.

Bine se stiut.

Dosarele pentru acordarea de ingrijiri medicale la domiciliu pot fi depuse la CNAS de catre rude si imputerniciti ai beneficiarilor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.