Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Albatrosul calator
2.193 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Colonii de Atlantic puffins
535 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pitigoii
1.635 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Gansel Vienez - Wiener Gansel
648 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasari - Rasa: Mierla cintatoare
2.673 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  GAINI NEGRE
653 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fazanul de aur
1.788 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jay verde
1.605 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Broasca otravitoare cu capul galben
826 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Echidna cu ciocul lung
1.976 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Albatrosul de Atlantic cu ciocul galben

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.11.2021  Adauga la favorite 449 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Albatrosul de Atlantic cu ciocul galben este o pasare migratoare din familia Diomedeidae (a albatrosilor). Traieste in insulele din Atlanticul de Sud si este considerat cel mai mic albastros din Oceanul Antarctic.

Poate fi recunoscut usor dupa penajul alb cu negru, dar cel mai mult dupa ciocul lung, de culoare neagra cu marginea galbena si varful portocaliu. Are lungimea corpului de 75 cm si greutatea de 2,5 kg. Penajul este asemanator la ambele sexe, nu exista un dimorfism sexual pronuntat intre mascul si femela, astfel cei doi pot fi diferentiati cu dificultate.

Coada este scurta, iar picioarele sunt mici si ele, doar labele sunt palmate, destul de late, perfect adaptate pentru inot. Fiecare laba are intre degete o membrana palmara mare si rezistenta, iar in plus prezinta si gheare. Penajul este predominant alb, aripile au si pene de culoare neagra.

Capul este mic, iar ochii sunt mari si negri. Marginea superioara a ciocului de culoare galbena contrasteaza puternic cu partea neagra a acestuia. Varful ciocului este incovoiat, iar marginile sunt taioase, perfect adaptate pentru a rupe sau a tine prada alunecoasa (pesti, cefalopode, carcase de animale marine, crustacee).
Aripile sunt mari, anvergura lor este impresionanta ca de altfel la toate speciile de albatrosi. Zborul este planat prelungit, albatrosii in general sunt pasari care zboara excelent, uneori parcurg distante mari fara nicio bataie din aripi.

Aceste pasari isi fac cuibul pe sol, il realizeaza din noroi, pene, turba, fire de iarba si alte plante uscate. Aspectul sau nu este prea frumos, am putea spune ca este dezordonat, ca o adunatura de ierburi si pamant la un loc. In varful lui insa sta femela – o pasare frumoasa cu penajul alb si pufos.

In perioada de reproducere, femela depune un singur ou pe care il cloceste iar apoi puiul este ocrotit si hranit de ambii parinti. Perioada de incubatie este destul de lunga la albatrosi, iar hrana pentru pui consta in uleiul din stomacul parintilor, foarte hranitor, care este regurgitat, desi mirosul sau este destul de neplacut. Puiul reuseste sa zboare chiar de la 4 luni, penajul sau fiind complet format.

Albatrosul de Atlantic cu ciocul galben are denumirea stiintifica Thalassarche chlororhynchos si este o specie cu risc redus de disparitie, desi numarul de exemplare in ultimii ani este in scadere. Principala cauza a scaderii fiind prinderea acestor pasari in carligele cu momeala ale pescarilor care folosesc undita pentru capturarea de pesti. Specia albatrosul de Atlantic face parte din ordinul Procellariiformes, familia Diomedeidae.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.